HBS JO11-1

Hoofdklasse 13

5 september 2020 10:00

Harold Ismael

Na een raar einde van het vorige seizoen mogen de jongens (sinds dit seizoen jongens en meid) eindelijk weer de wei in voor een potje voetbal in competitieverband. We hebben dit seizoen drie versterkingen mogen verwelkomen; Celena, Lucas Pennings en Daewon. In de oefenwedstrijden aan het einde van vorig seizoen hebben we al een paar keer in de nieuwe samenstelling kunnen oefenen, maar na 8 weken vakantie is het toch even afwachten hoe zo'n eerste wedstrijdje gaat verlopen. Gezien de pouleindeling met alle JO11-1-teams van HBS, Quick, HVV en Die Haghe is in ieder geval wel duidelijk dat we flink aan de bak kunnen. Vandaag trappen we af tegen HBS, waartegen we vorig seizoen de grootste nederlaag van dat seizoen opliepen.

De wedstrijd begint dan ook wat gespannen, de bal is veel op het middenveld en echte kansen blijven uit in de eerste 10 minuten. Pas daarna lijken beide teams een beetje los te komen en de eerste kansjes zijn voor DUNO, maar verder dan wat schoten van afstand van Daniel en Sebas komen we nog niet. HBS komt er een keer goed uit, maar de eindpass is te scherp waardoor Justin niet in actie hoeft te komen en de bal rustig over de achterlijn laat rollen. Kort daarna wel een serieuze aanval van HBS, Justin kan de inzet nog net uit de hoek van het doel tikken en ook de rebound weet hij er netjes uit te houden. Aan de andere kant een aanval die begin bij Joshua die Mika over de rechterkant wegstuurt. Hij kan de bal voorgeven en Daniel drukt af maar schiet net naast. Achterin geeft DUNO vanaf dit moment maar weinig weg; Joshua staat rechtsachter lekker te verdedigen en Marijn en Daan zijn in deze fase niet te passeren. Liggend, glijdend of in koppels hebben ze vrijwel alle ballen. En mocht er toch een HBS speler doorheen komen staat Celena er nog die al haar duels ook wint. Met Daewon erbij hebben we linksachter een luxe-probleem want waar Daan hier vorig seizoen vrijwel altijd de pannen van het dak speelde, staat daar nu ook Daewon die zijn tegenstander geen millimeter ruimte geeft en veel ballen onderschept. De eerste helft levert geen doelpunten op, ondanks een mooie actie van Sebas die net naast schiet en Marijn die vanaf eigen helft opkomend regelmatig voor gevaar zorgt.

De tweede helft begint en met Lucas en Mika aan de zijkanten hebben we nu veel snelheid voorin. Marijn staat even in de spits omdat Sebas wissel is. Achterin is het wel even wennen aan de nieuwe invulling van onze verdediging en de eerste kansjes zijn dan ook voor HBS. Justin kan een aantal keer nog redding brengen, maar is kansloos na een mooie aanval van HBS. Toch weer dat derde kwart waarin we het weggeven?? De trainers wisselen weer wat spelers van positie en snel staat de verdediging weer als een huis. Joshua en Daewon hebben hun tegenstanders onder controle en kunnen regelmatig zelf mee naar voren of sturen met een pass in de diepte de aanvallers weg. Justin, Celena en Marijn staan lekker op te bouwen en Daniel gooit er een paar trucjes uit. De eerste echte kans is voor Marijn die een corner net over het doel van de tegenstander kopt. Een minuutje later; Mika kapt 2 tegenstanders uit en schiet uit een lastige hoek in het zijnet. DUNO is duidelijk op jacht naar de gelijkmaker. Daan pakt de bal af op het middenveld en speelt Lucas aan. Lucas vindt op zijn beurt Mika die de bal nog net kan verlengen op Marijn. Aannemen, kappen, schieten.. en hij zit erin! De dikverdiende gelijkmaker voor DUNO. En ook nog eens een mooie aanval, klasse DUNO! En ze zijn duidelijk uit op meer, HBS stuit steeds weer op onze sterk spelende verdediging. Daan loopt achterin overal tegelijk en Joshua, Daewon en Marijn lopen niet alleen achterin maar gaan regelmatig mee naar voren. Corner voor DUNO,  de jongens peppen elkaar op en Sebas komt tot een kansje, maar de keeper zit er direct bovenop. Daniel dan vanaf de zijkant naar binnen, hij heeft een verwoestend schot in gedachten maar wordt onderuit gehaald. Een vervelend moment, hij kan niet meer verder spelen. Van de drie vrije trappennemers (Marijn, Daniel en Mika) staan er nu nog twee in het veld. En hoe bepaal je dan wie hem mag nemen? Gewoon beiden voor de bal gaan staan en laat een potje "steen, papier, schaar" bepalen. Wat een grappig moment. Mika wint dit vriendelijke onderlinge duel van zijn teamgenoot en daar klaagt achteraf niemand over want hij schiet hem over het muurtje precies in de verre kruising. Dit doelpunt wordt door het team gevierd alsof de overwinning al binnen is, maar we moeten nog 5 minuten volhouden. HBS gaat nu natuurlijk ook nog even flink gas geven en krijgen wat kleine kansjes, maar Justin heeft geen moeite met de schoten van afstand. Lucas is nog een keer weg maar komt net iets later bij de bal dan de keeper van HBS. Sebas gebruikt zijn lichaam nog maar eens en zet zichzelf alleen voor de keeper. Op 20 meter van het doel en met een uitkomende keeper heeft hij maar 1 optie; over de keeper heen. Vol spanning wachten we af of hij in het doel belandt, met deze stand lijkt het vanaf de kant wel of het in slow-motion gaat. Helaas gaat hij net naast het doel en dus blijft het spannend tot de laatste minuut. Celena en Daan winnen samen het duel achterin en DUNO gaat nog 1 keer in de aanval. Een mooie bal op Sebas die aflegt op Marijn die rechts van hem Joshua vrij ziet staan. Een schot van Joshua precies in het hoekje, onhoudbaar voor de keeper brengt de stand op 3-1. Weer een mooie aanval die al begint bij de verdediging en waar meerdere spelers bij betrokken zijn. Mooi om te zien dat iedereen voor elkaar werkt en we niet zelfzuchtig zijn als iemand anders er net wat beter voor staat.

Alles bij elkaar een mooie pot en een terechte overwinning. Celena is deze week speler (speelster) van de week geworden, maar de ouders zijn supertrots op het hele team. Als je bedenkt dat we vandaag een totaal nieuwe verdediging hadden met Celena, Daewon en Joshua afgewisseld met Daan en met Lucas voorin ook een wijziging dan ben ik heel benieuwd hoe jullie gaan voetballen als iedereen aan elkaar gewend is geraakt. Dat wordt genieten voor de ouders! Ga zo door, dan gaan we nog een hoop leuke dingen zien!