Sportief, behulpzaam, gastvrij

VERSLAG: Zevenklapper DUNO 1 kan tot veel moois leiden

Celeritas 1 - DUNO 1  0-7 (0-5), zaterdag 10 maart 2017
 
Volgens de een was het een 'zakelijke overwinning', de ander was onder de indruk van het feit dat de DUNO-hoofdmacht er toch maar mooi zeven maakte - hoe dan ook: DUNO 1 kon de vele DUNO-volgers bij Celeritas tevreden stellen met een zevenklapper als zege. En in die zin zitten wel een paar elementen om dik tevreden mee te zijn. Zo scoorden we zeven keer, en je moet toch de volhardendheid hebben om dat te doen, we bleven voetballen - ook al viel de tweede helft in uitvoering nog niet mee - en ook: heel wat DUNO'ers hadden zich naar Celeritas begeven om de ploeg van trainer Benjamin van der Zwan te volgen.
 
Da's mooi, want in deze eindfase van het seizoen, met slechts 12 ploegen in de poule en door DUNO al 15 duels gespeeld kun je daar wel van spreken - kunnen we elke steun gebruiken. Competities worden nu beslist, veelal niet op de laatste speeldag. De ruime overwinning op staartploeg Celeritas, die bovenal sportief bleef voetballen, brengt ons nog altijd bij de beste ploegen in de vierde klasse, met uitzicht op een prijs. Na deze competitieronde leidt Hercules met 32 uit 14 en volgen wij op gepaste afstand met 29 uit 15. Zes verliespunten meer en daarmee is de strijd nog niet beslist.
 
elyseovandegraaf
Elyseo van de Graaf: 0-2 en 0-3
 
Het resterende programma biedt nog zeven wedstrijden: achtereenvolgens SV Erasmus en GSC Esdo thuis, Wanica Star uit, RAS thuis, PGS/Vogel thuis, VCS uit en tot slot SV Madestein thuis. Het laat zien dat we van de top vijf ploegen alleen SV Erasmus nog krijgen en ons verder moeten opmaken voor wedstrijden tegen teams die nu onder ons stan. Geen onoverkomende opsomming, wel eentje die net zoveel concentratie en inzet vergt als we tegen Celeritas lieten zien. Want, en daar waren alle DUNO-volgers het wel over eens: de teamgeest en binding brachten de zeven goals op het scorebord.
 
Dan de wedstrijd. Die bracht op het niet al te gemakkelijk bespeelbare veld van Celeritas een wisselend beeld. Het duurde even voordat DUNO scoorde, toen ging het voor de pauze ineens heel hard (0-5), waarna een tweede helft was te zien zoals je die kon verwachten: DUNO nam, al dan niet bewust, wat gas terug en werd slordiger in passing en afronding. Celeritas deed z'n best, maar kon weinig tegengas geven en alles bij elkaar had DUNO-grensrechter Maarten Speets een rustige middag en bleven we (of juist: maakten we heel knap) zeven goals.
 
foeatstolk
Foeat Stolk, 0-1, 0-5, 0-6 en 0-7.
 
Het was Foaet Stolk die na zo'n twintig minuten de socre opende. Michael Toet leverde de voorzet. Een combinatie van Rodion Pont en Elyseo van de Graaf zorgde er een kwartier later voor dat laatstgenoemde kon scoren - en toen was het zo'n kwartiertje later. Het was de opmaat voor een daverend slot op weg naar de rust. Een combinatie van Donny van den Hoogenband en Elyseo stelde de laatste in de gelegenheid opnieuw te scoren (0-3) en iets later was het net andersom: Uit een voorzet van Elyseo maakte Donny de 0-4. De koek was toen nog niet op voor de doelwisseling, want uit een pass van Michael maakte Foeat met een fraaie hakbal zijn tweede en DUNO's vijfde goal. Rust en even op adem komen.
 
jeffreyvanvliet
 
Doelman Jeffrey van Vliet, houdt de nul...
 
Pech was wel dat verdediger Remco van Weeren vlak voor rust geblesseerd moest uivallen, Erwin van der Harst was zijn vervanger. Ook Ray Hack maakte plaats, voor hem kwam Joeri van Leeuwen. Wissels die voorafgingen aan de 0-6: een splijtende pass van Jordy Navarro stelde Foeat in de gelegenheid zijn derde doelpunt te maken. Met opnieuw een wissel, Brian Bloemink voor Elyseo, ging DUNO daarna de slotperiode in. De zevende treffer kwam opnieuw via Foeat, waarmee hij zich met vier doelpunten tot held van de dag mocht laten kronen.
 
DonnyvdHoogenband
Donny van den Hoogenband, 0-4.
 
Alles bij elkaar mogen de handen op elkaar voor deze dikverdiende, ruime zege. Het was mooi om te zien hoe DUNO met elkaar tot deze prestatie is gekomen, ook nog eens gesteund door heel wat DUNO'ers langs de lijn. Van doelman Jeffrey van Vliet tot jarige Koen Zonneveld en topscorende Foeat Stolk, elke linie was op-en-top bezig om er een mooi resultaat van te maken. Als dit de opmaat is voor de komende periode dan gaan we echt een mooi slot tegemoet. Waarin alles nog mogelijk en ook helder is dar elk puntverlies fataal kan zijn. Kortom: zeven wedstrijden knallen en dan zien waar we staan, dat is het motto.
 
Coproductie Maarten Speets, Jan Ponsen en Henk Ruijl
 
Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Remco van Weeren (Erwin van der Harst), Joël van Oeveren, Michael Toet, Ray Hack (Joeri van Leeuwen), Rodion Pont, Jordy Navarro, Koen Zonneveld, Foeat Stolk, Donny van den Hoogenband, Elyseo van de Graaf (Brian Bloemink).
 
 
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Asta Casino
Solliciteren.nl
Van der Loo Schoonmaakdiensten
RW Repair B.V.
Fröling's
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Malaika Kids
't Telecomhuys

Advertentie

Advertentie