Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO 4 wint met 3-1 van Ariston’80 4 en bekert verder

DUNO 4 - Ariston’80 4 3-1 (2-0), zaterdag 16 december 2017

DUNO, (zonder de afwezige coach Fred van Huijzen) begon scherp en goed aan de bekerwedstrijd tegen het Delftse Ariston’80 en toonde als cupfighter (vorig jaar werd immers de halve bekerfinale bereikt!) de intentie de huid duur te verkopen. De ploeg kreeg in de eerste vijf minuten al een tweetal scoringsmogelijkheden. Dennis Willems zag zijn inzet uitstekend gekeerd door de Delftse doelman en het afstandsschot van Jim, belandde naast het vijandelijke doel. DUNO zette verder aan en zette de Ariston’80 verdediging onder druk en dit resulteerde in de 6e minuut al in de openingstreffer. Een geweldige uithaal van Jeffrey verdween in de kruising, 1-0.
 

Daarna ging het spel over en weer en Ariston’80 liet de toeschouwers zien, niet met lege handen naar Delft terug te willen keren. De Delftenaren deelden enige plaagstootjes uit, maar de ijzersterke DUNO verdediging met Andrea, Danny, Dennis Manschot en Frans, stond als een huis.
 
vr1
Dennis Manschot (links) en Andrea (rechts) waren goed op dreef
 

Nadat Nick onreglementair bij een snelle uitval op 25 meter van het vijandelijke doel onderuit werd gehaald, mocht Raymond in de 26e minuut een vrije trap nemen. Zijn genomen vrije trap werd prachtig over de Ariston’80 muur gekruld. Een subtiele beweging van de mee opgekomen Danny, was helaas niet goed genoeg om de doelman te verontrusten.

DUNO zou in de 39e minuut met een tweede doelpunt alsnog op een ruimere en verdiende voorsprong komen. Een toegekende strafschop (onderuit halen Jim) werd door Jim zelf genomen. De ingeschoten bal werd in eerste instantie door de Ariston’80 doelman half gekeerd, echter in de rebound wist Jim wel de bal langs de doelman te plaatsen. Op slag van rust was Jeffrey nog wel dicht bij de 3-0. De Ariston’80 doelman wist met een uitstekende reflex de bal over de lat te tikken. Met deze 2-0 werd de rust ingegaan en de technische staf zal er ongetwijfeld op hameren, de wedstrijd op eenzelfde manier door te zetten.
 
 
vr2
DUNO in de aanval
 
 


Tweede helft

Echter na de thee gooiden de bezoekers uit Delft in de 55e minuut met de aansluitingstreffer, roet in het eten. Uit een snel uitgevoerde aanval op rechts, wist de aanvaller met een droge schuiver doelman Jeroen Tomeij te passeren. Na deze mindere periode trok DUNO het spel weer naar zich toe en had een licht veldoverwicht. In de 71e minuut leidde dit tot een doelpunt. Een afgemeten corner belandde op het hoofd van de sterk spelende Nick, die de bal in de doelmond bracht. Voor Mark was het een koud kunstje om de bal tegen de touwen te schieten, 3-1.
 
De wedstrijd leek bij deze stand gespeeld. Het sportief spelende Ariston’80 wilde hiervan niets weten en zette nog een tandje bij. Een kopbal en een gevaarlijk afstandsschot werden door de betrouwbare doelman Jeroen Tomeij vakbekwaam onschadelijk gemaakt. Deze reddingen waren meteen zijn laatste bijdragen. Hij werd in de 78e minuut vervangen door zijn collega èn broer Sander, die van de technische staf, net zoals zijn ploeggenoot Roberto, na een langdurige afwezigheid, onder groot applaus, weer de eerste speelminuten van dit seizoen kreeg.
 
vr3
Roberto (links) en Sander
 


De eerste uittrap van de doelman leverde bijna al een doelpunt op. Met een uiterste krachtsinspanning kon de ver voor zijn doel staande doelman, erger voorkomen. Met twee goede acties van Jeffrey had de uitslag voor DUNO, even voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter P. Pop, nog wel wat groter uit kunnen vallen, echter de lat en de doelman stond succes in de weg. Met deze mooie en verdiende bekeroverwinning gaat de ploeg van coach Fred van Huijzen, de winterstop in.
 
vr4

Opstelling:
Jeroen Tomeij, Frans, Dennis Manschot (a), Danny, Andrea, Nick, Raymond, Michel, Jim, Jeffrey, Dennis Willems
Ingevallen: Mark, Gilbert, Bernd, Roberto, Sander Tomeij
Assistent scheidsrechter: Tom Jonker
Verzorger: Bert Droppert

Dit is tevens het laatste wedstrijdverslag van dit jaar en ik wil jullie tenslotte hele fijne Kerstdagen en een sportief/gezond 2018 toewensen!
 
Tot het volgend jaar!

Pierre
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
ING
R.A. von Oven & Zonen

Advertentie

Advertentie