Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Na de euforie van de overwinning op Ariston’80 resteert er dit weekeinde voor DUNO teleurstelling over het verlies tegen Duindorp SV. Vooral het gemak waarmee de gasten, die we van harte feliciteren met hun zege, in het eerste kwartier de basis konden leggen voor de drie punten in deze zes-punten-wedstrijd moet tot nadenken stemmen.

In de zesde minuut was het eerst Fransesco Fens die de DUNO-defensie kon verrassen. Oud-DUNO’er Darryl Schaap (we hebben vaker ‘last van’ oud-ploeggenoten, eerder deed Gino Kos ons de das om tegen Quick Steps) gaf een lange bal, verdediger (en gelukkig weer teruggekeerd) Patrick Zandvliet liep samen met Fens op, alleen was gelegenheidsgoalie Jeffrey van Vliet (over wie later meer) zo gretig dat hij de bal ook wilde hebben. Het gevolg: Fens kon de bal eenvoudig voorbij Jeffrey schieten in het inmiddels lege doel: 0-1.

Al wel gespeeld

Nog eens zes minuten later was, zo bleek, de wedstrijd al wel gespeeld. Fens werd bij een fraaie dribbel van buiten de zestien naar binnen de zestien gevloerd en scheidsrechter M. Hooijer, als altijd een rots in de branding, restte weinig anders dan te fluiten voor een strafschop. Pieter Taal werd de bejubelde maker van de 0-2.

Zo stonden we 48 uur na het juichen tegen Ariston’80 al snel op een vrijwel onoverbrugbare achterstand, waarbij het vrijwel al snel de realiteit bleek te zijn van: dit maken we nooit meer goed. Des te meer jammer was het, omdat DUNO in de eerste helft best veel balbezit had en de beste kans van de wedstrijd had gekregen: Danny Wigleven had in de derde minuut al oog in oog gestaan met de Duindorp-sluitpost, maar kreeg de bal niet tussen de palen.

Rentree

Dat dus in een duel waarin de eerder afgezwaaide DUNO-doelman Jeffrey van Vliet zijn rentree maakte. Altijd weer een imposante verschijning in de goal, zo ook vandaag. Jef stond er door de afwezigheid van de vaste sluitposten, door blessure of ziekte, en kweet zich – op dat iets te grote enthousiasme bij tegengoal nummer een na dan – uitstekend van zijn taak. Mooi dat onze keeperstrainer dit wilde doen.

Nog voor rust kreeg DUNO twee extra mogelijkheden op het verkleinen van de achterstand. In minuut 26 zette Ralf Kramer goed door, maar eindigde zijn voorzet in een woud van benen; vier minuten later was Daniël Ramdjas dichtbij een score, maar de bal eindigde na zijn kopbal op doelman Marco Harteveld.

Zo haalden we de doelwisseling met een – naar later bleek – onoverbrugbare achterstand. DUNO speelde in die eerste helft zeker niet ondermaats, je kon je alleen wel afvragen hoe we omgingen met het strijdplan met vijf verdedigers, dat in feite al na een kwartier de prullenbak in kon. Heel scherp gezegd: DUNO bleef volharden in een systeem dat voor Duindorp geen verrassingen kende en slaagde er niet in een andere strategie toe te passen.

Uit de kast

Dat zou zich in de slaapverwekkende tweede helft wreken: DUNO drong aan, Duindorp hoefde niet veel meer te doen dan ballen tegen te houden en zo was en bleef het 0-2. Omdat het mogelijk niet voor het laatst is dat we op achterstand geraken, zien we graag de vraag beantwoord wat DUNO uit de kast kan trekken om een wedstrijd te doen kantelen. We zijn met z’n allen groen-zwart en creatief genoeg zou je zeggen om daar een antwoord op te gaan formuleren.

Door de overwinning van Quick Steps en ons eigen verlies staan we andermaal laatste. De realiteit is dat de achterstand op een veilige plek fors is, maar te laat is het nog allerminst. Ook al mogen we van het eerstvolgende duel bij nummer twee Sportclub Monster geen wonderen gaan verwachten, we moesten daar toch maar eens in gaan geloven. Succes gewenst met alle voorbereidingen en op naar een mooie nieuwe speeldag.

DUNO: Jeffrey van Vliet, Yilmaz Dogan (Donny van den Hoogenband) Patrick Zandvliet (Siwan Keles), Sharad Ramautar, Olav Ruijl, Danny Wigleven (Jos Roffel), Daniël Ramdjas, Julia Kagie, Tim Zweden, Youssef Talhaoui, Ralf Kramer.