Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Dit is de nieuwe voorzitter (m/v) die DUNO zoekt

Dit is de nieuwe voorzitter (m/v) die DUNO zoekt

20 mei 2019 7:00

GZ

DUNO is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Onlangs moesten we melden dat onze huidige preses Henri van Doorn noodgedwongen is teruggetreden wegens gezondheidsomstandigheden. Vice-voorzitter Henk Ruijl en erevoorzitter Rob Leenheer nemen uiterlijk tot de ledenvergadering in november de honneurs waar. Daarom bij deze het profiel van de beoogde voorzitter gedeeld. Help jij het bestuur mee een opvolger te vinden?

Lees ook: Tijdelijk duoschap Leenheer/Ruijl vervangt voorzitter Henri van Doorn

De club

DUNO is een vereniging om trots op te zijn. Het is een 96 jaar jonge, beetje traditionele maar zeer vooruitstrevende- en financieel gezonde voetbalvereniging met leden die een doorsnee vormen van de Haagse bevolking. Naast voetbal is de maatschappelijke functie van DUNO goed en stevig verankerd. Niet alleen door het gebouw maar juist door andere doelgroepen en activiteiten aan zich te binden. Een echt actief Haagse- en betekenisvolle vereniging dus met nu bijna 550 leden.

Een club ook, met een forse en steeds groeiende jeugdafdeling. We hebben goede stappen genomen naar bescheiden en bij DUNO passend prestatief voetbal en hebben hierdoor een stevige prestatieve- en recreatieve afdelingen. Daarnaast zijn er veel trouwe leden als vrijwilliger actief. Het is een eer om daar voorzitter van te mogen zijn!  Het gaat om een functie als vrijwilliger, er staat geen vergoeding tegenover (maar je maakt wel onderdeel uit van een fijn bestuur en een prachtige club!).

De voorzitter die we zoeken

In de rol van voorzitter ben je verbinder tussen alle verschillende onderdelen van de vereniging. Je zet met de andere bestuursleden de strategie uit, stelt jaarplannen op en bent het gezicht van de vereniging. Daarnaast ondersteun je de bestuursleden daar waar nodig; je doet het immers met elkaar. Afgelopen jaren zijn de externe contacten geïntensiveerd, onder meer richting de gemeente Den Haag en andere voetbalverenigingen in de regio. DUNO is daarbij zichtbaar en onze inbreng wordt gewaardeerd. De tijdsbesteding is ongeveer een avond in de week (en soms wat meer). Dit is wel afhankelijk van hoe je de rol wil invullen. We hebben een stevig bestuur, waarin de taken en verantwoordelijkheden verdeeld zijn. Het bestuur vergadert maandelijks. Je doet het dus zeker niet alleen. Daarnaast word je de eerste maanden goed ingewerkt door de vicevoorzitter en andere bestuursleden.

Als voorzitter van DUNO geef je mede richting aan de voetbalsport in Den Haag. Daarvoor is bestuurlijke ervaring of ervaring in een managementrol handig. Het is anderzijds een mooie waardevolle ervaring voor jezelf en goed voor je CV. Je hoeft niet zelf te kunnen voetballen, maar natuurlijk wel enthousiast te zijn over de voetbalsport. Naast spelers en vaste supporters van DUNO worden ook ouders van jeugdspelers van harte uitgenodigd om deze rol op zich te nemen!

Gezien de werkwijze en samenstelling van het bestuur zal met name gezocht worden naar een nieuwe voorzitter met de volgende kwaliteiten en aandachtsgebieden:

• Is een verbinder met- en tussen de verschillende portefeuilles. De allerbelangrijkste taak is om de samenhang binnen het bestuur te faciliteren en aan te sturen;
• Houdt overzicht op hoofdlijnen op alle portefeuilles en wil hiermee eindverantwoordelijk zijn voor het bestuur en de vereniging;
• Kan en wil het gezicht van de vereniging zijn, geeft in samenspraak met andere bestuursleden concreet en zichtbaar invulling aan de intern- en externe vertegenwoordiging.

Samenvattend: een enthousiaste, verbindende en actieve man/vrouw met goede communicatieve eigenschappen en relevante leidinggevende kennis en vaardigheden:

Bij voorkeur gaan wij op zoek naar iemand die:
- zich minimaal 5-6 jaar wil verbinden aan de functie;
- flexibel beschikbaar is en ongeveer 4-6 uur per week tijd in de functie wil en kan steken.

We hebben de ambitie om de nieuwe voorzitter tijdens de algemene ledenvergadering van DUNO in november te benoemen.

Meer informatie of een keer een gesprek aangaan over deze rol? Mail naar henk.ruijl@ziggo.nl of bel vice-voorzitter Henk Ruijl op 06 4608 3016

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Henk Ruijl Henri van Doorn Rob Leenheer

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!