Scheidsrechter

R.Wolf

Accommodatie

Onbekend

DUNO moet na de nederlaag tegen middenmoter MVV’ 27 verder naar beneden kijken. De concurrentie in ook het linker rijtje is groot, de krachtsverschillen zijn minimaal, maar DUNO mag zich langzamerhand wel een beetje zorgen gaan maken.

Er is geen enkele reden tot paniek maar het is een open deur om te stellen dat DUNO een niet makkelijke tijd doormaakt, de sportieve prestaties tegenvallen en dat de wisselvalligheid in het team goot is. Veel te groot zelfs.

Wij hebben de afgelopen weken al vaker moeten constateren dat de twee verschillende wedstrijdhelften DUNO parten spelen. In de meeste gevallen kende DUNO een uitermate zwakke en fletse 1e helft, na de thee werd er meestal orde op zaken gesteld en volgde er een alleszins acceptabele 2e helft.

Als voorbeeld de wedstrijden van de afgelopen twee weken tegen HBSS en KMD waarin een slechte 1e helft gecompenseerd werd door een uitstekende 2e helft. Tegen HBSS werd hierdoor alsnog een verdiende overwinning geboekt en tegen KMD werd uiteindelijk op het nippertje verloren.

Vandaag tegen MVV’ 27 begon DUNO de wedstrijd fel en fanatiek tegen een matig en wat flets spelend MVV’27. Hoewel beide ploegen niet veel voor elkaar onderdeden was DUNO net wat gevaarlijker en kreeg het net wat meer mogelijkheden tegen een matig spelend MVV. Een ploeg waaraan je kon zien dat het die fase ver beneden hun eigenlijke niveau speelde.

De technisch zo goed voetballende Maikel van Wijngaarden kreeg in de 6e minuut de eerste kans maar strandde op doelman Twan Lansbergen. Even later kon de na een langdurige blessure weer teruggekeerde Wesley Swikker zijn hoofd net niet goed genoeg tegen een goed aangesneden vrije trap van Jerry Hogenboom krijgen waardoor de bal over het doel verdween. Twee goede doelkansen dus. MVV’27 kon daar weinig tegenover stellen. Pas in de 20e minuut verscheen Haysam Aredelaziz gevaarlijk voor het doel van doelman Jeffrey van Vliet.

MVV’27 speelde verzorgd opbouwend voetbal maar kon aanvallend geen enkele vuist maken. DUNO speelde niet groots maar wel met een flinke dosis inzet, concentratie en de wil om aanvallend te voetballen.

Penalty.

DUNO kwam in de 32e minuut verdiend op voorsprong door een fraai ingeschoten penalty van Jerry Hogeboom. Doelman Twan Lansbergen was kansloos tegen zijn hard in de rechterbovenhoek ingeschoten bal.

Scheidsrechter Wolf had de penalty toe moeten kennen toen Jeffrey Wupkes de bal ongelukkig maar wel bepalend tegen zijn hand kreeg. Opmerkelijk was dat bijna niemand van MVV’27 tegen deze terechte beslissing van scheidsrechter Wolf protesteerde. Waar het in het hedendaagse voetbal usance is om bij een gegeven strafschop te protesteren en te zeuren, MVV accepteerde het besluit nam het (tijdelijke) verlies sportief op.

Met deze 1-0 voorsprong ging DUNO de rust in waarin het vlak voor het rustsignaal bijna op 2-0 was gekomen. Een fraaie lob van Maikel van Wijngaarden werd mede door de sterke wind alsnog een prooi voor Twan Lansbergen.

Na rust werd al snel zichtbaar dat MVV’27 die 1e helft inderdaad strek beneden hun normale niveau had gespeeld. MVV’27 nam het initiatief en drukte DUNO naar achteren. MVV’27 speelde verzorgd voetbal waarbij DUNO afhankelijk was van enkele snelle counters via Brian Veldboom en Chico Mulder. Beide snelle vleugelspitsen konden vandaag echter geen bepalende rol spelen. De voorzetten waren onzuiver en hierdoor een eenvoudige prooi voor de MVV verdediging.

In de 53e minuut kwam MVV’27 op gelijke hoogte toen de DUNO – defensie nioet attent genoeg reageerde bij een scrimmage voor het doel waarbij een van de lat terugkaatsende bal alsnog werd ingeschoten door Haysam Aredelaziz.

Evert Steinvoort geblesseerd.

Rond de 60e minuut kwam de bij een hoekschop mee naar voren gekomen Evert Steinvoort ongelukkig in botsing met een tegenstander en moest hij met een bebloede en waarschijnlijk gebroken neus de wedstrijd opgeven. Evert wordt sterkte en spoedige beterschap gewenst!!

Hoe belangrijk zijn uitvallen was bleek later. DUNO was achterin plotseling de vaste structuur kwijt. Er werd slordig of niet gedekt, er werden onnodige, op gevaarlijke plaatsen overtredingen gemaakt, de organisatie was in verdedigend opzicht zichtbaar verdwenen.

Het middenveld kon de bal onvoldoende vasthouden waardoor DUNO onder druk bleef staan.

Binnen 5 minuten stond DUNO dan ook op een onoverbrugbare achterstand van 1-3.

Eerst verdween een vrije trap van Harm Voogt verrassend in het doel van Jeffrey van Vliet waarbij de gehele verdediging zich deze goal mag aanrekenen. Dennis Louter kreeg even later de bal op de rand van buitenspel aangespeeld, er was geen enkele dekking en hierdoor was het voor de Maaslander een koud kunstje om de 1-3 aan te tekenen.

DUNO speelde zichtbaar een verloren wedstrijd. Slechts een enkele speler toonde nog strijdlust en geloof op een uiteindelijk goed resultaat.

Eigenlijk zakte heel DUNO een beetje door het ijs en gooide het de handdoek in de ring.

In de slotminuut werd het allemaal nog wat vervelender toen Michael Berrevoets tot zijn eigen verbazing een zeer matig ingeschoten vrije trap in het doel zag verdwijnen. Dit doelpunt was eigenlijk een beetje karakteristiek voor het zwakke en flegmatieke optreden van DUNO die 2e helft.

De stand op de ranglijst is een simpele opsomming van het aantal behaalde punten, is eerlijk, onverbiddelijk en valt niet te manipuleren. Werk aan de winkel dus.

Scheidsrechter Ron Wolf gaf op een ontspannen maar duidelijke wijze leiding aan de sportieve wedstrijd.