Sportief, behulpzaam, gastvrij

DUNO 4 geeft ruime voorsprong tegen Verburch uit handen en speelt gelijk, 3-3

DUNO 4 - Verburch 4 3-3 (2-0), zaterdag 7 april 2018

De ploeg van Fred van Huijzen heeft afgelopen zaterdag op een zonovergoten Mgr. Nolenslaan met 3-3 gelijk gespeeld. Vooraf, met de 5-1 overwinning in Poeldijk nog in het achterhoofd, leek het een gemakkelijke middag te gaan worden, echter liep het helaas anders. Zonder de vele geblesseerden, de afwezige Danny en de aan de blindedarm geopereerde Raymond (snel herstel toegewenst!), ging om drie minuten half drie, de bal voor het eerst rollen. 


v1
DUNO 4 voor één keertje op zijn “Italiaans”

DUNO 4 had na de gevoelige nederlaag (4-2) van veertien dag geleden tegen koploper Ariston’80, nog wat goed te maken. De mannen van coach Fred van Huijzen kwamen goed uit de startblokken en de trouwe DUNO aanhang, zag in de beginfase een gretige thuisploeg. Er ontstonden hachelijke momenten voor het Poeldijkse doel en de verdediging van Verburch wist niet de snelle aanvallers Jeffrey en Jimmy, te beteugelen. Al na vijf minuten kreeg Jimmy de mogelijkheid, om na een schitterende pass van Nick, de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Zijn schot belandde echter tegen de ballenvanger boven het doel, eveneens gebeurde dit met het schot van Nick, zeven minuten later.
 
v2

Aanvalsimpulsen

Verburch, had op deze aanvalsimpulsen van DUNO, (nog) geen antwoord. De druk bleef hoog en met schoten net naast en één op de paal van Jimmy, kwamen de bezoekers goed weg, totdat Jimmy in de 21e minuut toch het net wist te vinden. Uitblinker Nick gaf een sublieme pass af op de wegsprintende Jimmy, die met een slimme lichaamsbeweging de Poeldijkse doelman passeerde en zo het electronisch scorebord in werking stelde, 1-0.DUNO had de smaak te pakken en ook na deze treffer, kwam Verburch niet over hun eigen speelhelft en zo bleef doelman Jeroen Tomeij werkloos. Met 29 minuten en 31 seconden speelminuten op het electronisch scorebord, was het bijna 2-0. De hardwerkende Graeme kwam een hoofdlengte te kort, om de prachtige voorzet van de mee opgekomen Eric, in te koppen. Toch werd de ploeg van Fred van Huijzen en het DUNO publiek in de 36e minuut beloond. Een loepzuivere voorzet van Jeffrey, werd de bal door Nick met een sliding over de doellijn gewerkt, 2-0.

v3De uitblinkende Nick, goed voor twee treffers

Met nog drie minuten te spelen voor de thee, leek DUNO met een 3-0 voorsprong te gaan rusten, echter het verraderlijke schot van Graeme, belandde op de lat.

Tweede helft
 
Na de doelwisseling kregen de toeschouwers een heel ander Verburch te zien. Vanaf de 45e minuut liet Verburch DUNO zien, met een nederlaag géén genoegen te nemen. Met fris voetbal en grote inzet deelde niet DUNO, maar de bezoekers de lakens uit. De overigens altijd solide DUNO verdediging met o.a. Eric, Frans, Dennis, wankelde.
 
v4DUNO, werd onder druk gezet

In de 63e minuut wisten de Poeldijkers hun goede spel en wilskracht met een fraai doelpunt de aansluitingstreffer te belonen en daar zou het helaas voor DUNO niet bij blijven. Verburch was oppermachtig, maar liet nog wel een counter van de ploeg van Fred van Huijzen, toe. Met een goede passeerbeweging werd een Poeldijk verdediger door Jimmy uitgespeeld en zijn voorzet bereikte Graeme die zijn inzet vervolgens door de Poeldijk doelman met een reflex, gekeerd zag. Daarna was het weer de beurt aan Verburch. Een harde uithaal werd door doelman Jeroen Tomeij in eerste instantie uitstekend gekeerd, maar de terugspringende bal, werd in de 69e minuut alsnog door een Verburch aanvaller tegen de touwen gewerkt, 2-2.
 
Deze tegentreffer deed DUNO niet goed en het goede spel van de eerste helft, wist de ploeg van coach Fred van Huijzen niet meer te kunnen opbrengen. Verburch had daar maling aan en bleef hun spelletje spelen. Het zou voor de thuisploeg nog erger worden. Na een aanval van DUNO, was de omschakeling van DUNO te traag, waardoor er geen genoeg spelers terug waren gekomen om de snelle uitval van Verburch, te weren. Met een schuiver werd doelman Jeroen Tomeij gepasseerd en zo kwam de thuisploeg na een ruime 2-0 voorsprong, op een 2-3 achterstand.
 
Ombuigen

Met nog ruim twintig minuten te spelen, kreeg DUNO de gelegenheid om de opgelopen achterstand alsnog om te buigen in een overwinning. Gelukkig herpakte DUNO zich en perste er alles uit en de scoringsmogelijkheden deden zich voor. Jimmy en Graeme waren er heel dichtbij, maar de Verburch doelman had goede reflexen in huis om een tegen doelpunt toe te laten. Even later wist ook Jeffrey niet de doelman van de bezoekers te passeren. Een verre uittrap van doelman Jeroen Tomeij, die door de sterk spelende Dennis werd doorgekopt en Jeffrey bereikte, leverde niets op. De electronische minuten tikten weg en niemand geloofde meer in een beter resultaat. De blijdschap voor DUNO was groot, toen Nick na uitstekend voorbereidend werk van Jimmy en good old Wim, de 3-3 binnen kon schieten. Scheidsrechter P. Pop liet Verburch nog wel aftrappen, maar blies meteen voor het eindsignaal.

Opstelling:Jeroen, Nick, Frans, Andrea, Eric, Dennis, Michel, Wim, Jeffrey, Jimmy en Graeme.Ingevallen: Stephan, Jeroen FeijenAssistent-scheidsrechter: Tom Jonker, 2e helft Dennis WillemsVerzorger: Bert Droppert

Voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. Zaterdag 21 april komt het lastige en stugge Die Haghe (uit met 3-1 verloren) naar de Mgr. Nolenslaan. Succes toegewenst.

Pierre
 
v5

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Advertentie

Advertentie

Sponsors

Solliciteren.nl
Asta Casino
VoetCentraal
RW Repair B.V.
Praktijk voor Fysiotherapie “Thomsonplein”
Sollicitatie.nl
ING
R.A. von Oven & Zonen

Advertentie

Advertentie