Sportief, behulpzaam, gastvrij

Joey Feitz: Kampioen worden leuk, maar niet belangrijkste

Er zijn gelukkig genoeg mensen die hun steentje willen bijdragen aan de club. Daar ben ik het meest trots op. Aldus jeugdvoorzitter Joey Feitz desgevraagd naar een tussenstand van de DUNO-jeugd in dit voetbalseizoen. We benutten de winterpauze om hem een aantal vragen voor te leggen.
 
Hoe staat de DUNO-jeugd ervoor nu we op de tweede seizoenshelft af gaan?
Joey: "De eerste helft is goed verlopen. Met hier en daar wat randzaken die veel tijd hebben gekost. Maar om positief naar de elftallen te kijken: Daar zit zeker groei in en dat is het belangrijkste. Met een J019-2 en een J011-4 die bovenaan zijn geëindigd, is dat natuurlijk altijd leuk. Deze teams gaan ook allebei een klasse hoger voetballen. En het mooie nieuws is dat we na de winterstop voor het eerst in de geschiedenis van DUNO een J08 elftal hebben. Dat past goed in het opleiden van de Mini-F-jeugd." (lees onder de foto verder)
 
joey feitz1Jeugdvoorzitter joey Feitz.
 
Is er al nieuws over komend seizoen? Trainers, opzet, ideeën?
Joey: "In de maand januari en februari zullen de gesprekken zijn met de trainers voor een evaluatie. Om dit seizoen en ook alvast om voor volgend seizoen een en ander te bespreken. Het jeugdbeleidsplan is hier leidend in. Doelstelling dit jaar is om de Mini F JO9 en J011 goed te laten verlopen en dat gaat nu ook steeds beter." (lees onder de foto verder)
 
gewonnen
 
Wat zijn de dingen die jou als jeugdvoorzitter nu bezig houden?
Joey: "Ik ben nu vooral al naar volgend seizoen aan het kijken. Zoals: Wie welke positie moet innemen. Kijken wie het beste bij welk elftal past om volgend jaar weer stapjes te kunnen maken. Veel overleg dus, maar het is voor een goed doel. Dit jaar moeten we ervoor zorgen dat de elftallen lekker draaien en vorderingen maken. Kampioen worden is leuk, maar niet het belangrijkste."
 
Waar ben je blij van geworden kijkend naar het DUNO van nu? 
Joey: "Ik word er blij van als kinderen plezier in het voetbal hebben. Iets bijleren, zich verder ontwikkelen en samen in een team sociaal met elkaar kunnen omgaan. Ik word ook blij van de mensen die de DUNO-jeugd vrijwillig ondersteunen, onder wie trainers, leiders, coördinatoren. En de nieuwe activiteitencommissie. Bovendien natuurlijk niet te vergeten: de leden van de jeugdcommmissie." (lees onder de foto verder)
 
Voorzet01
 
En wat leidt tot zorgen? 
Joey: "De grootste zorgen zie ik helaas in het gemis van betrokkenheid van ouders die alleen hun kind op een vereniging doen en dan verwachten dat er van alles wordt gedaan en geregeld. De vereniging draait op vrijwilligers en zij hebben binnen de club geen betaalde banen. Vaak wordt dit vergeten. Mensen gaan dan klagen zonder zelf een hand uit te steken - dat vind ik erg jammer. Als ik naar mezelf kijk: ik werk gewoon 40 uur in de week en doe dit jeugdvoorzitterschap als hobby erbij. Wat ook bijna een fulltime baan is, maar dan op vrijwillige basis. Van zulke vrijwilligers heb je er heel veel nodig om een vereniging draaiende te houden. Gelukkig zijn er genoeg mensen die enthousiast zijn en een steentje willen bijdragen. Daar ben ik het meest trots op."
 
Op naar een inspiratievol en sportief succesvol 2018 voor de jeugd?
Joey: "Zeker weten! Nog meer sportiviteit en nog meer leuke dingen voor de jeugd. Ook de Activiteitencommissie is hier hard mee bezig, zoals op 31 januari met de kinderbingo voor de J09- en J011-spelers. Meer activiteiten volgen snel op de site."
 
Activiteitenteam
DUNO Activiteitenteam.
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
ING
R.A. von Oven & Zonen

Advertentie

Advertentie