Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Trainers/(spelbege)leiders en scheidsrechters opgelet ! Vergeet het DWF niet

Trainers/(spelbege)leiders en scheidsrechters opgelet ! Vergeet het DWF niet

2 september 2019 8:00

NT

Nu het seizoen officieel is gestart en de eerste wedstrijden er op zitten willen we nog een aantal zaken vermelden met betrekking tot het gebruik en afhandelen van het Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Bij alle officiële beker en (na)competitieduels vanaf de jeugd onder 8 t/m de senioren wordt er gebruik gemaakt van het digitale wedstrijd formulier (DWF). Het DWF dient ten alle tijden voorafgaand de wedstrijd te worden ingevuld en naar de scheidsrechter/spelbegeleider te worden verzonden.

Voor aanvang wedstrijd :

-          De trainer/leider die toegang heeft tot het DWF vult het wedstrijdformulier in en selecteert de deelnemende spelers en voegt deze aan de wedstrijdopstelling toe. Geef hierbij ook aan wie de aanvoerder van het team is.

-          Na de opstelling te hebben ingevuld dient de aanvoerder/leider akkoord te geven (oranje balk onderaan). Nu wordt het formulier naar de scheidsrechter/spelbegeleider verzonden.

-          De scheidsrechter/spelbegeleider controleert voor aanvang van de wedstrijd het formulier, en controleert of de deelnemende spelers overeenkomen met die op het DWF. Indien een elftal nog geen opstelling heeft verstuurd, wordt er (nog) NIET gevoetbald.

 

Na de wedstrijd :

 

-          De scheidsrechter/spelbegeleider handelt het formulier af (invoeren van de score, eventuele tijdstraffen en/of kaarten.)

Overig :

-          Er dient ten alle tijden een aanvoerder te worden geselecteerd

-          Let op of iedereen in het DWF over een profielfoto beschikt. Mocht dit niet het geval zijn, dient te speler zich te kunnen legitimeren met een Rijbewijs, paspoort of legitimatiebewijs.

-          (indien van toepassing) voeg de assistent-scheidsrechter aan de wedstrijd toe

-          Mocht er iets niet lukken qua opstellen of verzenden van het formulier, wordt dit meestal onderin de app aangegeven.

-          Geef ook altijd mondeling de uitslag door bij de gastheer/gastvrouw

 

 

Kom je er nog niet uit ? Lees hier meer over het digitale wedstrijd formulier. Of kom gerust langs in de commissiekamer.

 

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
DWF Digitaal Wedstrijd Formulier

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!