Sportief, behulpzaam, gastvrij

Bespeling (kunst)grasvelden in de winter (versie december 2010)

 

De gemeente Den Haag heeft regels bepaald over de bespeling van grasvelden en kunstgrasvelden in de wintermaanden. Hieronder staan de voorschriften.

 

Voor het bespelen van natuurgrasvelden gelden de volgende regels:

 

  1. Berijpte velden (wit uitgeslagen velden). Wanneer de velden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden (bespeling leidt direct tot grassterfte).
  2. Besneeuwde velden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling gewoon mogelijk. Bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruik nemen van het veld na afloop van de vorstperiode.
  3. Bevroren velden. Wanneer de velden zijn bevroren dan is bespeling van het veld mogelijk.Wel willen wij u er op wijzen dat door bespeling van dergelijke velden er wel grassterfte plaatsvindt met als gevolg het verdwijnen van de grasmat. Dit kan later in het seizoen, onder natte omstandigheden, leiden tot meer afkeuringen. Door de afwezigheid van de grasmat zal er namelijk eerder verweking optreden (de toplaag wordt eerder nat en blijft ook langer nat). Bij een langdurige aanhoudende vorstperiode kan er als gevolg van uitdroging aanzienlijke schade aan de grasmat ontstaan wat voor de Dienst OCW aanleiding kan zijn tot het instellen van een bespelingverbod. Wanneer er een langdurige vorstperiode aanhoudt wordt u per brief geïnformeerd over het bespelingsverbod.
  4. Beijzelde velden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Betreding leidt namelijk direct tot grassterfte.
  5. Opdooi velden. Wanneer de dooi intreedt, geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld weer is gerold en vrijgegeven door OCW uitvoering.

 

Voor kunstgrasvelden gelden de volgende regels:

 

  1. Berijpte kunstvelden (wit uitgeslagen velden): Wanneer de kunstvelden berijpt zijn (veelal in de ochtend) dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.
  2. Besneeuwde kunstvelden. Wanneer de velden zijn ondergesneeuwd is bespeling mogelijk. Deze bespeling heeft echter wel tot gevolg dat de sneeuwlaag vast getrapt wordt en er een ijslaag ontstaat. Deze ijslaag werkt zeer vertragend op de dooi en het weer in gebruiknemen van het veld na de vorstperiode.
  3. Bevroren kunstvelden. De kunstgrasvelden kunnen tot een temperatuur van -7 graden gebruikt worden. Bij betreding van de velden bij temperaturen lager dan min 7 graden is de kans op schade aan de kunstgrasvezel groot, het is daarom verboden de velden onder dergelijke omstandigheden te gebruiken.
  4. Beijzelde kunstvelden. Wanneer de velden bedekt zijn met ijzel dan is bespeling van het veld verboden. Bespeling van berijpte kunstvezels leidt namelijk tot directe breuk van de kunstvezel wat leidt tot afkeuring van het kunstveld.
  5. Opdooi kunstvelden. Wanneer de dooi intreedt geldt een bespelingverbod totdat de vorst volledig uit de bodem verdwenen is en het veld wordt vrijgegeven door de gemeente.

 

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
Fröling's
VoetCentraal
Malaika Kids
TB Keukens
RW Repair B.V.
RGN Calimiteiten

Twitter @hsvduno

za 21 okt 17:11 celeritas1907celeritas1907: @HVH_Twit @HsvDuno Ons ook. Kan je een factuurtje mailen ? Dan kan dat in de boekhouding Rob 19 hours ago from Twitter for iPhone in reply to HVH_Twit
za 21 okt 16:29 HsvDunoHsvDuno: Wedstrijd uitgespeeld, DUNO 1 wint met 1-3 bij @GSCESDO 19 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:22 HsvDunoHsvDuno: Rust bij @GSCESDO tegen DUNO 1 1-3. 20 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:19 HsvDunoHsvDuno: 1-3 bij @GSCESDO 1 tegen DUNO 1 in 43ste minuut. 20 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 15:16 HsvDunoHsvDuno: Brian Bloemink zet DUNO 1 in 40ste minuut op 0-3 voorsprong bij @GSCESDO 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 14:38 HsvDunoHsvDuno: Mooie 2-0 winst JO17-1 op @svDieHaghe 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 14:38 HsvDunoHsvDuno: DUNO 1 op vroege voorsprong bij @GSCESDO Jop Imhann in derde minuut 0-1 voor DUNO. 21 hours ago from Twitter for Android
za 21 okt 9:24 HsvDunoHsvDuno: #Matchday ! DUNO 1 bij @GSCESDO om 14.30 uur. #succes 1 day ago from Twitter for Android
wo 18 okt 8:40 HsvDunoHsvDuno: De DUNO Vrouwen spelen vanavond een oefenwedstrijd tegen @vvLyra Vrouwen 1. Aanvang wedstrijd is 20:15 uur. Succes! ⚽️ 4 days ago from Twitter for iPhone
di 17 okt 22:07 CleanAirNldCleanAirNld: @HsvDuno Dat klinkt uitstekend! Als het besluit erdoor is, horen wij het graag! 4 days ago from Twitter Web Client in reply to HsvDuno

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Verjaardagen

Advertentie

Advertentie