Sportief, behulpzaam, gastvrij

VIDEO, VERSLAG: Rodion, Jordy, Gabriël voorbeeld in DUNO 1

DUNO 1 - VCS 1 4-1 (3-1), zaterdag 16 december 2017
 
DUNO 1 gaat met een driepunter de winterstop in en dat is wel zo lekker. Tegenstander VCS was niet de hoogvlieger die je ook kunt treffen, maar je moet hoe dan ook de punten nog wel halen. En dat lukte, waardoor we negentien punten uit tien duels hebben en bovenin meedraaien. Eind januari spelen we uit bij RAS en sluiten we de eerste competitiehelft af, en ook de eerste periode dan; voor zover bekend althans: de KNVB heeft ondanks het terugtrekken van HDV de periodetitels vooralsnog over tweemaal elf duels verdeeld en er geen drie periodes van gemaakt, zoals de standaard is in klassen van twaalf teams.
 
vcs2
DUNO verdedigt bij een van de weinige VCS-aanvallen.
 
Rodion Pont was tegen Voetbal Club Sparta de gevierde man: de gelegenheidsspits scoorde de eerste twee goals en werd voorafgaand aan de 3-1 binnen de zestien neergelegd, waardoor Erwin van der Harst de 3-1 kon maken, vanaf elf meter. Na de doelwisseling zette Brian Bloemink DUNO op een niet meer te overbruggen voorsprong, waardoor de 2-1 van VCS, in de 25ste minuut, niet heel erg meer was. DUNO deed dat in een wedstrijd waarin het overdonderend begon, daarna een half uur volstrekt onzichtbaar was en na de rust de touwtjes weer in handen nam.
 
Geweldige begin
 
Dat geweldige begin was toch wel weer opvallend te noemen. Binnen 40 seconden benutte Rodion, die bij afwezigheid van onder anderen Wesley, Elyseo en Donny voorin stond opgesteld, de eerste de beste kans. Het was Jordy Navarro die de bal vanaf links perfect bij Rodion bracht, waarna de 23-jarige aanvaller de VCS-sluitpost kansloos liet: 1-0. Nog geen twee minuten later was het alweer 2-0, toen Erwin van der Harst een corner had genomen, Evert Steinvoort de bal op de paal deed belanden en Rodion van dichtbij de rebound binnen schoot: 2-0. En DUNO op rozen.
 
vcs1
Felicitaties na de 3-1 van Erwin van der Harst uit een strafschop.
 
De dappere volhouders op een koud Haagsche Dynamiek gingen er toen eens goed voor zitten. Maar helaas, waar even werd gehoopt op een doordenderend DUNO volgde een plichtmatig vervolg van de eerste helft. Waarin nog wel een paar spelers zich onderscheidden, onder wie Jordy Navarro - sterk opkomend op links - en Gabriël Tillema. Laatstgenoemde heeft een bekendere broer voetballen in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys en weet zich bij DUNO goed te ontwikkelen. Een voetballer-pur-sang voor wie je als supporter wel even komt kijken. Rodion, Jordy en Gabriël gedroegen zich zo voorbeeldig in DUNO 1.
 
Niet scherp
 
Op de 2-0 volgde dus niet de 3-0, maar de 2-1. DUNO was achterin niet scherp en VCS counterde naar de tegentreffer. Om het spel daarna ook nog eens in handen te nemen. We kwamen daar als DUNO niet echt meer lekker onderuit, al zou het te ver voeren om het voetbal op dat moment beroerd te noemen. Daarvoor waren onder anderen Koen Zonneveld en Erwin van der Harst te zeer aanwezig, zoals ook achterin Jeffrey van Vliet, Michael Toet, Ray Hack, Evert Steinvoort en Joeri van Leeuwen misschien niet top speelden, maar wel heel gedegen bij de les bleven. (lees onder de video - benutte strafschop - door).
 
 
Het fletse DUNO van het laatste half uur maakte na de doelwisseling plaats voor een overtuigender team. Waarin gaandeweg ook de wissels Foeat Stolk, Ricardo van Calsteren en Jop Imhann zich mochten melden. Nadat Brian Bloemink in de 58ste minuut uit opnieuw een prima pass van Jordy had overgekopt, was het een minuut later wel raak: Erwin nam opnieuw een hoekschop en Brian schoot de bal hoog in het doel: 4-1.  Waarmee de wedstrijd, onder uitstekende leiding van arbiter Dijkhuizen, wel was gespeeld. De huiskamer lonkte, evenals de warme en koude versnaperingen.
 
Om de prijzen
 
Met opgeheven hoofd de winterstop in, hoe daarin wordt doorgetraind en verder opgetreden zal bepalen of DUNO vanaf januari echt kan gaan meedoen om de prijzen. Dat zou toch wel mooi zijn.
 
Henk Ruijl
 
Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Joeri van Leeuwen, Evert Steinvoort, Ray Hack, Michael Toet, Koen Zonneveld, Gabriël Tillema (Jop Imhann), Jordy Navarro, Brian Bloemink (Foeat Stolk), Erwin van der Harst (Ricardo van Calsteren), Rodion Pont.
 
 
 
 
 
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Malaika Kids
Free-Kick
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Tios
't Telecomhuys
Sollicitatie.nl

Advertentie

Advertentie