Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VERSLAG: Alles dat je altijd al wilde weten over het DUNO-jeugdkamp

VERSLAG: Alles dat je altijd al wilde weten over het DUNO-jeugdkamp

3 juli 2021 7:30

GZ

Het DUNO-jeugdkamp in Heino was top. We schreven er al eerder volop over, ook kon je op alle social media kanalen van DUNO video's zien. Op deze zaterdag dat we het slot van het seizoen vieren, met veel attributen en onderling voetbal op DUNO, nog eenmaal een terugblik. Ditmaal door ons Activiteitenteam zelf. Van harte aanbevolen! Alles dat je altijd al wilde weten over het DUNO-jeugdkamp.

LEES OOK: Groeten uit Wijhe, verslag, foto's, video

(lees onder de foto ALLES)

Groepsfoto_2021_juichen.jpg

Vrijdag 25 juni 2021

Als (waarschijnlijk) iedereen nog ligt te slapen is Dennis (B) op DUNO al druk bezig met het bakken van een paar honderd pannenkoeken voor het kamp. Ondertussen vullen Harry, Eric en Joey het busje en de auto met alle spullen die mee moeten. Als de pannenkoeken klaar zijn en de auto's gevuld (ook met een heerlijke pannenkoekenlucht), vertrekken de mannen alvast naar Heino om alles klaar te maken voor de komst van de jeugd.
 
Als de dames van het activiteitenteam een paar uur later op DUNO aankomen is het nog enigszins rustig. De tafels om je aan te melden, de gezondheidsformulieren en de kampshirts worden klaar gelegd. Rond 15.30 uur wordt het langzaamaan steeds drukker op het terrein. Enkele regendruppels worden nauwelijks opgemerkt bij het vorderen van de aanmeldingen; enthousiasme en enige spanning voor vertrek overheersen!
 
Iets voor 16.00 uur komen de bussen aan. Iedereen wil zo snel mogelijk instappen en vertrekken, maar omdat de chauffeurs er al een rit op hebben zitten moet er even pauze gehouden worden.  Uiteindelijk kunnen de spullen ingeladen worden en kan iedereen zijn/haar plekje in de bus zoeken. Na een jaar niet te kunnen gaan en na enig oponthoud kunnen we dan eindelijk vertrekken: op naar HEINO!!!!
 
Na een lange rit met veel file komen we rond 19.45 uur aan bij Summercamp Heino. Uitstappen!!!! Spullen in de kamers zetten en dan plaats nemen aan de laaaaannnnggggeee tafel die klaar staat. Omdat we een jarige in ons midden hebben, Joa uit de JO9-1, zingen we met z'n allen Lang zal hij leven en krijgt hij ook een mooi kado.  En dan eindelijk genieten van de zeshonderd pannenkoeken van Dennis (B). En zoals dat bij kinderen gaat.. eten, drinken en.....oh wacht een grasveld, oh en ook nog een bal......dag allemaal!! Lekker aan het ballen op het veld.
 
Allemaal verzamelen!! De groepen worden verdeeld: JO8 t/m JO10 (onderbouw) en JO11 met JO13 (bovenbouw). Het is tijd voor de bosspellen. Vanavond staat levend stratego op het programma, waar Jorg zich flink had uitgeleefd op het bedenken van de hoofdfiguren! Zo waren bijvoorbeeld Barbera en Dennis (B) de bom, Michael generaal, Jany kolonel, Annelies en Kees majoor en John de maarschalk. Er werd misschien een klein beetje vals gespeeld hier en daar, maar dat mocht de pret niet drukken. 
 
Na terugkomst uit het bos vond de tekencontrole plaats en stond er drinken klaar met wat lekkers. En natuurlijk werd er weer gevoetbald door de kinderen. Langzaamaan belandde toch ook iedereen met het donkerder worden in zijn of haar kamer...snoepen, slapen of blijven kletsen met elkaar, het bleef nog lang onrustig in de kamphuizen. Rond een uur of 03.30 uur was het dan uiteindelijk echt stil.
 
Zaterdag 26 juni 2021
 
Een aantal van de begeleiding was na een korte nacht alweer vroeg uit de veren. Maar ook een aantal kinderen liep om 6.30 uur (!) al op het veld. De koffie en thee werden gezet en klokslag 07.00 uur ging Harry de kamers langs om de rest te wekken voor het ontbijt. Laten we zeggen dat dit niet door iedereen werd gewaardeerd haha....(nu weten we ook gelijk waarom de stem van Harry weg is).
 
Iets voor 08.00 uur in colonne richting de eetzaal voor het ontbijt. Na het ontbijt werden de groepen verdeeld (onderbouw en bovenbouw), deze keer voor een voetbaltoernooi. De onderbouw buiten op het veld en de bovenbouw ging de zaal in. Tussendoor stonden de watermeloen, komkommer, tomaatjes, cake, limonade en water klaar. Na de voetbalochtend vertrokken we in dezelfde colonne als in de ochtend richting de eetzaal voor de lunch. Na zo'n actieve ochtend smaakte deze prima. Wouter bleef achter om de voorbereidingen voor de zeskamp te treffen. 
 
Na de lunch was iedereen er klaar voor om in zwemkleding deel te nemen aan de zeskamp. Fijn wat water! Want de temperatuur liep inmiddels al flink op...smeren, smeren, smeren.  Na de zeskamp was het handdoeken pakken en gingen we richting het meer voor een verkoelende en ontspannende duik. Strandballen werden opgeblazen en de waterpistooltjes en waterspuiten werden gretig in gebruik genomen.  Ook hier was de limonade, chips en cake mee naartoe genomen.  Ondertussen werden al voorbereidingen getroffen voor de BBQ.
 
Rond een uur of 17.00 uur gingen we terug naar de huisjes zodat iedereen (die wilde en zin had) zich kon douchen voor het eten.
De BBQ's stonden aan en het vlees werd erop gelegd. In groepjes kon iedereen sla, komkommer, tomaat, hamburger, worstje, kipsaté etc. komen halen. Iedereen zat lekker op het veld te eten. Als toetje ijsjes. Na het eten, misschien raad u het al.... "waar liggen de ballen? We willen graag voetballen!". 
 
Ook deze avond stond er een bosspel op het programma. En niet zo maar één, er moest gesmokkeld worden. De JO8, JO9, JO10, JO11, JO13-2 en 13-3 deden hieraan mee. Er werd van alles gesmokkeld in het bos: sigaretten, cocaïne, gouden Johnnies etc. Naarmate het spel vorderde werden de smokkelaars steeds handiger in het smokkelen. De JO13-1 waren liever aan het hangjongeren: voetbal kijken, tafeltennissen en een kijkje nemen bij de disco.
 
Na terugkomst uit het bos weer tekencontrole en stond er drinken met wat lekkers klaar. Sommigen gingen relaxen, anderen naar de disco, weer anderen gingen......tsja.....voetballen totdat ze niks meer konden zien. Ook nu was het een gezellige avond, maar het was sneller stil dan de avond ervoor. Behalve bij de begeleiding....
 
Zondag 27 juni 2021
 
Wat een oase van rust deze ochtend. Iedereen ligt nog te slapen. Op het gemakje douchen, de koffie/thee klaar maken. Ook alvast de meloenen en komkommers snijden. Ook deze ochtend staat het ontbijt om 08.00gepland, dus ook nu om 07.00 uur iedereen wakker maken. Onder het genot van het nummer TSUNAUMI van DVBBS & Borgeous alle kamers langs, lichten aan en bedden bewegen. Of iedereen hier blij mee was.....laat het vooral weten.
 
Na het ontbijt is het tijd om de tassen in te pakken en de kamers netjes achter te laten.  Alweer de laatste spellen van het kamp gaan beginnen. De bovenbouw werd verdeeld in 2 groepen. De ene groep ging het bos in om te lasergamen, de andere groep heeft een teambuilding spel gedaan. Daarna wisselden de groepen van spel. In het teambuildingsspel (briljant bedacht en nog 's avonds in elkaar geknutseld door Wouter) moestende kinderen uitvinden hoe ze water van de ene naar de andere kant brachten, zonder daarbij de grond te raken. Er moest hard nagedacht worden hoe dat samen voor elkaar te krijgen, en dat na 2 nachten met weinig slaap. Een zware opgave dus. Bij het lasergamen werd er iets minder gerend dan we van de kinderen gewend zijn haha...heel gek.
 
De onderbouw moest opdrachten doen en daar kwamen codes uit. Als ze de codes goed hadden, kon er een kluis gekraakt worden. Deze kinderen hebben het hartstikke goed gedaan en hebben allemaal de kluis gekraakt!
 
Voor de laatste keer in de welbekende colonne naar de eetzaal voor de lunch. Dat iedereen moe was hoorden we wel. Het was stukken rustiger dan de keren ervoor. Iemand was zelfs te moe om zijn brood te smeren, dus at hij droog brood. Na de lunch naar de huisjes om de spullen te pakken en weer richting de bussen te lopen.  In de onderbouwbus was het al snel stil en viel bijna iedereen in een diepe slaap. De bovenbouwbus was ook opvallend rustiger dan op de heenreis. Precies op de afgesproken tijd arriveerden de bussen op DUNO. 
 
Het was ÉÉN GROOT FEEST!!
 
Willen we hieronder nog enkele mensen in het bijzonder bedanken voor hun bijdrage aan dit zeer geslaagde voetbalkamp:
- Alle trainers/begeleiders voor jullie inzet en het begeleiden van jullie groep.
- Ook bedanken we Joey en Harry voor de organisatie en het voetbaltoernooi en Dennis (B) voor de catering.
- Bedankt Jorg en Wouter voor de spellen die jullie hebben georganiseerd. Altijd weer een uitdaging om voor alle groepen iets te verzinnen, maar fantastisch gedaan weer. Jorg gaat onze vereniging helaas verlaten dus een speciaal bedankje aan hem voor al zijn inzet bij DUNO! Hopelijk zien we je nog regelmatig bij DUNO om een bakkie te komen drinken!
- Bedankt Nick, onze razende reporter, voor alle foto's en filmpjes.
- Iedereen die ons gesponsord heeft BEDANKT!!! Zonder jullie had dit niet gekund. 
De kinderen en begeleiders hebben genoten.
- Ouders/verzorgers bedankt dat jullie ons jullie kind hebben toevertrouwd.
-Ook bedankt aan de sponsoren van de shirtjes: Vermolen's Snackcar, Solar Film Solutions, Onderhoudsbedrijf R. Hahn & Zn., Free Kick Sport en De Theoriefabriek. We liepen er mooi en herkenbaar bij.
 
Onder het motto 'What happened in Heino, stays in Heino': Wist u dat.....?
 
- Dennis (B) ruim 600 pannenkoeken heeft gebakken
- Wij om half 3 in de nacht een slaapwandelaar aantroffen die op zoek was naar een veiligheidsriem van de bus
- Harry ook hier op Heino om half 7 de veldjes uitzet
- Er ook dit jaar weer watermeloenen waren om van te smullen 
- Wij allemaal in een mooi gesponsord t-shirt rondliepen
- Dat we een leider in ons midden hebben die een verborgen talent heeft.....Niels (JO11)
- En een leidster die aardig mee deed, Barbera (JO9)
- Dennis (B) ook niet te missen is met zijn dansmoves "shirt uit en zwaaien"
- Dat Sandra heel goed "I Will servive" kan mee zingen
- Bauke zijn achterkant door de muggen gebruikt is als landingsbaan....52 bulten
- Wij dankzij alle gulle sponsors het hele weekend heel veel hebben gegeten: watermeloenen, chips, cake, snoep, ijsjes, pannenkoeken, fruit...
- De kinderen dit jaar niet alleen de Gouden Johnnies gesmokkeld hebben maar ook sigaretten en cocaïne
- De muggen in Heino blijkbaar 10x zo groot zijn
- Dennis (M) onze nieuwe vlogger is
- Eric heeft gesolliciteerd voor een baan in Baywatch
- Maar dat John die rol uiteindelijk gekregen heeft
- Dat de ochtendgymnastiek vooral bij Eric zelf geliefd was
Zondagochtend de kinderen met muziek zijn wakker gemaakt, en ze daar heel blij mee waren ;-)
- De keepster van de 11-2 een goed schot heeft; die kreeg het voor elkaar om vanaf het veld 2 thermoskannen stuk te schieten
- De 1ste nacht de meesten toch zeker 4 uur slaap hebben gehad
- Dit de 2de nacht iets meer was
- Er een paar foto's zijn gemaakt, zie onze facebook site
- Nick gefilmd heeft en u van alle dagen een filmpje kunt terug kijken van dit geweldige kamp (fb en DUNO site)
- Er nog 1 grote film van het hele kamp wordt gemonteerd door Nick
- Volgens mij ook Jamin sponser was van het kamp
- Buschauffeur Joop volgend jaar ook graag weer rijdt
- Maar alleen op voorwaarde dat de Jamin geen sponsor is
- Dat de kinderen makkelijk zelf hun tas kunnen inpakken
- Het uitpakken nog makkelijker ging
- 2 jongens uit de J08 onderling concludeerden dat het een leuk kamp was... maar het wel jammer vonden dat ze zo moe waren geweest
- Je via een balk in het plafond een eigen goal kan maken
- Het niet verstandig is om aan de ijzeren palen te hangen in de sportzaal
- De jongens van de 13-1 bang waren voor een Hoornaar op de slaapkamer en Wim de held was om dit insect voor ze te verjagen
- Dat de O13 heel stoer "het donker" in gingen, maar zich lam schrokken toen Freek en John uit 't donker kwamen 
- Lotte en Nathan een lief setje zijn en Jeffrey niet uit het zicht verloren
- Jeffrey zijn haar (eindelijk) goed zit door het borstelen door Lotte en Nathan
- Celena een halve fles shampoo nodig had om alle modder uit het meertje uit haar haren te wassen
- John het lekkerder vond gewekt te worden door de "Tsunami" van Sandra dan door het gebulder van Harry
- Iedereen door moest geven of hij liever bami of nasi wilde eten
- We helemaal geen bami of nasi hebben gegeten 
- Deze grap van Jorg kwam en hij deze grap al 20 jaar geleden gebruikte
- Een van de kinderen vroeg wanneer we nasi gingen eten
- We volgend jaar natuurlijk weer gaan!!
 
Het Activiteitenteam
 
 
Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
jeugdkamp Heino

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!