Voorlopig geen wedstrijden (na) te zien op @VoetbalTV - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Voorlopig geen wedstrijden (na) te zien op @VoetbalTV

Voorlopig geen wedstrijden (na) te zien op @VoetbalTV

2 september 2020 17:00

NT

In de afgelopen twee maanden heeft VoetbalTV via de media veel aandacht en steun gehad voor de zaak tegen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Ook heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin ze de AP oproept om met VoetbalTV in overleg te gaan over "hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze dienstverlening op korte termijn kunnen voortzetten." De steun van verenigingen, niet alleen via de shirtpetitie maar ook via veel interviews in landelijke en regionale media, is hierin heel belangrijk geweest, laat VoetbalTV weten.

Ondanks deze breed gedragen steun heeft de AP aangegeven dat ze geen overleg met VoetbalTV wil over het voortzetten van de dienstverlening op korte termijn. Bovendien heeft de AP besloten dat ze haar oordeel over de rechtmatigheid van de dienstverlening van VoetbalTV niet wijzigt en om die reden met een sanctie komt. Er rest  daarom nu helaas niets anders dan voor de rechter gelijk te halen. Daarmee komt het gehele proces in een nieuwe fase terecht waarin VoetbalTV het besluit van de AP eindelijk inhoudelijk kan aanvechten. Zoals het er nu uitziet vindt de hoorzitting hiervoor in oktober van dit jaar plaats.
 
Het moeten wachten op de hoorzitting heeft hele pijnlijke consequenties. Omdat VoetbalTV volgens de AP formeel in overtreding is, moet VoetbalTV met pijn in het hart aankondigen dat ze genoodzaakt zijn om de dienstverlening van VoetbalTV met ingang van donderdag 27 augustus voorlopig te pauzeren en op de verdere toekomst te beraden. Ook de app en de analysetool is per 27 augustus offline .

voetbaltv.jpg
Foto : Nick v/d Toorn Fotografie

Bron: VoetbalTV (Foto: Nick v/d Toorn Fotografie)
Delen

Lees meer over:
AV AVG Gedwongen pauze VoetbalTV

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!