Datum

29 september 2018 15:15

Accommodatie

Onbekend

Een onnodige en toch een beetje vervelende nederlaag vandaag. Onnodig omdat DUNO 2/3 van de wedstrijd niet in het eigen spel kwam, of zich liet meeslepen in het opportunistische spel van tegenstander Verburch. Dat kan DUNO zich achteraf aanrekenen. Een beetje vervelende nederlaag als je ziet dat DUNO dat andere deel van de wedstrijd zonder meer de bovenliggende partij was en zich een flink aantal kansen wist te creëren. Daarbij optellend dat scheidsrechter Durgunsu in de 90e minuut een overduidelijke handsbal in het doelgebied over het hoofd zag en daarmee de kans op een puntendeling teniet werd gedaan.

Al met al was het over het algemeen niet goed genoeg vandaag, teveel net niet, teveel onnodig en slordig balverlies, teveel onnodige overtredingen maar vooral teveel zich mee laten slepen door het spel van de tegenstander. Dat verklaart vandaag de nederlaag, daarvan zal DUNO versneld moeten leren.

Vergelijk met vorige week
Vorige week waren de rollen omgedraaid en werd de wedstrijd de eerste 20 minuten volledig bepaald door de tegenstander. Vandaag was het precies andersom; DUNO startte sterk en had de wedstrijd eigenlijk direct onder controle. DUNO speelde fris en overtuigend. Er werd zorgvuldig opgebouwd, de vleugelspelers werden nadrukkelijk opgezocht en bij balverlies werd er direct druk gezet om de bal weer te heroveren. Zorgvuldige opbouw werd in de vijfde minuut van de wedstrijd bijna beloond, maar zoals zo vaak vandaag….net niet. Yoran Bos bediende met een loepzuivere pass Donny van den Hoogenband die met precisie Rico Westdorp vond. De behendige Rico controleerde de bal de bal fraai maar zag zijn inzet via de kruising over gaan. Na een kwartier reageerde niemand adequaat genoeg op een goed genomen vrije trap van Tobias Wijling. Waar zeker twee spelers simpel tegen de bal aan hadden hoeven lopen kon een verdediger van Verburch nog net op tijd redding brengen ten koste van een hoekschop. Uit die hoekschop kopte Koen Zonneveld net naast. Allemaal voorbeelden van net niet…..Na 25 minuten moest DUNO om onverklaarbare redenen het initiatief overgeven aan Verburch en kon het nauwelijks meer grip krijgen op de wedstrijd. Verburch kreeg meer gelegenheid om het spel op te bouwen en naar zich toe te trekken zonder dat het echte kansen kreeg.

Besluiteloosheid
Kenmerkend voor het verloop van de wedstrijd was de besluiteloosheid en twijfel die in de ploeg sloop. Die besluiteloosheid was de oorzaak van de 1-0 achterstand. Evert Steinvoort liep te lang door met de bal zonder en liet zich verrassen door de storende Verburch aanvallers. Hoewel zijn corrigerende overtreding buiten het zestien meter gebied plaatsvond legde scheidsrechter Durgunsu de bal wel op de stip. Dave Zwinkels was net doelman Jeffrey van Vliet de baas; 1-0.  In diezelfde 29e minuut moest Jeffrey van Vliet redding brengen op slap verdedigen van de DUNO defensie. DUNO kon her weinig tegenover stellen op een knap afstandsschot na van Jordi Navarro. Met een vlammend afstandsschot was hij nog gevaarlijk dichtbij een treffer maar Verburch doelman Benito Stijger kon stijlvol redding brengen.

Na rust kwam DUNO tijdens (te) korte momenten weer wat beter in het eigen spel. De snelle buitenspelers Jordy Gout en de voor Donny van den Hoogenband ingevallen Chico Mulder werden wel nadrukkelijk gezocht maar onvoldoende bereikt. Daarvoor waren de passes te onnauwkeurig, te gehaast en te slordig. Met Erwin van der Harst voor Koen Zonneveld probeerde trainer Patrick Demmers het middenveld van nieuwe creativiteit te voorzien. Dat leek vrijwel direct, in de 65e minuut succes te hebben. Evert Steinvoort bereikte de goed opgekomen Tobias Wijling die scherp voorzette en in Rico Westdorp de afmaker vond; 1-1. Die stand leek op dat moment een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

Verburch toonde zich fysiek en mentaal een stugge ploeg en streed voor iedere vierkante meter en vocht nadrukkelijk via counters naar de overwinning. Een onduidelijk gegeven vrije trap werd in de 72e minuut zeer fraai ingekopt door Wesley Vollebregt. Hiermee kwam Verburch aan de 2-1 voorsprong die het ook niet meer uit handen gaf. DUNO drong de laatste 10 minuten meer aan en gaf hierdoor noodgedwongen achterin meer ruimte weg waar Verburch niet van kon profiteren.  Conclusie: heel veel net niet vandaag en teveel slordigheid. Gelukkig valt daar veel op te trainen. Volgende week nieuwe kansen voor een ploeg die zich nog uitstekend verder kan ontwikkelen. Dat biedt een goed perspectief voor een mooi seizoen in de 3e klasse.