Terugblik : Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Jeroen van der Zwan - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Terugblik : Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Jeroen van der Zwan

Terugblik : Nieuwjaarstoespraak van voorzitter Jeroen van der Zwan

5 januari 2020 15:00

NT

Gisteren hield Jeroen van der Zwan als de nieuwe voorzitter van DUNO tijdens de nieuwjaarsreceptie zijn eerste nieuwjaarstoespraak. Onderstaand een korte samenvatting van zijn speech.

Allemaal van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie van h.s.v. DUNO. Ik vind het erg leuk en ook een beetje spannend om zo in mijn eerste jaar als voorzitter gelijk in een bomvolle huiskamer voor jullie te mogen acteren.

Voor de gehele vereniging.

Voor mijn eerste jaar als voorzitter van DUNO heb ik als doel om deze taak voor de gehele vereniging uit te voeren, ik ben er dus voor ieder lid.

Ondanks mijn Zami achtergrond, jullie kennen mij hoofdzakelijk als zami voorzitter en speler bij de senioren, wil ik juist ook aandacht schenken aan en aanwezig zijn bij Jeugdzaken, wedstrijden en of trainingen. Datzelfde geldt ook voor de Damesafdeling. Ook voor hen ben ik uiteraard aanspreekbaar.

Kortom, ik wil namens het bestuur voor iedereen herkenbaar en aanspreekbaar zijn.

Vrijwilligers.

Wij zijn bij DUNO in de gelukkige omstandigheid dat er heel veel vrijwilligers werkzaam zijn. Vrijwilligers die altijd in de weer zijn en op die manier onze vereniging draaiende houden. Uiteraard zijn er altijd meer handen welkom, belangrijk om met elkaar de nodige stappen vooruit te kunnen zetten.

Vrijwilligerswerk betekent niet dat je dagelijks beschikbaar moet zijn of dat je je taken op de voorgrond moet uitvoeren. Integendeel zelfs, heel veel werkzaamheden kunnen op de achtergrond worden uitgevoerd, ook op tijden dat het jullie zelf het beste uitkomt.

En als ik het over vrijwilligers heb dan kom ik automatisch uit bij onze belangrijke traditie om jaarlijks een van die vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten en extra waardering te geven;

de DUNO’er van het jaar.

Hoe wordt je DUNO ‘er van het jaar?

Om DUNO’ er van het jaar te worden moet je allereerst van ‘onbesproken gedrag’ zijn en moet het echt onbezoldigd vrijwilligerswerk zijn.

Nu kan het echter ook zo zijn dat men dermate veel en verantwoordelijke werkzaamheden uitvoert dat men hiervoor een vrijwilligersvergoeding ontvangt en dat men daarnaast nog een aantal ‘echte’ vrijwilligerswerkzaamheden uitvoert. Ook in dat geval, en vandaag gaan wij dergelijke leden in het zonnetje zetten, kan men DUNO ‘er van het jaar worden.

Arie Taal. Als eerste wil ik namens het bestuur Arie Taal vragen om even naar voren te komen. Arie verricht al vele, vele jaren de horeca bij onze vereniging. Arie doet dit bijna dagelijks op de achtergrond en op een bescheiden maar voortreffelijke wijze. Zonder een goed georganiseerde horeca heeft onze vereniging immers geen bestaansrecht. Met zijn belangrijke werk is Arie bijna onmisbaar voor onze vereniging.

Harry Barbier. Als tweede DUNO ‘er van het jaar willen wij Harry Barbier vragen om naar voren te komen. Harry is waarschijnlijk voor velen van jullie meer zichtbaar omdat hij heel vaak en prominent aanwezig is; altijd in de weer voor onze Jeugdafdeling. Vanmorgen was ik al eerder op de club en ook toen was Harry alweer druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor het jeugdtoernooi. Veel en belangrijk werk; ook Harry is bijna onmisbaar voor de vereniging.

Van kerstdiner tot pannenkoeken, het op zaterdag uitzetten van de veldjes; niets is hem teveel.

Namens het bestuur wil ik zowel Arie als Harry van harte feliciteren met de onderscheiding als “DUNO ‘er van het jaar 2019”.

Geniet van de muzikale omlijsting door Gianluca en een drankje aan de bar. Rest mij jullie allemaal een mooi, gezond en sportief 2020 te wensen.

Klik hier voor alle foto's



Bron: Rob Leenheer
Delen

Lees meer over:
Jeroen van der Zwan Nieuwjaarsreceptie Nieuwjaarstoespraak

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!