Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 30

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

DUNO 1 kwam in de eerste helft heerlijk voor de dag tegen Zestienhoven. DUNO speelde met flair, had veel balbezit en speelde de bal onderling buitengewoon goed over. Het leidde tot een 2-0 voorsprong bij rust in dit eerste bekerduel uit het seizoen 2021-2022. Heerlijk dat we weer konden voetballen trouwens. Na de doelwisseling vergat DUNO al het goede uit de eerste helft en kwam de gelijkmaker op het scorebord: 2-2.

Het goede nieuws na deze negentig minuten voetbal: het jonge, vernieuwde DUNO is een ploeg die het de tegenstander echt lastig kan maken. Dat werd in de eerste helft wel duidelijk. Het elftal van trainer Kenneth Lamens bewoog veel, toonde zich uitermate fit en liet echt leuk voetbal zien. Voetbal ook dat leidde tot twee prima goals, in de zesde minuut van jeugdaanwinst Giovanni van Westreenen (knap weggestuurd op links, puike schuiver onder de doelman door) en 15de minuut toen Joël van Oeveren na een flitsende combinatie succesvol afrondde. Twee tegen nul na een kwartier spelen, we moeten wel even terug in de tijd willen we die score kunnen terugvinden.

Stond echt goed

Het stond in die fase echt goed bij DUNO. De spelers kwamen de gemaakte afspraken na en Zestienhoven, een altijd gevreesde vierdeklasser, had het nakijken. Dat duurde tot in d 38ste minuut, toen een bal van Zestienhoven maar net op de doellijn onschadelijk kon worden gemaakt. Op slag van rust bracht de lat voor DUNO reddding, maar al met al haalde het elftal op uitstekende wijze de rust. Er stond dan ook een prima team, met Ramon Dirksen in de goal (weer een Dirksen in DUNO 1, da's lang geleden), Yilmar Dogan, Patrick Zandvliet, Andy van der Sloot, Joël van Oeveren, Olav Ruijl, Kevin Jacobs, Sharad Ramautar, Gio van Westreenen, Tim van Zweden en Elyseo van de Graaf. Mo Simsek, Soner Turgut, Dwight de Klerk en Sven Brugman zouden nog invallen.

De les van deze zaterdag: een wedstrijd heeft twee helften. Want, jammer maar helaas, wat DUNO na de doelwisseling liet zien stelde flink teleur ten opzichte van de eerste helft. Zestienhoven maakte in de 23ste minuut de aansluitende treffer en egaliseerde vijf minuten voor tijd. Jammer zeker ook voor de prestaties in dit bekertoernooi (waarin HWD in de poule van DUNO Houtwijk versloeg, Houtwijk de komende opponent), maar nog meer jammer dat we zo terugvielen. Een goede les ook, dat zeker - want dit jonge DUNO heeft bewezen leergierig te zijn; dus dit zal vast beter worden.

Scheidsrechter Bongers zeggen we dank voor de prima leiding.

DUNO 2 verloor met 0-3 van Zevenhoven.

Bekijk hier alle foto's van het duel DUNO 1 - Zestienhoven 1.
Bekijk hier alle foto's van het duel DUNO 2 - Zevenhoven 2 .

DUNO 2 speelde vanmiddag ook thuis, maar verloor met 0-3 van Zevenhoven. Bekijk hier alle foto's van dit duel.