DUNO JO11-1 wint met overtuigende cijfers van KMD

KMD JO11-1

-

HSV DUNO JO11-1

16 september 2020 18:00

Een doordeweekse oefenwedstrijd tegen KMD oftewel Klein Maar Dapper. Klein is de tegenstander niet (ook niet groot) maar zeker dapper om tegen ons team van DUNO een wedstrijd te willen spelen. Na een tactiek bespreking van onze trainers Pije en Riemen gaat het team het veld op en warmt zich op voor de wedstrijd. Stipt om 18.00uur klinkt het scheidsrechterfluitje voor het eerste kwart.

KMD trapt af maar raakt binnen de minuut al de bal kwijt, die via een kluts bij Daan terecht komt, die vervolgens drie man passeert en met een snoeiharde uithaal de bal in het netje schiet 0-1. Het team moet nog even wat op stoom komen maar na wat enkele leuke acties valt dan de 0-2 na een voorzet van Sebas op Mika die de bal er mooi inschopt. Dan een raar momentje als er wat verwarring is over het uitschieten van de bal en KMD wat terug doet door de 1-2 te scoren. Ons team laat zich niet kennen en laat zeer mooi voetbal zien waar verschillende kansen uit voortkomen. Uit een corner weet Sebas met een omhaal de 1-3 erin te schieten.

In de tweede kwart gaat DUNO verder waar het gebleven was en laat wederom weer zeer goed voetbal zien. Zeker met een snelle Lucas op de rechterkant die de bal regelmatig goed voortrekt waar goede doelpogingen uit voortkomen. Een paar keer op de lat, een mooie kopbal van Marijn (net over) maar uiteindelijk vallen ze dan toch; 1-4 en 1-5 allebei gescoord door Mika. Er wordt telkens leuk van achter naar voren opgebouwd en goed overgespeeld zodat ook Celena en Deawon goed in hun spel komen en zelfs enkele mooie kansen creëren.

In het derde kwart wordt er niet veel gescoord, 1 om precies te zijn, van Marijn 1-6. Maar dat kan de pret niet drukken want er zijn vele leuke acties te zien. Joshua die zeer goed voetbal laat zien en een schot op doel net naast ziet gaan, Daniel met een indraaiende corner die maar net wordt tegengehouden. KMD blijft ook gewoon voetballen maar komt niet echt door onze verdediging heen en met een paar schoten op Justin die ze weer mooi tegenhoudt, is de tegenstander niet gevaarlijk te noemen.

In het vierde en laatste kwart maakt Sebas de 1-7 via een corner. Door wat onoplettendheid vindt KMD een gaatje in onze verdediging en kunnen ze de 2-7 scoren. Ook nu weer veel kansen voor DUNO waarvan Mika de 2-8 scoort op aangeven van Deawon. Door een vrije trap kan KMD met een zeer fraaie boogbal de 3-8 scoren. Nog een laatste aanval van DUNO met een snoeihard schot van Joshua op de keeper van KMD die de bal panklaar legt voor Marijn die de eindstand op 3-9.