Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Kenneth Lamens: 'Het gevoel is goed, beloning lonkt'

INTERVIEW Kenneth Lamens: 'Het gevoel is goed, beloning lonkt'

6 januari 2022 7:00

GZ

We houden de moed erin - op een dag kunnen we vast en zeker weer voetballen. In een serie interviews kijken we vooruit naar wat 2022 ons gaat brengen met en bij DUNO. Na ZaMi-voorzitter Maarten Speets en jeugdpreses Joey Feitz nu het woord aan onze hoofdtrainer Kenneth Lamens. 'Zowel bij de staf als bij de spelers is het gevoel goed, iedereen is ervan overtuigd dat we voor het harde werken uiteindelijk beloond zullen worden.'

Nog goede voornemens gemaakt?
Kenneth: "Goede voornemens zijn er altijd! Met het gezin hopen we het komende jaar meer mooie herinneringen te maken. Als trainer hoop ik met de groep mooie stappen te maken en ons te ontwikkelen tot een derde klasser waarmee men rekening moet houden."

Wat is de status van de selectie?
Kenneth: "Op dit moment worden er met alle spelers individuele gesprekken gevoerd. Na de gesprekken hopen we een goed beeld te hebben van wat ons komend half jaar te wachten staat en uiteraard vertellen we de spelers ook wat zij kunnen verwachten. We hebben tot 18 december doorgetraind en op dat moment stond iets meer dan de helft van de selectie er goed op en met de andere spelers worden tijdens de gesprekken duidelijke afspraken gemaakt wat we van hun verwachten." 

Zouden we zonder corona nu niet op trainingskamp zijn gegaan?
Kenneth: "Jazeker, er stond voor komend weekend in de buurt van Eindhoven een top trainingskamp gepland. Alles was door Patrick Nutbeij helemaal top geregeld en de spelers en de staf keken hier enorm naar uit. Helaas kregen wij na de laatste persconferentie al vrij snel bericht dat de locatie ons niet kon ontvangen vanwege de groepsgrootte. We hebben met elkaar afgesproken dat we er alles aan gaan doen om in seizoen 22-23 een nog leuker trainingskamp te plannen." (lees onder de foto verder)

Kenneth_Lamens_V2.png
Kenneth Lamens: 'Als trainer hoop ik met de groep mooie stappen te maken en ons te ontwikkelen tot een derde klasser waarmee men rekening moet houden.'

Wat staat er de komende weken op het programma wat jou betreft?
Kenneth: "Op 8 januari beginnen we weer en gaan we hard werken om het seizoen een goed vervolg te geven. Uiteraard zijn de doelen duidelijk, zo snel mogelijk stijgen op de ranglijst en afstand proberen te nemen van de onderste plekken. Op 22 en 29 januari spelen we oefenwedstrijden tegen Quintus en SEV."

Hoe zie jij dit seizoen verder verlopen?
Kenneth: "Ik hoop dat we het seizoen in februari weer opstarten en dan uit zullen spelen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we zowel met DUNO 1 als met DUNO 2 naar een veilige plek zullen spelen." (lees onder de foto verder)

DUNODSVP2022a.jpg
Toen we nog voetbalden... DUNO 1 tegen DSVP.

Houd je de moed er in?

Kenneth: "Zowel bij de staf als bij de spelers is het gevoel goed, iedereen is er van overtuigd dat we voor het harde werken uiteindelijk beloond zullen worden. Vanaf de 8ste gaan we weer aan de slag om iedereen (nog) fitter te krijgen en de jongens die nog uit de blessures moeten komen zo snel mogelijk bij de tweede groep aan te laten sluiten. Voor het laatste hebben we vlak voor de winterstop Xander Rietbroek als verzorger mogen verwelkomen en hier zijn we bijzonder blij mee."

Nog iets dat je kwijt wil?
Kenneth: "Ik hoop dat we snel weer op een normale manier mogen trainen en in februari kunnen voetballen in competitieverband. Wij gaan zorgen dat we dan de DUNO-supporters mooie zaterdagen laten beleven."

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Interview2022

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!