INTERVIEW Erevoorzitter Rob Leenheer: 'Houd veerkracht' - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Erevoorzitter Rob Leenheer: 'Houd veerkracht'

INTERVIEW Erevoorzitter Rob Leenheer: 'Houd veerkracht'

10 januari 2022 7:00

GZ

We houden de moed erin - op een dag kunnen we vast en zeker weer voetballen. In een serie interviews kijken we vooruit naar wat 2022 ons gaat brengen met en bij DUNO. Na ZaMi-voorzitter Maarten Speets, jeugdpreses Joey Feitz, Kenneth Lamens, Sandra Brullemans en algemeen voorzitter Jeroen van der Zwan nu het (voor even) slotwoord aan onze erevoorzitter Rob Leenheer. 'Ik hoop dat alle DUNO-leden voldoende veerkracht hebben en houden om de komende lastige periode goed te kunnen ‘overwinteren’. En echt, straks wordt het letterlijk en figuurlijk weer voorjaar. Ook bij DUNO dus.'

Hoe is het met je?
Rob: "Het gaat goed met mij, ik begin na mijn verhuizing vorig voorjaar naar Schoonhoven steeds beter te wennen en te genieten van het rustige en zo mooie oud Hollandse polderlandschap."

Nog goede voornemens gemaakt?
Rob: "Nee, daar doe ik niet meer aan behalve een maand deelnemen aan dry januari. Dat laatste is nog te overzien."

Volg je het voetbal nog enigszins?
Rob: "Natuurlijk, ook van afstand blijf ik de ontwikkelingen binnen DUNO en het Haagse voetbal natuurlijk volgen. Rob Pronk zorgt met zijn facebookpagina van de Haagse voetbalhistorie voor de nodige informatie. Uiteraard volg ik ook de websites van Haaglandenvoetbal en het Haags amateurvoetbal. En natuurlijk geniet ik volop van de mooie ontwikkelingen bij mijn favoriete club Feyenoord. Ik kijk alweer uit naar zaterdag 15 januari; Feyenoord – Vitesse."

Hoe zie jij de status van de club op dit moment?
Rob: "Tja, het is vanwege de corona maatregelen wederom een lastige periode voor de club. Financieel en organisatorisch kan DUNO wel een stootje hebben, maar ik maak mij veel meer zorgen om met name de jeugdleden. Senioren staan natuurlijk ook tijdelijk weer stil maar bij hen verwacht ik meer flexibiliteit om zich weer aan te passen aan de huidige situatie. Voor jongeren is dat anders. Het wekelijks een wedstrijd kunnen spelen, tussentijds trainen, de spanning voorafgaand aan de wedstrijd,  je maatjes ontmoeten en lol hebben……het is allemaal zo belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren. En natuurlijk horen daar ook de ouders en opa’s en oma’s bij." (lees onder de foto verder)

Rob_Leenheer.jpg
Erevoorzitter Rob Leenheer: 'Het wekelijks een wedstrijd kunnen spelen, tussentijds trainen, de spanning voorafgaand aan de wedstrijd,  je maatjes ontmoeten en lol hebben……het is allemaal zo belangrijk voor de ontwikkeling van jongeren.'

Hoe zie jij de komende weken voor je?
Rob: "We moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik heb inmiddels vernomen dat de buiten sportclubs weer - althans voor 18-jarigen -  tot 20.00 in plaats van 17.00 uur open mogen, dat geeft weer een klein beetje meer mogelijkheden."

Hoe zie jij dit seizoen verder verlopen?
Rob: "Ik denk dat we wederom het voetbalseizoen niet af kunnen sluiten en dat de KNVB weer aan zet zal zijn om met een alternatief plan te komen. Jammer maar eigenlijk vind ik dit nog het minst belangrijke. Weer met elkaar aan het sporten kunnen, daar gaat het om."

Houd je de moed er in?
Rob: "Natuurlijk, ik geloof dat er altijd mogelijkheden zijn, er altijd reden tot hoop is. Stel dat we over twee maanden weer heerlijk volop kunnen trainen, wedstrijden spelen, er toeschouwers aanwezig kunnen zijn…..Het wordt dan weer voorjaar…..Ik zie het alweer voor me; een sfeervol Haagsche Dynamiek waarin iedereen elkaar weer kan ontmoeten enzovoorts. DUNO is daar een mooie en belangrijke plek voor."

Andere hobby's die je bezighouden dan voetbal?
Rob: "Ik ben nu 66, gepensioneerd en dus meer tijd voor andere zaken dan werk. Dat bevalt mij prima. Ik doe onder meer vrijwilligerswerkzaamheden binnen de culturele sector; voor een - eerste wereldoorlog - museum in noord-Frankrijk en Huis Doorn in Doorn. Ontzettend leuk om op die manier mijn steentje bij te dragen aan mijn interessegebied. En natuurlijk sport ik, wanneer dat kan en mag, aangepast bij de plaatselijke sportschool hier."

Nog iets dat je kwijt wil?
Rob: "Ik hoop dat alle DUNO-leden voldoende veerkracht hebben en houden om de komende lastige periode goed te kunnen ‘overwinteren’. En echt, straks wordt het letterlijk en figuurlijk weer voorjaar. Ook bij DUNO dus."

DunoJO15-12.jpg
'Echt, straks wordt het letterlijk en figuurlijk weer voorjaar. Ook bij DUNO dus.'

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Interview2022

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!