Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO 11-1 houdt in fysiek duel punten in eigen huis

DUNO 11-1 houdt in fysiek duel punten in eigen huis

HSV DUNO JO11-1

6 - 3

Houtwijk sv JO11-1

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 23

Datum

4 september 2021 10:00

Scheidsrechter

H. Ismael

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Eindelijk, vandaag de 1e echte wedstrijd van het seizoen. Na een nuttige oefenwedstrijd vorige week die ondanks uitstekend spel met 2-3 werd verloren stond vandaag de thuis wedstrijd tegen Houtwijk op het programma. De oplettende kijker ziet dat er wat wijzigingen hebben plaatsgevonden in het team. Zo is Quinten nu onze keeper, is Toby erbij vanuit de 10-2, Jerry nieuw overgekomen van ADO en Daan was vanaf de winterstop al bij ons  maar helaas werd er toen weinig gespeeld. Trainer Frank is er ook nieuw bij, waardoor er nu 3 enthousiaste trainers langs de lijn staan.

Voetballen op een half veld is ook nieuw, er wordt gespeeld in een 1-2-3-2 systeem waarop de hele voorbereiding veel op getraind is. Bij balbezit willen we het veld groot houden, opbouwen van achter uit en de flanken zoeken, bij balverlies verdedigen we compact. Al vrij snel werd duidelijk dat de tegenstander een heel ander strijdplan had, elke bal werd lang naar voren geschoten en daar probeerde ze beukend en strijdend voor ons goal te komen. Wat resulteerde in een 0-1 achterstand. Helaas ging DUNO soms teveel mee in dat spel en hield het veld klein. Precies zoals de tegenstander wil. Nu kan ik hier gaan klagen over het fysieke spel van Houtwijk, het feit dat er maar liefst 6 spelers het veld af moesten wegens blessures naar aanslagen en ga zo maar door, maar we kunnen het ook hebben over hetgeen waarvoor we naar het veld komen, VOETBAL.

Na de 0-1 liet DUNO namelijk 15 minuten zien hoe het moet, het veld werd groot gehouden, de bal rondgespeeld, acties gemaakt wanneer het nodig was, collectief verdedigd en aangevallen en opeens stond het 5-1!!!! Vervolgens in de laatste helft die iets langer duurde omdat de scheids vergeten was zijn stopwatch aan te zetten kwam Houtwijk nog terug tot 5-3, maar maakte Olti uit een mooie aanval aan alle twijfel een eind waardoor het laatste fluitsignaal bereikt werd met een 6-3 overwinning.

Als team is er gestreden (soms onnodig als we ons eigen spel hadden blijven spelen), iedereen heeft keihard gewerkt en op basis daarvan de 1e overwinning behaald, welke nu voor het eerst sinds we voetballen ook officieel in een stand wordt bijgehouden. Toch wil ik 2 spelers apart benoemen, verdedigers Siem en Gianni. In het verleden was het soms lastig de concentratie te behouden, maar vandaag waren beide 110% geconcentreerd  aan het verdedigen, verloren geen duel, zochten na het veroveren van de bal hun teamgenoten op,  steunden elkaar, liepen de gaten achterin dicht, waren aanspeelbaar in de opbouw en verdienen het beide om gezien te worden als "man of the match" zonder anderen daarin tekort te doen.

Als jullie achterin zo blijven spelen voetbalt het hele team makkelijker, want dan weten ze dat als ze een foutje maken er 2 achter ze staan die dit oplossen. Groot compliment voor beide vandaag. Jerry, Davey en Olti werkten ook keihard en Noam, Daan en Toby waren voorin dreigend. Toby begint zijn draai te vinden in het team  met enkele slimme passen en 2 doelpunten liet hij zien eindelijk op zijn plaats te zijn, iets wat de trainers al lang wisten. Quinten voelt zich steeds meer thuis op doel en Maik had de pech dat hij het slachtoffer was van het fysieke spel, maar liet zien in het veld het spel goed te kunnen verdelen.
 
Doelpuntenmakers: Noam 2, Toby 2, Jerry 1 en Olti 1
 
Volgende week spelen we uit tegen Die Haghe waarin we hopelijk het veldspel van 2 weken terug kunnen combineren met de inzet van vandaag, zodra dat gebeurd kunnen we van iedereen winnen!
 
Een trotse trainer!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!