De Hoge Bomen 1
2671NZ
NAALDWIJK
tel. 0174-625486

Het is een vervelende maar wel realistische constatering dat DUNO nog steeds een alleszins redelijke partij voetbal op de mat legt maar dat het in aanvallend opzicht ruimschoots tekort schiet. DUNO speelt overwegend verzorgd voetbal waarin veelal de combinatie en een voetballende oplossing wordt gezocht maar kan in aanvallend opzicht onvoldoende vuist maken. Tot de bekende 16 meter lijn, hierna verzanden aanvallen en blijven doelpogingen achterwege.

Ook de wedstrijd in en tegen Naaldwijk liet wat dat betreft niets aan duidelijkheid over.

Het enige aanvallende wapenfeit was de 13e minuut waarin Elyseo van de Graaf een fraaie kans niet kon benutten (doelman Jeffrey Wubben kon redding brengen) en ook de rebound door Talha Simsek geen doel trof. In een hele wedstrijd slechts één schot op doel is natuurlijk veel en veel te weinig om aanspraak te maken op een goed resultaat.

Het vaak fris voetballende DUNO kwam dus ook vandaag ruim te kort tegen een simpel maar effectief voetballend Naaldwijk. Met de kansloze nederlaag in Naaldwijk is de 14e nederlaag van dit seizoen een feit en nemen de degradatiezorgen toe. Natuurlijk zijn er nog 6 wedstrijden te spelen maar is de achterstand op Quick Steps en Ariston’80 opgelopen tot 8 punten.

Excuses?

Waren er vanmiddag excuses voor de magere prestaties aan te voeren?

Was er sprake van een slechte en hobbelige grasmat? Had scheidsrechter Hoogerbrugge een slechte dag? Was de ontvangst bij Naaldwijk bar en boos? Waren de weersomstandigheden in ons nadeel? Speelde Naaldwijk onsportief en hard voetbal? Niets van dit alles natuurlijk.

Zaterdagmiddag 30 april kende uitstekende weersomstandigheden, de ontvangst op het sfeervolle sportpark in Naaldwijk was weer ouderwets dik in orde, de grasmat en het ruime speelveld verkeerde in een puike conditie, op de leiding van scheidsrechter Joost Hoogerbrugge was op een enkel moment na niets aan te merken en de tegenstander toonde zich in alle opzichten een ploeg waar tegen het heerlijk voetballen is.

Kan DUNO zichzelf iets verwijten?

Ik denk van niet. Integendeel zelfs. De ploeg van trainer Kenneth Lamens toonde ook vandaag, na 13 nederlagen aan,  dat het keihard voor elkaar wil werken en met elkaar blijft strijden voor een goed resultaat. Er zijn geen oneigenlijke verwijten naar elkaar, geen onderlinge scheldpartijen Iets wat al snel voor de hand zou liggen als resultaten uitblijven. Veel waardering dus voor de constructieve wedstrijdinstelling en houding van alle spelers.

Natuurlijk kan en moet er uiteindelijk veel beter. Fysiek zouden enkele spelers forse stappen moeten maken en sterker worden, brutaler worden en voetballend de grens opzoeken van wat geoorloofd is. Dat is echter een groeiproces en heeft (helaas) tijd nodig. Hoe langer dit team bij elkaar blijft spelen hoe groter de kans is dat op deze onderdelen progressie wordt geboekt.

Maar nu de wedstrijd.

Zowel Naaldwijk als DUNO gingen redelijk voorzichtig van start en liet de wedstrijd pas in de 13e minuut de eerste kans zien. Elyseo van de Graaf ontglipte de verdediging van Naaldwijk en stond oog in oog met doelman Wubben. Elyseo had net teveel tijd nodig om de bal voor zijn goede (linker)been te krijgen en schoot tegen doelman Wubben op. Ook in de rebound werd geen doel getroffen. Direct in de omschakeling profiteerde Naaldwijk van de ontstane ruimte en lag de bal 25 seconden later achter DUNO doelman Max Fuld. Via de onderkant van de lat schoot Danny Niel raak.

Halverwege de eerste helft kwam DUNO goed weg toen Demian Kok uit een ho4ekschop hard op de lat kopte. Even later werd het alsnog 2-0 toen Jordi van Calsteren een fraaie actie van de snelle Tim Zwinkels knap inschoot. Beide goals ontstonden overigens vanuit ‘de omschakeling’, iets waar wel van geleerd moet worden.

Na rust eenzelfde spelbeeld als voor rust. Naaldwijk drong niet sterk aan maar beheerste de wedstrijd. DUNO kwam voetballend vaak zeer redelijk voor de dag maar was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Naaldwijk doelman Jeffrey Wubben had zo een erg rustige middag.

Vlak voor tijd kopte wederom Demian Kok op de lat waarna Danny Niel in de slotminuut zijn 2e en het 3e doelpunt voor Naaldwijk voor zijn rekening nam.

Conclusie. Ook na 20 wedstrijden met slechts 8 punten is er natuurlijk nog hoop op behoud maar is het ook eerlijk om geen valse verwachtingen te hebben. Lijfsbehoud wordt dus een hele klus! Veel succes volgende week tegen KMD.

Opstelling: Max Fuld, Yilmaz Dogan, Patrick Zandvliet (Levi Hamme), Olav Ruijl, Youssef Talhaoui, Siwan Keles, Donny van den Hoogenband, Joël van Oeveren (Danny Wigleven), Elyseo van de Graaf, Tim Zweden (Daniël Ramdjas), Talha Simsek (Tom Breekveldt).