Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO JO17-1 staat bovenaan, trainer Raymond Beck is hoopvol

DUNO JO17-1 beleeft een flitsende competitiestart. Met negen punten uit drie duels staat de ploeg van de nieuwe DUNO-trainer Raymond Beck bovenaan in de competitie. Komend weekeinde wacht Die Haghe thuis. De webredactie vroeg de oefenmeester naar zijn ervaringen en verwachtingen. En naar zijn visie op de club. "Zonder deze jongens kan je ook nooit naar boven kijken, want uiteindelijk willen we natuurlijk de selectie van DUNO weer hoger laten spelen, maar daar zijn mijn jongens ook voor nodig - dus moet daar nu ook aan gedacht worden."
 
 

Gefeliciteerd jullie staan met O17-1 bovenaan, terecht?
Raymond: "Ja, dank je wel. Of het terecht is, dat is moeilijk te zeggen op het moment. Je hebt tegen de nummer 10 en 12 tot nog toe gespeeld en dan kan er gezegd worden we winnen van Esdo (nummer 2), maar na hun verloren partij staan ze ook gewoon 6de. Dus het bewijst dat je er met zijn allen voor moet gaan en dat de concentratie hoog is, daardoor sta je vaak al met 1-0 voor. Zaterdag winnen betekent dat je 1ste staat en meteen 3 punten voorsprong hebt op de rest, het zal een pittige wedstrijd worden maar daar zijn we na afgelopen zaterdag wel aan gewend, want er zullen maar weinig ploegen die uit spelen winnen bij Esdo." (lees onder de foto verder)

 

felicia

Raymond met dochter Felicia, onlangs met DUNO bij ADO Den Haag.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen?
Raymond: "De verwachtingen van dit seizoen zijn wel iets aangescherpt. Eerst was de doelstelling de top 4 en ervoor zorgen dat ook alle 16 spelers vooruitgang boeken. Nu gezien te hebben dat we de eerste zeven weken goed bezig zijn als groep moeten we eigenlijk gaan voor het kampioenschap ook al is de weg nog heel lang. En terugkomend op de spelers die zichzelf moeten verbeteren, daar zijn we nu al in een stadium dat ze zelf ook veel arbeid moeten leveren en gaan nadenken over bepaalde situaties en zichzelf onderschikken aan het team."

Wat zijn de grootste kwaliteiten van je ploeg?
Raymond: "Er zijn genoeg goede dingen te vertellen over de jongens, maar wat tot nu toe is opgevallen dat het acceptatieniveau heel hoog gegroeid is en dat iedereen zijn deel binnen de groep accepteerde of ze nou op een andere positie moeten staan of zelf reserve zijn, alles voor de groep."

Zie je nog verbeterpunten in je team?
Raymond: "Verbeterpunten zijn er altijd anders spelen de jongens niet bij DUNO O17-1. Maar het gemakzuchtige wat ze af en toe op de training hebben moet eruit. En ze moeten leren makkelijk te voetballen, dat zal nog een moeilijke opdracht zijn zeker met alle gekkigheid die je op internet, tv en bij Fifa18 ziet."

Hoe is de ploeg in het totaal, denkend aan de kwaliteiten maar ook als groep?
Raymond: "De ploeg is echt heel hecht, we hebben al het één en ander meegemaakt binnen het team maar daar wordt over gesproken en alles is duidelijk voor de jongens. De kwaliteiten zijn goed verdeeld, ik heb geprobeerd goed te luisteren naar de jongens maar heb ook gezegd dat ik uiteindelijk beslis over hoe we de kwaliteiten gebruiken. Maar een team is net als een huis, de fundering moet goed zijn om door te kunnen bouwen naar boven toe en gelukkig kunnen we alles tot nu toe goed invullen."

Wat zou je graag anders zien om de ploeg nog meer te vormen naar jou zin?
Raymond: "Denk dat er nog genoeg veranderen kan en dan niet alleen binnen deze groep. Ik denk dat DUNO inderdaad heel goed onderweg is naar de eindstreep, maar de jeugd moet belangrijker worden binnen DUNO, veel belangrijker! Zonder deze jongens kan je ook nooit naar boven kijken, want uiteindelijk willen we natuurlijk de selectie van DUNO weer hoger laten spelen, maar daar zijn mijn jongens ook voor nodig dus moet daar nu ook aan gedacht worden. Daarom zijn we zelf ook druk bezig met allemaal dingen buiten het voetbal om en dan moet je denken aan sponsors die voor kleding zorgen maar ook de leiders - John Krens en Marcel Grootveld - die alles doen voor de groep. Ook moet ik verklappen dat we bezig zijn om een spectaculair trainingskamp te regelen maar dat moeten we natuurlijk nog overleggen met het jeugdbestuur en de ouders van de jongens."

Met welk resultaat ben je dit seizoen tevreden?
Raymond: "Resultaat zegt me niet zoveel, jongens naar een hoger niveau brengen staat op 1, maar als ik dan toch wat moet zeggen: Laten we dan maar kampioen worden."

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Malaika Kids
Free-Kick
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Tios
't Telecomhuys
Sollicitatie.nl

Advertentie

Advertentie