Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO 4 te sterk voor Honselersdijk en wint met 4-1

DUNO 4 - Honselersdijk 5 4-1 (2-0), zaterdag 7 oktober 2017

Zoals de voorgaande wedstrijden, staat elke week een ander team in het veld. Er zijn nog vele langdurige blessures en zo kon de ploeg van coach Fred van Huijzen, afgelopen zaterdag tegen Honselersdijk, ook niet beschikken over Jeffrey (tegen Verburch nog goed voor een zuivere hattrick) en de zieke Graeme.


Over blessures gesproken, zo kregen we voorafgaand aan de wedstrijd, de mededeling dat good old Wim van Maanen, door een zware knieblessure, op advies van de artsen, een punt achter zijn imponerende voetbalcarrière, moet zetten. Wim, niet alleen een tegenvaller voor jou, maar ook voor het team, want de afgelopen jaren was je voor DUNO 3 en 4 van grote waarde. Chapeau en bedankt!

pier1 Copy

Wim, geheel links op de foto. Naast hem ploeggenoten Roberto, Stephan en Sander.

Vanaf de aftrap nam DUNO direct het initiatief. Dankzij veel druk zetten, was het veel balbezit en Honselersdijk zocht naar een oplossing. De beginfase was een kopie van de wedstrijd tegen en bij het Poeldijkse Verburch. Veel scoringsmogelijkheden, waarbij Jim, Dennis Willems en Jeroen Feijen, sterk acteerden. In de 16e minuut opende Dennis Willems, de score. Met een fraai afstandsschot, liet hij de Honselersdijk doelman, kansloos, 1-0. Het bleek het startsein te zijn van een wervelend DUNO. Als een hecht collectief liet DUNO het Westlandse Honselersdijk amper aan voetballen toekomen, sterker nog, even later was het alweer raak en hoe? Uit een knap genomen hoekschop van Andrea, kwam de bal in het doelgebied afgemeten bij de vrijstaande middenvelder Nick.

pier2 Copy

Verdedigers Andrea (links) en Danny.

Zonder zich te bedenken, nam hij de bal op zijn wreef. De ingeschoten bal belandde via de binnenkant van de paal, snoeihard tegen de touwen. Helaas was Fox Sport niet met een camera aanwezig, want deze treffer was van grote schoonheid en menigeen had dan ook graag het doelpunt nog eens teruggezien.

pier3 Copy

Nick (links) en ploeggenoot Mark (12).

Na deze treffer probeerde Honselersdijk wel wat terug te doen, maar de DUNO-verdediging met Fred, Dennis Manschot, Danny en Frans, stond als een huis. In het laatste kwartier voor de thee, zette DUNO nog een tandje bij en het publiek vermaakte zich uitstekend. Omdat een schot van Jim naast de verkeerde kant van de paal belandde en Dennis Willems zijn inzet, knap door de Honselersdijk doelman gekeerd zag, bleef de verdiende 2-0 voorsprong op het denkbeeldig scorebord staan.

Tweede helft


In de tweede helft begon de ploeg van coach Fred van Huijzen, heel scherp en fel, met de intentie Honselersdijk op een grotere afstand te zetten. Binnen 5 minuten na de thee, kregen Nick en Jim goede scoringsmogelijkheden, maar helaas leverde dit niets op. Daarna probeerde Honselersdijk met veel lange ballen iets te forceren, echter met Danny en Dennis Manschot, als een oersterk duo, leek dat een kansloze missie.

pier4 Copy

De sterke DUNO verdediging.

Geheel onverwachts wist Honselersdijk een gaatje in de DUNO verdediging te vinden. Geheel vrijgelaten kon één van de Honselersdijk aanvallers, op doelman Jeroen Tomeij afgaan. Met een geweldige reflex, kon de DUNO doelman zijn inzet onschadelijk maken. DUNO liet het hierbij en zocht weer de aanval op.

pier5 Copy

Eric Heijdt.

In de 67e minuut leverde dat opnieuw resultaat op. Uit een fantastische voorzet van invaller Eric Heijdt (zie foto) kon de meegekomen Nick de bal achter de aan de grond genagelde Honselersdijk doelman koppen, 3-0. DUNO ging door en Honselersdijk kwam niet meer in het spel voor. De mogelijkheden die voor Raymond en Nick voordeden om de 4-0 en de 5-0 te maken, werden uitstekend door de Honselersdijk doelman tot hoekschop verwerkt. Met nog 9 minuten te spelen op de klok zag de trouwe DUNO aanhang, Honselersdijk uit een sporadische uitval, tegen scoren, 3-1.

pier6

Honselersdijk in de aanval

Toch had DUNO het laatste woord. Vijf minuten voor het eindsignaal, bracht Jim, uit een prima pass van aanvoerder Frans, met een droge knal, de 4-1, tevens de eindstand, op het scorebord. In de 91e minuut blies de prima leidende scheidsrechter P. Pop voor de laatste maal in deze wedstrijd op de fluit.

Zaterdag gaat de ploeg van Fred van Huijzen naar Kwintsheul, waar Quintus de tegenstander is en gaat proberen de uitstekende competitiestart voort te zetten. Om 14.30 uur is op veld 3, de aftrap. Succes toegewenst!

Pierre

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
ING
R.A. von Oven & Zonen

Advertentie

Advertentie