Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO11-2 verliest, maar wint tweede helft van GSC ESDO JO11-4

Na twee weken een latere wedstrijd, mochten de jongens en ouders van JO11-2 vandaag weer vroeg verzamelen en spelen: om 08:30 uur bij GSC ESDO! Vorig jaar nog een vervelende ervaring met weggegooide ventieldopjes, vandaag een hartelijk ontvangst en een aardige tegenstander en scheidsrechter. Een vriendschappelijke en sportieve wedstrijd was het gevolg.
 
DUNO is vandaag weer compleet, wat betekent dat Ylan weer als vanouds op de doellijn staat. Vandaag begint Jayden ter verandering op de rechtsbuiten positie en neemt Jorg zijn centrale positie achterin over. De eerste minuten komt DUNO gevaarlijk voor de goal met Leon en Luuk, die de kans krijgen om te schieten na voorzetten van Jayden. Helaas vinden zij beiden het net niet. Na deze felle start, is het echter ESDO die uitbreekt met een counter, de snelheid van zijn kleine spits gebruikt en keurig in het hoekje schiet. Helaas betekent dat dus de 1-0 en dat na nog maar 6 minuten spelen. Nog geen twee minuten later gebeurt exact hetzelfse. De lange bal wordt gespeeld, de spits tent er achteraan en tikt hem binnen: 2-0. Waar DUNO goed startte, is het nu de grip op de wedstrijd kwijt. Er wordt geen duel meer aangegaan en gewonnen, er lijkt geen beleving in te zitten. Daar weet ESDO uiteraard wel raad mee en brengt de score na 22 minuten tot 5-0. Het weet zelfs de 6-0 binnen te schieten, ten minste zo lijkt het. De scheidsrechter keurt het doelpunt in eerste instantie goed, dus DUNO trapt af, maar door oplettende ouders en keepers, wordt de scheids geattendeerd op het gat in het net aan de zijkant, waar de bal doorheen gevlogen is. Tijdens het spel, wordt door de scheidsrechter mede gedeeld dat het zojuist gemaakte doelpunt, niet telt. Gelukkig voor DUNO en uiteraard zeer sportief! In de laatste minuut van de eerste helft weet DUNO toch nog te scoren: Sem wint zijn duel aan de libjerkant, laadt de bal diep op Jorg, die hem zachtjes langs de keeper in het goal tikt! Een belangrijk en fijn doelpunt vlak voor rust.

In de rust zit er voor de coach niks anders op dan de spelers eens goed toe te spreken: wat ze nu laten zien, is niks vergeleken met het spel van de afgelopen weken. Er worden geen duels aangegaan, het lijkt wel of niemand de bal wil hebben en alsof ze überhaupt niet willen winnen. Zoals ESDO ook doet, moet er met de volle 100% voor elke bal worden gegaan en met het hele team worden aangevallen en verdedigd. Anders kan hier geen winst worden behaald. Met deze peptalk en uiteraard de limonade, starten de jongens aan de tweede helft.

Onmiddellijk is er meer beleving te zien bij de jongens: er worden duels aangegaan, gewonnen en fouten worden goedgemaakt. Er wordt niet opgegeven en er wordt goed samengespeeld. Dit leidt tot het creëeren van kansen. Leon en Niels weten helaas beiden 1 op 1 met de keeper niet te scoren, maar kansen zijn er wel! Dan is het Jorg die na goed doorgaan wel het net weet te vinden en de stand op 5-2 brengt. De ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's in de dug-out zijn opgelucht, juichen, zwepen de jongens wat op! Het lijkt allemaal te helpen, want DUNO blijf dreigend voor de goal van ESDO. Zij hebben er moeite mee de bal weg te krijgen, terwijl het bij DUNO achterin dicht staat met Troy, Jayden en Luuk. Het wordt zelfs nog 5-3, wanneer Niels de bal van rechts nog net achter zijn standbeen langs in de verre hoek van het goal krijgt. Er is nog ruim een kwartier te spelen en er is nog hoop! DUNO voelt dat het sterker is en dat geeft vertrouwen. Het creëert nog meer kansen, maar helaas is het niet meer doeltreffend. De tweede helft heeft Ylan geen reddingen meer hoeven verrichten.

De tweede helft wint DUNO met 0-2 van ESDO, maar helaas is dat niet voldoende. Als het spel van de tweede helft wordt doorgezet de rest van dit seizoen, zullen er nog een hoop punten gepakt gaan worden. Laten we de eerste helft gauw vergeten en deze week weer trainen voor zaterdag: de wedstrijd tegen HBS JO11-6 dat ook 3 punten uit 3 wedstrijden heeft, maar op doelsaldo nog onder DUNO staat! Belangrijke punten kunnen daar dus gepakt worden (al mogen we ons daar van de KNVB natuurlijk niet meer op focussen)!

Kristel

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
ING
R.A. von Oven & Zonen

Advertentie

Advertentie