Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

John Kind nieuwe trainer DUNO Mini-F: 'Genieten als spelers beter worden'

John Kind nieuwe trainer DUNO Mini-F: 'Genieten als spelers beter worden'

27 mei 2021 7:00

GZ

In John Kind heeft DUNO een nieuwe trainer gevonden voor de Mini-F in het seizoen 2021-2022. De bekende speler (en trainer) van DUNO stelt zijn tijd en inzet graag beschikbaar voor deze veelbelovende spelersgroep. John kijkt er reikhalzend naar uit om de JO7-spelers op te leiden. John: "Ik geniet er van als ik zie dat de spelers beter worden." Gelijk maar een interview bij dit mooie nieuws.

Met jou als trainer krijgt de mini-F een ervaren voetballer en trainer, John. Praat ons eerst even bij over je voetballoopbaan?
John: "Ooit, in een ver verleden, ben ik als zesarig jongetje begonnen bij BMT, maar omdat we destijds verhuisden naar de Vruchtenbuurt, ben ik gaan voetballen bij DUNO in de toen nog C1, en heb verder mijn gehele jeugd bij DUNO gespeeld. Vanuit de jeugd ben ik bij de Zondag 1 gaan spelen en heb daar een geweldige tijd gehad en heel veel geleerd…. Na wat omzwervingen, Kranenburg 1, terug naar DUNO 1, VIOS 1, en terug naar DUNO 1 (nu naar de zaterdagafdeling), HPSV, weer terug naar DUNO. Nu alweer 2 seizoenen In het vierde elftal, waarschijnlijk vanwege mijn groen-zwarte hart!"
 
Tussen al dat voetballen door werd je ook nog trainer, welke teams inmiddels al achter de rug?
John: "Ik ben ooit begonnen als trainer toen mijn bonuszoon Tijs als 9-jarig mannetje bij DUNO wilde voetballen. Ik ben trainer van hem geweest tot en met de C3, en we werden ook kampioen in een bloedstollende finale tegen Scheveningen. Hierna vond ik het tijd dat Tijs ook andere trainers kreeg, maar toen kwam onze jongste telg Jan die wilde gaan voetballen. Van hem ben ik inmiddels vier jaar trainer. Dit blijf ik ook nog wel een jaar of twee doen, en daarna is het ook voor hem tijd om te wennen aan een andere trainer."
 
Op wat voor een trainer kunnen de jongste DUNO'ers straks rekenen?
John: "Een zeer enthousiaste trainer, die het geweldig vindt om met de jongste voetballertjes aan de slag te gaan. Ik hou van plezier maken met de spelertjes, maar er moet ook zeker geluisterd worden."
 
Wat brengt het trainen jouzelf?
John: "Zoals je wel kunt lezen, vind ik het geweldig om met de jeugd te werken. Ik geniet ervan als ik zie dat de spelers beter worden." (lees onder de foto verder)

John_KInd.jpg
John Kind, tweede van links, en teamgenoten uit het vierde elftal.
 
Wat doe je in het dagelijks leven?
John: "Ik werk bij de politie, bij de afdeling Bewaken en Beveiligen. Een afdeling die puur diplomatieke objecten beveiligd zoals ambassades en Internationale Instelingen."
 
Kijkend naar jouw voetbaltijd (en nog altijd...): als we jou als een technisch vaardige verdediger omschrijven die als het moest een aanvaller het zwijgen kon opleggen - zitten we er dan ver naast?
John: "Uhhh ja dan denk ik niet dat je er heel erg naast zit... Met een goeie pass in mijn linkerbeen dan haha. Ik loste het nog wel eens, en nog steeds, te voetballend op, maar dat zit in mijn spel ! Ik hou gewoon van het spelletje."
 
Aan welke tijd bewaar je de beste herinneringen?
John: "Aan mijn tijd in de jaren '90, trainer was toen Arie van der Harst - de Zondag 1. We werden toen ongeslagen kampioen en ik mocht aanvoerder van dat geweldige elftal zijn. Dit met spelers als Ron van Aalst, Hans Jerphanion en Wim van de Bor. En aan mijn tijd bij de Zami 1 met als trainer Pierre Schultz rond 2003. We promoveerden naar de 3e klasse via de na-competitie. Hierin speelden onder anderen Stephan Mulder, René Beuker en Eric Heijdt."
 
trnjohn.jpg
John Kind als presentator tijdens het IM Cees IJspelder-toernooi. (lees onder de foto verder)
 
Bij DUNO doe je ook nog veel andere dingen, zoals sponsors binnenhalen. Hoe verlopen deze en andere activiteiten?
John: "Het gaat echt heel goed met de sponsoring. Ondanks corona hebben we al aardig wat nieuwe reclameborden kunnen vastleggen en hebben we inmiddels twee sponsors kunnen contracteren voor de “Vrienden van DUNO” . Mocht je interesse hebben in sponsoring op wat voor manier dan ook, stuur dan een mailtje naar cruyffie14@hotmail.com  voor de mogelijkheden... Op dit moment hopen wij zelfs een sponsor voor de jeugd binnen te halen, die alle selectieteams dan zal gaan sponsoren. Hierover hopelijk later deze week meer….. Daarnaast mag ik in augustus alweer voor de 3e keer het “Cees IIspeldertoernooi” presenteren. Een geweldig toernooi met de grote clubs uit de regio zoals Scheveningen, Quick en HBS."
 
Wat ga jij die jonge DUNO-spelers (en hun ouders) straks bijbrengen, hoop je?
John: "Ik hoop dat ik ze bij kan brengen dat ze vooral plezier in het spelletje krijgen zoals ik dat heb. Door de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij wat hun kind doet, krijg je clubbinding. Ik ben nog steeds trainer van een aantal spelertjes die ik ook mocht begroeten bij DUNO als Mini-F. Dan doen we het toch goed denk ik dan."
 
Wanneer begin je precies?
John: "We gaan in september weer beginnen, denk ik. Ik denk ook dat we nog een Open Dag krijgen, waar ik dan natuurlijk ook aanwezig zal zijn."
 
Zin in?
John: "Ik heb er echt heel veel zin in. Vooral die blije gezichtjes als ze het veld op komen. Buiten dat ik hierbij wat hulp ga krijgen van wat jeugdspelers, zal ik ook geregeld hulp krijgen van Don Snellenberg, waar ik al aardig wat jaartjes mee samen voetbal en van mijn jongste telg Jan Kind, die het erg leuk vindt om zijn vader te helpen en om zijn balvaardigheden over te brengen naar onze jongste DUNO-leden. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de steun van mijn vrouw José! Tot snel ergens op DUNO."
 
Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
John Kind

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!