Sportief, behulpzaam, gastvrij

Strafschop helpt DUNO JO17-1 aan winst tegen Velo

HSV DUNO JO17-1 - Velo JO17-3 (1-0) 2-1
We waren er klaar voor vandaag, ondanks wat onrust wat toch onbewust meespeelde met spelers, leiding en ouders. Helaas verliep de gehele voorbereiding in het water door een ambulance optreden op het hoofdveld. Uiteindelijk konden we na 15.00 beginnen aan de wedstrijd tegen Velo, die zoals we wisten van iedereen kan winnen maar ook van iedereen kan verliezen. Toch wilde we ons niet laten verrassen dus zochten we meerendeel voor het voetballende aspect. Dat dit er niet altijd goed uit zag was wel teleurstellend voor de leiding van DUNO aangezien we afgelopen donderdag perfecte oefeningen hadden gedaan op de training.

Maar niet getreurd we zijn nog steeds aan het opbouwen en iedereen gaat vooruit. We zijn genoeg met elkaar verbonden om elkaar te helpen in het veld en dat resulteerde in de 1-0! Deze goal was een doelpunt die zeker verdiend was, maar toch wel gelukkig was. Onze uit de kluit gewassen meneer Mulder werd opzij gezet in de 16 (onbegrijpelijk als je 2 meter bent) en zo liep hij met zijn perfect gekamde haartjes tegen de bal aan!! Verder in deze helft waren er wat kansen heen en weer maar de 1-0 bleef op het scorebord staat!! Boys we moeten echt beter gaan afwerken want het is echt heel triest om te zien hoe we met alle kansen omgaan. Het begint al op de training waar de afwerk oefeningen goed gedaan worden maar de afronding te wensen overlaat. Hij moet tussen de palen en niet zoals de meeste doen zwaar over!! (het is geen American football)

Na de rust kwam DUNO met dezelfde doelstelling het veld op zoals ze de 1e helft geƫindigd waren, zorgen dat we makkelijk bleven voetballen en proberen de 2-0 erin te prikken zodat we wat meer lucht zouden krijgen! Maar niets was minder waar, de eerste 8 minuten waren inderdaad redelijk goed van onze kant. Waar we weer een aantal 100% kansen miste!!! Echter was het Velo die op gelijke hoogte kwam door meerdere persoonlijk foutjes achterin. Het was een eigendoelpunt wat ons de das om deed. Na dit gebeuren waren jullie het helemaal kwijt en hebben wij het nog 10 minuten aangekeken vanaf de kant. Helaas gebeurde er weinig en was het eerder Velo die zou scoren dan wij.

Dus gingen we wisselen! Remzi, Marciano en Jimmy kwamen in het veld om te kijken of we wat konden forceren. Nog steeds had DUNO het moeilijk en konden we geen vuist maken om weer op voorsprong te komen, maar door een terechte strafschop konden we toch op voorsprong komen! Omdat de vaste penalty nemer gewisseld was door verschillende factoren moest iemand anders de strafschop nemen. Toen ons langs de kant opviel dat niemand durfde werd er toch besloten om Yassir weer terug te brengen in het veld. Gelukkig schoot hij vlekkeloos de bal in het zijnet en stonden 2-1 voor. Dit alles door erin te blijven geloven en dat streelt jullie allemaal!! Dit zijn fantastische stappen die jullie als individu en als team gemaakt hebben!!

Wel moet er nog iets gezegd worden over de wissels:
- Zorg als je in het veld komt dat je 100% geeft anders blijven we achter de feiten aanlopen, dit is na de wedstrijd al besproken en moet echt beter want we zijn met 16 spelers dus keuze genoeg om mensen op de bank te zetten.
- Wissels die in de dug out kwamen zitten na de wissel weten van zichzelf wel waarom ze werden gewisseld. Even een paar woorden om het toch te verduidelijken: scherpte, makkelijk voetballen, luisteren, acceptatie, conditie, werken vanuit je positie en concentratie.
Al met al een leerzame middag waar alles in zat en nogmaals alle respect voor wat jullie de laatste weken hebben laten zien als individu en als TEAM!!!

Marcel, John en Raymond

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Malaika Kids
Free-Kick
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Tios
't Telecomhuys
Sollicitatie.nl

Advertentie

Advertentie