Sportief, behulpzaam, gastvrij

Bespeling (kunst)grasvelden in de winter (versie december 2010)

 

De gemeente Den Haag heeft regels bepaald over de bespeling van grasvelden en kunstgrasvelden in de wintermaanden. Hieronder staan de voorschriften.

 

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

 

  1. Berijpte velden (wit uitgeslagen velden). Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden (bespeling leidt direct tot grassterfte).
  2. Besneeuwde velden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling gewoon mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode.
  3. Bevroren velden. Wanneer de velden zijn bevroren dan is bespeling van het veld mogelijk.Wel willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er wel grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen, onder natte omstandigheden, leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verweking optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook langer nat). Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan er als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de Dienst OCW aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer er een langdurige vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over het bespelingsverbod.
  4. Beijzelde velden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.
  5. Opdooi velden. Wanneer de dooi intreedt, geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld weer is gerold en vrijgegeven door OCW uitvoering.

 

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

 

  1. Berijpte kunstvelden (wit uitgeslagen velden): Wanneer de kunstvelden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.
  2. Besneeuwde kunstvelden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling mogelijk. Deze bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruiknemen van het veld na de vorstperiode.
  3. Bevroren kunstvelden. De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -7 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan min 7 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot, het is daarom verboden de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.
  4. Beijzelde kunstvelden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.
  5. Opdooi kunstvelden. Wanneer de dooi intreedt geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de gemeente.

 

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
Free-Kick
ING
Fröling's
Malaika Kids
M.C. Verhoef
't Telecomhuys

Twitter @hsvduno

za 16 dec 16:11 HsvDunoHsvDuno: Afgelopen DUNO 1 wint met 4-1 van @VCS_Den_Haag 23 hours ago from Twitter for Android
za 16 dec 15:41 HsvDunoHsvDuno: 59ste minuut 4-1 door Brian Bloemink bij DUNO 1 tegen @VCS_Den_Haag 23 hours ago from Twitter for Android
za 16 dec 15:11 HsvDunoHsvDuno: Rust bij DUNO 1 tegen @VCS_Den_Haag in 3-1. 24 hours ago from Twitter for Android
za 16 dec 14:50 HsvDunoHsvDuno: 24ste minuut Mehmet Celibi 2-1 bij DUNO 1 tegen @VCS_Den_Haag 1 day ago from Twitter for Android
za 16 dec 14:29 HsvDunoHsvDuno: 3e minuut bij DUNO 1 tegen @VCS_Den_Haag 2-0 door Rodion Pont. 1 day ago from Twitter for Android
za 16 dec 14:26 HsvDunoHsvDuno: 1ste minuut 1-0 bij DUNO 1 tegen @VCS_Den_Haag dankzij Rodion Pont. 1 day ago from Twitter for Android
vr 15 dec 6:57 HsvDunoHsvDuno: RT @DTpersfoto: Oud Hollandsport voetballer Jan Teske en @SVC_08 sponsor Henk Groen kregen vanm in @VanStockum1833 uit handen van auteur Ro… 2 days ago from Twitter for Android

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Verjaardagen

Advertentie

Advertentie