DUNO 11-2 wint de Vruchtenbuurtderby van buurman ODB

Albardastraat 15
2555XP
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681868

Vandaag stond de tweede wedstrijd op het programma… De uitwedstrijd tegen onze buren ODB Jo11-1.
Wat later dan we gewend zijn (aanvang 12.30 uur), dus ik was bang dat de scherpte in t begin zou ontbreken.

Niets was minder waar, want onze mannen gingen er vanaf het begin keihard tegenaan.
Na wat plaagstootjes van onze kant, was het Giordano die de bal stijf in de kruising schoot, en dat terwijl ODB onze keeper Edie nog niet 1 keer had kunnen testen.
Mede dankzij een aantal goeie ingrepen van Edie ( pas 2 echte keeperstrainingen gehad !!) en onze ijzersterke verdediging ( Jaivy, Shia en Jan), was de ruststand 0-1.

Na rust was het ODB die wat meer de aanval zocht, en onze mannen die de ene na de andere counter eruit gooide.
Toch was het ODB die eindelijk loon naar werken kregen, en de 1-1 maakte.
Dit ging een beetje in de koppies zitten van onze mannen, waardoor ze niet veel later de 2-1 maakten.
Gelukkig konden we hierna de boel weer op scherp zetten tijdens de mini-break.

Natuurlijk kregen onze buren nog wel wat kansjes, maar waren het onze groen-zwarte rakkers die er vol voor gingen.

Deze keer was het Eagan ( die echt keihard werkte als enige spits) die de 2-2 erin schoot en daarna was het Tijs die het net liet vibreren. Hij was het die scherp reageerde nadat de keeper van ODB een schot van Jan niet goed kon wegwerken. 2-3 dus op het scorebord met nog een minuut of 8 op de klok.
Nu was het weer ODB die vol in de aanval ging, maar Edie niet kon verschalken.

Sterker nog, het was wederom Eagan die vlijmscherp reageerde en de 2-4 in het net schoot.
Met nog een minuut of 4 op de klok dacht Duno dat het wel gebeurd was, maar kreeg de thuisploeg nog een pingel.

Edie dook vol naar ( zijn) linkerhoek, en stopte de pingel, ook in de rebound kreeg ODB de bal er niet in ! Wat een vreugde bij onze mannen, die eigenlijk al een overwinningsfeestje vierden.
Door was onoplettendheid maakte ODB uiteindelijk toch nog de 3-4, maar klonk vrij snel daarna het eindsignaal.

Wat een ongelofelijke overwinning zeg…. Zoveel strijd, passie en spelvreugde… Daar doen we het voor als trainers !!

Jullie mogen trots zijn op jezelf.. Komende week weer keihard trainen want zaterdag komen “de Haantjes” op bezoek die al 2 keer gewonnen hebben.