Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Jeroen van der Zwan: 'We kunnen niet zonder die bal'

INTERVIEW Jeroen van der Zwan: 'We kunnen niet zonder die bal'

8 januari 2022 7:00

GZ

We houden de moed erin - op een dag kunnen we vast en zeker weer voetballen. In een serie interviews kijken we vooruit naar wat 2022 ons gaat brengen met en bij DUNO. Na ZaMi-voorzitter Maarten Speets, jeugdpreses Joey Feitz, Kenneth Lamens en Sandra Brullemans nu het woord aan onze algemeen voorzitter Jeroen van der Zwan. "De huidige situatie vraagt een hoop van onze leden en vrijwilligers, maar we kunnen niet zonder die bal."

Hoe is het met je?
Jeroen: "Met mij gaat alles goed. Druk met werk en druk bezig met de voorbereiding van onze verhuizing. Verder gezellige dagen gehad met familie en vrienden."

Nog goede voornemens gemaakt?
Jeroen: "Niet veel bijzonders eigenlijk. Ben nooit zo van de voornemens met Oud en Nieuw. Al kan er na de feestdagen best een kilo’tje of wat vanaf ;-)."

Wat is de status van de club zoals jij het zou omschrijven?
Jeroen: "De club staat wat betreft activiteiten nu eigenlijk op pauze. Geen trainingen, geen oliebollentoernooi, geen ALV of nieuwjaarsreceptie. We kunnen we op dit moment alleen de berichtgeving afwachten en kijken wanneer en onder welke voorwaarden we weer kunnen beginnen. Uiteraard zijn er de nodige mensen achter de schermen wel bezig om kosten te besparen, voorbereidingen te treffen enzovoorts. Ook is het bestuur wat verder vooruit aan het kijken. Denk hierbij aan het 100-jarig jubileum in 2023 wat eraan zit te komen en hoe we onze mooie club nog verder toekomstbestendig kunnen maken."

Hoe zie jij de komende weken voor je?
Jeroen: "Hoe de komende weken eruit gaan zien is helemaal afhankelijk van wat de overheid gaat beslissen over het weer mogen sporten en onder welke condities. Als het kabinet zegt dat de huidige situatie nog zo blijft dan zal het jammer genoeg nog even stil blijven op de club." (lees onder de foto verder)

Jeroen_van_der_Zwan.jpg
Jeroen van der Zwan: 'Als het kabinet zegt dat de huidige situatie nog zo blijft dan zal het jammer genoeg nog even stil blijven op de club.'

Hoe zie jij dit seizoen verder verlopen?
Jeroen: "Ik hoop dat we dit seizoen op een normale manier kunnen afmaken, want ik denk dat iedereen daar ook wel naar smacht. Als ik alleen kijk naar het patroon van eerdere beslissingen vanuit de overheid en de KNVB denk ik niet dat we weer starten op de huidige geplande data. Of we dan snel genoeg kunnen beginnen met genoeg trainingsuren in de benen is nog maar de vraag."

Houd je de moed er in?
Jeroen: "Zeker wel!  De huidige situatie vraagt een hoop van onze leden en vrijwilligers, maar we kunnen niet zonder die bal, die lachende gezichten van de kinderen en de napraat in de huiskamer. Als we dat beeld voor ogen houden en bedenken dat gezondheid het belangrijkste bezit is wat we hebben. Dan komen we hier ook wel doorheen. Voetballen gaan we sowieso weer!"

Nog iets dat je kwijt wil?
Jeroen: "Voor iedereen de beste wensen en goede gezondheid voor komend jaar! Wees lief voor elkaar en zuinig op elkaar."

DUNODSVP2022e.jpg
'Voetballen gaan we sowieso weer.'


Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Interview2022

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!