De zwart groene trein dendert door!!! Volgende halte het kampioenschap!

Laan van Poot 38 C
2566EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3653131

Vandaag mochten we aantreden bij en tegen Scheveningen. Met 8 fitte en 2 geblesseerde spelers begonnen we de wedstrijd, doelman Quinten had nog een bovenbeen blessure van vorige week en Jerry was onderweg uitgegleden met de fiets. Alhoewel gedurende de wedstrijd het niet te zien was bij beide. DUNO begon sterk en speelde zijn eigen spel maar de onwijs goede doelman van Scheveningen wist zijn doel schoon te houden. Hierbij mag vermeld worden dat diverse ballen op paal en lat (6×) van Daan en Davey hem hierbij helpen. Aan de andere kant was het Quinten die tot 3x toe een geweldige redding maakte en ervoor zorgde dat DUNO niet tegen een achterstand aan keek na 15 minuten. Het 2e kwart was wat rommeliger, er werden nog steeds kansen gecreëerd, maar ook weggegeven doordat de bal op het gladde veld steeds doorgleed achter onze defensie.

Bij een van deze uitbraken was het Scheveningen die de score opende waardoor we met een 1-0 achterstand de rust in gingen. Toch merk ik dat ik met het volste vertrouwen langs de lijn staan, ook aan de overkant zie ik een ontspannen Frank staan. Alhoewel dit ook kan komen omdat Alfons dit keer niet naast hem staat, want die probeert zich op dit moment te kronen tot Europees kampioen voetgolf. Wel had hij nog via een filmpje de jongens toegesproken voor de wedstrijd.

De 2e helft begint, de zwart groene DUNO trein verlaat het station en al snel blijkt dat niets en niemand deze meer kan stoppen! De ene mooie aanval na de andere, achterin wordt er niks weggegeven, de combinaties worden gezocht en gevonden. Geheel verwacht en verdiend valt de bal uit een afgeslagen aanval voor de voeten van Maik die niet aarzelt en snoeihard de gelijkmaker in de bovenhoek schiet. 1-1. Gevolgd door een perfecte steekpass van Jerry op Toby die de bal als een ware stylist in de kruising bij de 2e paal stift. Een doel trap van de goede keeper van Scheveningen wordt onderschept door Maik op het middenveld, deze neemt de bal aan en gaat op avontuur, passeert 3 man en haalt uit, 1-3. Waarbij gemeld mag worden dat zijn teamgenoten goed weg liepen van de bal om extra ruimte voor hem te creëren. Opnieuw wordt de bal op het middenveld veroverd, ditmaal is het Daan die Jerry diep ziet gaan en een goede steekbal geeft. Zijn schot wordt echter goed geblokt  maar daar is Toby die de score uitbreid naar 1-4. In de tussentijd was Toby nog 1 op 1 langs de doelman gegaan maar werd de bal netjes op de lijn gekeerd door een tegenstander en toverde hij nog een prachtige omhaal uit de hoge hoed. Het is Olti, die alles had achterin,  die verantwoordelijk is voor de volgende steekbal. Wederom wordt Jerry gevonden die ditmaal wel trefzeker is. 1-5.

Een goede actie op links van Daan zorgt ervoor dat de bal weer bij Jerry terecht komt die zijn 2e van de wedstrijd maakt. 1-6. Het slotakkoord is voor Daan zelf, na een goede actie is hij zijn man kwijt en staat op een positie waarvan ik denk dat hij voor gaat geven. Echter denkt de doelman dat ook en stapt uit zijn goal richting Toby en Davey die klaar staan. Daan ziet dit en schiet snoeihard de bal in de korte hoek waardoor de 1-7 en tevens laatste halte van de trein voor vandaag bereikt is. Alweer laat DUNO 11-1 zien een geweldig team te zijn die strijden tot de laatste minuut. Hierdoor wisten ze ook vandaag weer de punten mee naar huis te nemen. Uiteraard is dit een teamprestatie en mogen ook Siem, Gianni, Noam en Davey daarin niet vergeten worden die hebben gewerkt als beesten en hierdoor er mede voor zorgde dat andere de doelpunten konden maken.

We gaan op naar de laatste wedstrijd van de 1e fase waarin de 11-1 tot nu toe 5x gewonnen heeft. De tegenstander zal HBS zijn en er wordt om 10.15 afgetrapt op DUNO. Bij winst zullen zij officieel kampioen zijn van de 1e klasse. Dus kom allemaal onze jongens aanmoedigen!!!