Sportief, behulpzaam, gastvrij

Sportgedichten Daan de Ligt verzameld in unieke bundel: Gedichten uit de bezemwagen

Bij de Nederlandse Sportboeken Club verschijnt binnenkort Gedichten uit de bezemwagen, een bijzondere en fraai vormgegeven bundel van Daan de Ligt.

De voormalige ‘Stadsdichter van de Haagsche Courant’ is in en rondom Den Haag vooral bekend als lid van DUNO. Hij is bij onze club aan de Mgr. Nolenslaan van alles geweest: selectiecoördinator, elftalleider, (her)oprichter van de vrouwenafdeling, clubbladredacteur, fotograaf en webmaster, maar geniet toch vooral bekendheid als gediplomeerd sportverzorger. Dat was hij overigens ook bij stadgenoot VIOS en bij verschillende selectieteams van de Afdeling ’s-Gravenhage van de KNVB.

Daan de Ligt is al enige tijd ernstig ziek.

 


Groot liefhebber van veel sporten

Voetbal vormt voor Daan de Ligt een dankbare inspiratiebron voor zijn gedichten. Hij wordt gegrepen door het moment, die ene gebeurtenis of dat bijzondere en nauwelijks door anderen opgemerkte detail. Daarover maakt hij dan een verrassend gedicht, waarbij hij regelmatig kiest voor light verse, het gedicht met een knipoog. Al vanaf zijn zesde levensjaar is Daan fan van ADO, later FC Den Haag en ADO Den Haag. Het is dan ook niet vreemd dat zijn nieuwe bundel prachtige snelsonnetten over 'zijn' ADO Den Haag bevat. Overigens komen ook Holland Sport en andere sporten en sporters, zoals de Tour de France, HKV Ons Eibernest, Bert van Marwijk, Ranomi Kromowidjojo, City-Pier-City, Raymond van Barneveld en vele anderen, voorbij in Gedichten uit de bezemwagen, want Daan de Ligt is een zeer breed georiënteerde sportliefhebber.


'Ik heb me altijd een winnaar gevoeld'

In het najaar van 2014 is bij Daan de Ligt een vervelende ziekte geconstateerd, waardoor hij in zijn dagelijkse werkzaamheden en bij DUNO noodgedwongen gas terugneemt. Maar met het schrijven van gedichten, zijn allergrootste passie, gaat hij onverschrokken voort. Tot wanneer? Hij weet het niet: 'Ik zie wel wat de toekomst brengt. Enthousiasme, wil en lichamelijke conditie, daar hangt het natuurlijk van af. Elke dag is er één, elke dag schijnt de zon, elke dag is er een koers waaraan ik deelneem. En mocht het op een gegeven moment tijd worden voor de bezemwagen, dan zal ik instappen. Met opgeheven hoofd. Want het leven heeft me veel gegeven, ik heb me altijd een winnaar gevoeld.'


Gedichten uit de bezemwagen - Daan de Ligt

€ 16,95 - ca. 130 pagina's - verschijnt begin februari 2015


Uitgever: Nederlandse Sportboeken Club, www.nederlandsesportboekenclub.nl

Daan eLigt Gedichtenuitdebezemwagen

 

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Lees ook:

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Fröling's
Free-Kick
Van der Loo Schoonmaakdiensten
Malaika Kids

Advertentie

Advertentie