Sportief, behulpzaam, gastvrij

Senioren nieuws

Tidde Dalhuijsen torent als video-analist hoog boven iedereen uit

Je moest er afgelopen zaterdag even goed voor kijken, maar wie naar de overkant keek en zijn hoofd in de lucht stak, zag hem staan: Tidde Dalhuijsen, oud-selectiespeler van DUNO en nu video-analyst. Hoog boven veld 2 torende hij uit, om opnamen te kunnen maken van DUNO tegen Hercules. Hij zal die klus vaker op zich nemen. Met dank aan het dakterras van- en de gastvrije Alphons Pije, bestuurslid van onze club. De beelden worden door trainer Benjamin van der Zwan ingezet om straks nog beter te worden. In elk geval hier vast gezegd: bedankt Tidde.
 
 

Lees meer...

Mooie winst DUNO Vrouwen 2, gelijkspel voor Vrouwen 1

DUNO Vrouwen 1 heeft zondag 15 oktober in de thuiswedstrijd tegen Vivoo (van ver, onder Bergen op Zoom) een punt gepakt. Dankzij Diaan en Ramona maakte DUNO een 0-1 achterstand goed. De gasten kwamen in de 82ste minuut alsnog op gelijke hoogte. Toch: geknokt als DUNO-leeuwinnen, meer dan voortreffelijk!
 
DUNO Vrouwen 2 (foto) won met 3-0 van Graaf Willem II Vac. Mooie zege!

Lees meer...

VERSLAG, VIDEO, FOTO'S: DUNO 1 verliest het van Max-Verstappen-snelheid

 
DUNO 1 - Hercules 1 1-2 (1-1), zaterdag 14 oktober 2017

Het verschil tussen koploper Hercules en DUNO 1 bedraagt na vandaag acht punten en da's best veel na vier duels. Maar om nou te zeggen dat dit kloofje ook te zien was tijdens de onderlinge ontmoeting op Haagsche Dynamiek vandaag? Nou, nee. O zeker, Hercules heeft een elftal vol virtuoze voetballers en ook nog eens spelers die zo snel accelereren dat Max Verstappen er jaloers op zou zijn. Maar DUNO kon de ongeslagen lijstaanvoerder eigenlijk heel goed volgen, was na de doelwisseling zelfs de bovenliggende partij - en verloor toch.

Waar dat 'm nou in zat? In elk geval niet in de strafschoppen. Die werden eerlijk verdeeld over beide ploegen, scheidsrechter Isri gaf er voor rust (45ste minuut) een aan DUNO en in de 64ste minuut mocht Hercules vanaf elf meter aanleggen. Beide keren na vrijwel identieke gevallen van hands. Waar DUNO daar de eerste keer om jubelde, konden we de tweede maal, toen Evert Steinvoort ongelukkig zwaaide, wel door de grond zakken. Doelman Jeffrey van Vliet jaste de bal toen nog bijna uit zijn doel, maar kwam centimeters te kort. Brian Bloemink was namens DUNO de toegejuichte doelpuntenmaker. Hieronder in een minuut zijn rake trap. (lees hieronder verder)

 
Nee, het verschil zat 'm simpelweg in het iets effectiever omgaan met de kansen. Waar DUNO er tegen de koploper liefst een handvol kreeg (en niet scoorde), was Hercules wel trefzeker. Zoals in de 30ste minuut. Pech hadden we toen wel. Evert Steinvoort moest heel even met een blessure naar de kant en zijn tot dan stoere optreden in de defensie werd node gemist. Hercules profiteerde, overigens op een formidabel knappe wijze: invaller Rudy Gell de la Cruz soleerde slim door de verdediging, bracht verdediger Michael Toet en passant nog een schopje toe (maar mocht wel doorlopen van arbiter Isri) en schoot snoeihard in: 0-1.
 
Kartrekkers
 
Het zou de waarheid geweld aan doen om te zeggen dat die voorsprong uit de lucht kwam vallen. Want hoe goed DUNO ook verweer voerde, net als vorige week met Koen Zonneveld en Rodion Pont als kartrekkers op het middenveld, Hercules was al een paar maal dichtbij de openingsgoal geweest. En drong stevig aan. In de achtste minuut zelfs al, maar de treffer werd geannuleerd, omdat invaller-grens Patrick Nutbeij attent vlagde. Waarmee overigens niet gezegd is dat Maarten Speets dat gewoonlijk niet doet, maar Speets stond nu op het dakterras te analyseren (en meer) en Nutbeij mocht het langs de lijnen doen.
 
Met Jeffrey van Vliet, Joeri van Leeuwen, Evert Steinvoort, Ray Hack, Michael Toet, Koen Zonneveld, Donny van den Hoogenband, Jordy Navarro, Brian Bloemink, Rodion Pont en Elyseo van de Graaf stonden er trouwens weer elf heel sterke DUNO-voetballers in het veld. Mooi om te zien ook hoe zij - voor voor de rust, daarna meer moegestreden - voor elke meter terreinwinst vochten, bovenal: elkaar steunden. Er waren momenten dat de ene sliding op de volgende tackle volgde, een schouderduw door de een moeiteloos werd vervolgd door een winnend duel door een ander groen-zwarte speler. Da's een teken dat we heus wedstrijden gaan winnen, zoals vorige week bij Loosduinen.
 
Soms slimmer
 
Dat het soms slimmer kan, dat is ook waar. In de twaalfde minuut hadden we zomaar alleen op het Hercules-doel kunnen aflopen, wanneer met iets meer voetbalgogme met de buitenspelregel was omgesprongen. Slimmer en meer foutloos: te vaak nog kwam de bal vandaag niet van groen-zwart bij groen-zwart, maar bij de opponent. Doodzonde, heb je 'm net veroverd, heb je je longen uit je lijf gelopen en dan speel je de bal nodeloos foutief af. Dat kan echt beter, het zijn de ogenblikken die het verschil maken tussen succes hebben of niet. Dat DUNO heel veel wel goed deed, werd onder meer in de 20ste, 24ste, 42ste en 45ste minuut duidelijk. Met kansen voor Elyseo (bal geblokt), Brian (kopbal over), Elyseo (kopbal op de lat) en Evert (kopbal net niet raak) waren we al vaak dichtbij de 1-1. Aanvallen die stuk voor stuk de verdienste waren van een sterk collectief. Die gelijkmaker viel tenslotte in de 45ste minuut, met dank aan Elyseo, die de bal uit een voorzet deed belanden op een Hercules-hand. (lees onder de foto verder)
 
herca
DUNO viert de 1-1 van Brian Bloemink.
 
Trainer Benjamin van der Zwan zou na afloop verklaren dat hij over de tweede helft een beter gevoel had dan het eerste bedrijf. DUNO had volgens hem toen meer het initiatief en was de bovenliggende partij. "In die fase hadden we de klus echt kunnen klaren." Het gekke was dat je vanaf de kant alleen maar kon vaststellen dat DUNO minder dreigend was geworden. Waar we voor de doelwisseling vier bijna-rake-doelpogingen en een benutte strafschop konden noteren, speelde het voetbal zich nadien veel meer op het middenveld af. Hercules kon minder, DUNO drong aan - maar het leidde vooral tot de 1-2, gemaakt in de 66ste minuut. Op de strafschop viel niets af te dingen, het was jammer dat Jef er zo dichtbij kwam maar toch moest incasseren.
 
Meer bravour
 
Met Jop Imhann voor Jordy Navarro en later Foeat Stolk en Darren Verhey voor Brian Bloemink en Donny van den Hoogenband veranderde de manier waarop DUNO speelde: met nog meer bravour voorin, vaker hoge, lange ballen van achteruit. Darren had vlak voor tijd nog een prachtkans, maar realiseerde zich onvoldoende hoe vrij hij stond en hoeveel tijd hij had. De gok van een hakballetje was een vondst, maar wel een met een hoog risico. De verdiende gelijkmaker bleef uit, waardoor de koploper opgelucht en juichend van het veld stapte. "Doodzonde," zei doelman Jeffrey van Vliet na afloop. "We waren vandaag echt niet de mindere. Een punt was wel het minste waar we recht op hadden." (lees onder de foto verder)
 
 
hercb
DUNO ruimt op.
 
Toch moeten we met nu vier uit vier komende zaterdag op bezoek bij GSC Esdo. Die ploeg versloeg RAS met 2-0 en kan zeker thuis wel eens een heel lastige tegenstander zijn. Met alle mooie momenten uit het duel tegen Hercules in gedachten, mag DUNO wel wat energie en zelfvertrouwen meenemen. Op weg naar drie punten en daarna, ongetwijfeld, een prachtig Bierfest op Haagsche Dynamiek. Succes gewenst alvast!
 
Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Joeri van Leeuwen, Evert Steinvoort, Ray Hack, Michael Toet, Koen Zonneveld, Donny van den Hoogenband (Foeat Stolk), Jordy Navarro (Jop Imhann), Brian Bloemink (Darren Verheij), Rodion Pont en Elyseo van de Graaf.
 
Henk Ruijl
(mede mogelijk gemaakt dankzij een door Paul Kool uitgeleende pen, waarvoor dank)
 
 
 
 
 
 

DUNO 2 pakt eerste winst van seizoen, verlies DUNO 4, Veteranen

DUNO 2 heeft zaterdag 14 oktober de eerste overwinning van het seizoen geboekt. We wonnen met 3-2 van Die Haghe na goals van Wesley Swikker (2, foto) en Ricardo van Calsteren. Daarmee won ook vader Hans Lamens, DUNO-trainer, van zoon Kenneth, Die Haghe-trainer.
 
De DUNO-veteranen trokken het niet tegen datzelfde Die Haghe: 7-1 verlies. DUNO 4 verloor verrassend met 2-1 bij Quintus.

DUNO 1 laat kans op stunt tegen koploper onbenut: 1-2 verlies

DUNO 1 is er zaterdag 14 oktober niet in geslaagd te stunten tegen koploper Hercules. Een goede eerste helft (1-1) bleef onbeloond en werd gevolgd door een matige tweede helft: 1-2. Voor DUNO scoorde Brian Bloemink (foto) op slag van rust uit een strafschop. DUNO liet daarmee de kans op een verrassende uitslag ook wel liggen, want vooral voor rust kregen we een handvol kansen.
 
 

DUNO 4 te sterk voor Honselersdijk en wint met 4-1

DUNO 4 - Honselersdijk 5 4-1 (2-0), zaterdag 7 oktober 2017

Zoals de voorgaande wedstrijden, staat elke week een ander team in het veld. Er zijn nog vele langdurige blessures en zo kon de ploeg van coach Fred van Huijzen, afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk, ook niet beschikken over Jeffrey (tegen Verburch nog goed voor een zuivere hattrick) en de zieke Graeme.

Lees meer...

DUNO Vrouwen 1 vergeet het gras op te vreten tegen Gilze

DUNO Vrouwen 1 - Gilze Vrouwen 1, zondag 8 oktober 2017

Vandaag de wedstrijd uit bij Gilze, een mogelijke concurrent voor behoud . We begonnen vandaag met Kim Lugtenburg, Kim de Koning, Michelle Gielbert, Debby Dam, Anouk van de Heuvel, Marjolein Verhoek, Amal Allali, Ramona Lukassen, Sarah Leidelmeijer, Madelon Bangert en Denise Brugman.

Lees meer...

The Battle of Hans en Kenneth: pa en zoon Lamens opponenten

Vader Hans tegen zoon Kenneth. Ja, dat gaat gebeuren. Bij vader Hans hebben we het over Hans Lamens, de trainer van DUNO 2. En Kenneth is diens zoon, oefenmeester van Die Haghe 3. En laten die beide teams nou komende zaterdag 14 oktober op Haagsche Dynamiek in competitieverband tegenover elkaar staan...
 
Hans is bij DUNO als trainer teruggekeerd, na jarenlang onder meer hoofdtrainer van DUNO-zondag te zijn geweest. Kenneth is bij Die Haghe een veelbelovende trainer, vorig jaar kampioen geworden met JO19-1 en nu doorgegroeid met veel van die spelers naar het derde seniorenteam.
 
Bij Die Haghe noemen ze het in het clubblad en de site al The Battle of the Lamens. Hoe uniek is dit! "Voor 90 minuten zijn pa en zoon elkaars (sportieve) opponenten," aldus Die Haghe. En zo is het! Laten we kunnen uitkijken naar een mooi en bijzonder sportief duel. 

Lees meer...

DUNO Vrouwen 2: een team, een taak, en een mooie zege

Taurus Vrouwen 2 - DUNO Vrouwen 2 1-6, zondag 8 oktober 2017

De warming up begon regenachtig, daarna volgde een peptalk. En daar begonnen we aan de wedstrijd, als team waren we vanaf het eerste moment aan het samen spelen. Knokken voor de bal en ervoor zorgen dat Taurus niet scoort en wij natuurlijk wel. Af en toe kon er wat meer rust aan de bal zijn en wat minder paniek voetbal.

Lees meer...

DUNO Vrouwen 1 zoekt scheidsrechters voor competitieduels

De organisatie van de competitie van onze DUNO Vrouwen 1 is in handen gekomen van een ander KNVB-district en dat betekent onder meer dat er niet meer als vanzelfsprekend een scheidsrechter wordt aangesteld. Daarom is Ramsay van Rhijn namens onze vrouwen op zoek naar (DUNO-club)scheidsrechters die, afwisselend, onze DUNO Vrouwen 1 zouden willen fluiten. Heel graag, wordt bijzonder op prijs gesteld! Meld je aan bij Ramsay van Rhijn via 06-30963618. Ook reacties van KNVB-scheidsrechters worden op prijs gesteld.
 
 
 
 

KNVB publiceert officiële regeling promotie DUNO 1

De KNVB heeft nu ook officieel de promotie- en degradatieregeling bekendgemaakt in de lagere klassen van het standaard zaterdagvoetbal (eerste teams). Voor de zaterdag vierde klasse van DUNO 1 staat er nu dit op papier:
 
Kampioenen: De kampioenen van alle 4e klassepoules van elk district promoveren naar de 3e klasse 2018/’19. Nacompetitie 3e en 4e klasse De nummers 12 en 13 van de 3e klasse A t/m D van elk district zijn herkansers. Tezamen met de 3 periodekampioenen van elke 4e klassepoule spelen zij voor een nader te bepalen aantal plaatsen in de 3e klasse, 2018/’19. Uiterlijk 1 december worden de koppelingen van deze nacompetities kenbaar gemaakt.
 

Lees meer...

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
Fröling's
VoetCentraal
Malaika Kids
TB Keukens
RW Repair B.V.
RGN Calimiteiten

Twitter @hsvduno

za 21 okt 17:11 celeritas1907celeritas1907: @HVH_Twit @HsvDuno Ons ook. Kan je een factuurtje mailen ? Dan kan dat in de boekhouding Rob 19 hours ago from Twitter for iPhone in reply to HVH_Twit
za 21 okt 16:29 HsvDunoHsvDuno: Wedstrijd uitgespeeld, DUNO 1 wint met 1-3 bij @GSCESDO 19 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:22 HsvDunoHsvDuno: Rust bij @GSCESDO tegen DUNO 1 1-3. 20 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:19 HsvDunoHsvDuno: 1-3 bij @GSCESDO 1 tegen DUNO 1 in 43ste minuut. 20 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:16 HsvDunoHsvDuno: Brian Bloemink zet DUNO 1 in 40ste minuut op 0-3 voorsprong bij @GSCESDO 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 14:38 HsvDunoHsvDuno: Mooie 2-0 winst JO17-1 op @svDieHaghe 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 14:38 HsvDunoHsvDuno: DUNO 1 op vroege voorsprong bij @GSCESDO Jop Imhann in derde minuut 0-1 voor DUNO. 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 9:24 HsvDunoHsvDuno: #Matchday ! DUNO 1 bij @GSCESDO om 14.30 uur. #succes 1 day ago from Twitter for Android
wo 18 okt 8:40 HsvDunoHsvDuno: De DUNO Vrouwen spelen vanavond een oefenwedstrijd tegen @vvLyra Vrouwen 1. Aanvang wedstrijd is 20:15 uur. Succes! ⚽️ 4 days ago from Twitter for iPhone
di 17 okt 22:07 CleanAirNldCleanAirNld: @HsvDuno Dat klinkt uitstekend! Als het besluit erdoor is, horen wij het graag! 4 days ago from Twitter Web Client in reply to HsvDuno

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Verjaardagen

Advertentie

Advertentie