DUNO JO11-1 houdt een helft dapper stand tegen Die Haghe

6 - 1

HSV DUNO JO11-1

Hoofdklasse 13

19 september 2020 10:15

Op deze zonnige zaterdagmorgen vertrok DUNO JO11-1 naar Sportclub Die Haghe. Terwijl de jongens en dame zich aan het warmlopen zijn, waren de ouders al druk aan het speculeren hoe er gespeeld ging worden en wat de eindstand zou zijn. Vanaf het eerste fluitsignaal is er meteen actie, Daniel en Sebas razen naar voren en weten elkaar goed te vinden. Er volgt een schot op het goal wat resulteert in een corner. Mika neemt hem, de bal valt voor het goal. Die Haghe staat goed te verdedigen en zet direct de tegenaanval in, via korte combinaties weten ze meerdere keren het doel van Justin onder vuur te nemen. Die wederom zijn doel goed staat te verdedigen.

In het eerste kwart zien we leuke acties van onze jongens en dame. Er wordt hard gewerkt. Joshua die herstellende is van een verkoudheid rent de longen uit zijn lijf en werkt hard op het veld.Tot nu toe gaat het gelijk op en is het een thriller van een wedstrijd. Over en weer zijn er kansen voor beide teams. Halverwege deze kwart wordt Daewon van zijn sokken gelopen en blesseert hiermee zijn hand. De wedstrijd gaat gewoon door en die Haghe heeft een doelkans. Justin weet met een duik de bal te stoppen maar stuit dan op de voet van een speler van Die Haghe, hij schiet richting de tweede paal maar daar weet Daan de bal weg te rossen. Marijn pikt de bal op en begint te lopen, hij passt op Mika die hem weer doortikt naar Sebas. Wat een samenwerking. De doelen blijven dit kwart aan beide kanten schoon.

Tweede kwart
Na een korte break starten we het tweede kwart. Wederom gaat het gelijk op en wordt er gevochten voor elke bal. DUNO heeft een aantal doelpogingen maar het lukt niet de bal in het net te plaatsen. Sebas onze goaltjesdief is voorin flink aan het jagen en maakt heel wat meters. Marijn staat zowel aanvallend en verdedigend goed te spelen. Dan gebeurt helaas toch het onvermijdelijke en het eerste doelpunt valt. Het is Die Haghe die scoort in de 25e minuut. Dan lijkt het toch alsof de koppies van de jongens een beetje gaan hangen. Hierdoor vind de tegenstander elkaar nog makkelijker en ontstaan er meer ruimtes op het veld waarin ze meer kunnen combineren. Dit is een lastige taak voor de verdediging waardoor het lijkt dat ze steeds een mannetje te kort komen. Gelukkig blijft deze helft de teller op 1-0 staan mede door het verdedigende werk van Selena, Daewon en Daan.

Tweede helft
Na een korte pauze betreedt DUNO weer het veld. De jongens zijn gemotiveerd maar lijken toch moeite te hebben om hetzelfde voetbalniveau van de eerste helft vast te houden. Die Haghe daarentegen weet steeds de vrije man te vinden waardoor deze geregeld voor een leeg doel komt te staan. Dit resulteert dan ook in de 2-0, 3-0 en 4-0. We zien de schouders van onze jongens hangen. Dan als een duveltje uit een doosje is daar een actie van Pennings. Met zijn loopvermogen snijdt hij dwars door de verdediging van Die Haghe en maakt de 4-1. In dit deel van de wedstrijd lopen de combinaties aan de DUNO zijde weer wat beter waardoor Die Haghe meer moeite heeft met opbouwen. Marijn, Daniel en Mika weten nog wat kansen te creëren door te kappen en te draaien maar helaas weten ze de kansen die ze creëren niet te verzilveren. Dan valt de 5-1 en lijkt de wedstrijd te zijn gespeeld. Kort daarop wordt het dan ook 6-1.

Wat onwijs zonde jongens. Jullie hebben de eerste helft bewezen dat jullie je niet lieten wegspelen en een gedegen tegenstander voor die Haghe waren. Wat zonde dat het dan toch de tweede helft weggegeven wordt. Jullie hebben allen individueel zulke goede kwaliteiten. We weten zeker dat als die ruggetjes recht blijven en koppies omhoog de uitslag de volgende keer heel anders zal zijn.