Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Alles-of-niks-offensief leidt tot 3-2 nederlaag, degradatie een feit

Alles-of-niks-offensief leidt tot 3-2 nederlaag, degradatie een feit

Ariston'80 1

3 - 2

HSV DUNO 1

Competitie

3e klasse B

Datum

28 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

S. van Seters

Accommodatie

Sportpark TU - Delft
Mekelweg 8
2628CD
DELFT
tel. 015-2782442

Met een alles of niks offensief perste DUNO er zaterdag tegen Ariston’80 nog alles uit. Onze hoofdmacht was vlak voor tijd dankzij Tim van Zweden op 2-2 gekomen (benutte strafschop) en ging vol voor de overwinning. Dat we daarbij de deksel op de neus kregen – dat kon dus ook gebeuren en zo won de thuisclub met 3-2.

DUNO degradeerde daarmee officieel naar de vierde klasse. Ook bij winst was dat trouwens gebeurd, want de enige ploeg die we nog konden bijhalen, Quick Steps, pakte een punt en was daarmee uit zicht verdwenen. Met tien punten tot nog toe sluiten we het seizoen bijna af (de slotwedstrijd is tegen titelkandidaat FC Skillz) en met twee handenvol punten slechts kun je moeilijk zeggen dat de degradatie een ongelukkige speling is geweest van het lot.

Tegen de Delftste studenten ging het niet eens zo slecht, bij rust stonden we weliswaar op een achterstand van 1-0 maar Patrick Zandvliet maakte dat in de 47ste minuut al goed. Dat Ariston’80 in de 60ste minuut de 2-1 maakte, deed DUNO allerminst bij de pakken neerzitten, de verdiende 2-2 kwam echt vlak voor tijd – waarna een counter het duel besliste, juist toen DUNO alles of niets ging spelen.

Er zit niets anders op dan de gang naar de vierde klasse te aanvaarden. Belangrijkste is dat trainer Kenneth Lamens en de complete spelersgroep na het verdriet van nu de draad gaan oppakken en met elkaar in die vierde klasse gaan strijden om een snelle terugkeer. Gemakkelijk en vanzelfsprekend is dat allerminst: nu er komend seizoen een vijfde klasse komt en de minste ploegen dus eruit zijn, is die vierde klasse echt een poule waar je maar niet even doorheen dendert. Dat weten kampioen Oliveo, net-niet kampioen Celeritas en titelkandidaten Houtwijk en MSV’71 maar al te goed.

In onze klasse heeft Sportclub Monster de beste papieren (doelsaldo) voor het kampioenschap, al valt nog even te bezien hoe en wanneer zich dat afspeelt nu vandaag FC Skillz tegen Loosduinen werd gestaakt. Je kunt je zomaar voorstellen dat de KNVB tot uitstel van de laatste competitieronde gaat beslissen in afwachting van een uitspraak over dat duel. Voor DUNO staat tegen FC Skillz de eer op het spel, daar moesten we dan maar vol voor gaan.

En dan ons opmaken voor de zomer,  nieuwe energie opdoen en de wens uitspreken dat we ons komend 100-jarig jubileumjaar met geweldige sportieve prestaties gaan begeleiden.

Dank aan iedereen die er tot nog toe bij was en zich inzette, op naar het slotduel en dan even niks.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!