Heuvelweg 7
2716DZ
ZOETERMEER
tel. 079-3517899

DUNO heeft een sterke, jonge hoofdmacht in de maak maar het duurt nog wel even voordat we daarvan de vruchten plukken. Dat kan de conclusie zijn na het half dozijn tegentreffers en dus de 6-0 nederlaag tegen DWO. Kijken naar DUNO-van-dit-moment is, zoals een van de omstanders opmerkte, als kijken naar het groeien van gras: je weet dat het lukt, maar o wat duurt het lang! En je zou zo graag nu al dat groen voor ogen hebben.

Bij DUNO 1 draait het om goed zwart-groen willen gaan zien. En ook tegen DWO bleek weer eens: het zit er in, het komt heus wel maar op dit ogenblik komt het er nog onvoldoende uit. Een tegenstander als de Zoetermeerse ploeg, nummer drie op de ranglijst, is krachtiger, energieker en heeft meer voetbal-gogme. Na de 1-0 bij rust liep de thuisploeg uit naar 6-0. DUNO bood verzet, ook DUNO creeërde kansen - maar het verschil zat erin dat DWO zoveel effectiever en meedogenlozer was.

Scheidsrechter uitstekend

Phederick Barromeo, Chadion Melfor, Jeremy Burke, Jean Piere Nocento en Kael Zulu (2x) namen de doelpunten voor hun rekening, met de aantekening dat Manon Plandsoen, scheidsrechter van dienst, een uitstekende prestatie leverde. Ze zorgde er op een ontspannen wijze voor dat beide ploegen op het kunstgras van DWO tot een prima wedstrijd kwamen. In dat duel werd het krachtsverschil gaandeweg dus wel onstuimig groot, terwijl DUNO in het eerste bedrijf de thuisploeg nog wel had kunnen bijbenen.

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat DWO in de openingsfase al kans na kans kreeg en erg slordig met die mogelijkheden omging. Bovendien speelde doelman Max Fuld opnieuw een sterke wedstrijd, zodat DUNO mocht blijven hopen. Sterker nog, in de 17de minuut ging Elyseo van de Graaf heel sterk door op links en kreeg Mo Simsek dankzij de prima voorzet een kans, die jammer genoeg toch net niet tussen de palen belandde. Na 21 minuten trof DWO daarentegen wel doel en moest DUNO tegen een achterstand opboksen.

JO19: Tom Breekveldt

Dat gebeurde in aanwezigheid van Tom Breekveldt, de speler uit DUNO JO19-1 die er tegen Loosduinen als wisselspeler al bij was en nu zijn basisdebuut maakte. Dat geeft wel aan dat de ontwikkelingen op zichzelf mooi zijn, maar dat we geduld moeten betrachten. Realistisch gesproken gaan we het vervolg na dit seizoen meemaken in de vierde klasse, want met drie duels te gaan en zes punten achterstand op de meest bereikbare ploeg (Quick Steps) valt aan degradatie vrijwel niet te ontkomen. Al weet je het maar nooit: ons doelsaldo is uitstekend en winst op Schipluiden a.s. zaterdag kan het perspectief zomaar doen kantelen.

Daar wensen we Kenneth Lamens, de andere stafleden en alle spelers dus alle succes bij. Gas geven - vanuit: het zou toch spectaculair zijn als je nu nog tot redding in staat bent. Ga ervoor!