Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO komt te kort tegen Duindorp

DUNO komt te kort tegen Duindorp

Duindorp sv 1

4 - 1

HSV DUNO 1

...
...
Robin van Roon
35'
Ricardo van Gorsel
38'
Dylan Verbaan
54'
Darryl Schaap
63'
Dani Vrolijk
90'

Competitie

3e klasse B

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

W. Roozeboom

Accommodatie

Sportpark Duindorp

Het zo fris voetballende DUNO kwam vandaag ruim te kort tegen een stevig, fysiek en simpel voetballend Duindorp. Zo is voetbal nu eenmaal ook; je kunt wel nobel blijven streven naar steeds weer voetballende oplossingen, tegen minder kwalitatieve maar fysiek sterke ploegen zal DUNO zich spoedig moeten leren wapenen.


Duindorp is zo’n ploeg waar er in de 3e klasse B nog een flink aantal van zijn; fysiek sterke spelers die de grens opzoeken en de voetballende kwaliteiten op de 2e of 3e plaats zetten.

Scheidsrechter.
De vandaag weer uitstekend fluitende scheidsrechter Roozenboom uit Vlaardingen had de wedstrijd van begin tot einde stevig onder controle. Wat is het toch heerlijk als je als ploeg kunt leunen en vertrouwen op een scheidsrechter die zijn vak verstaat. Dhr. Roozenboom mag dan aan snelheid hebben ingeboet, hij volgt het spel nog steeds op korte afstand, ziet alles (hoort daarentegen bewust niet alles) en laat beide ploegen lekker voetballen waarbij hij tijdig de grenzen aangeeft. De wedstrijd verliep mede door zijn leiding uiterst sportief.

DUNO heeft tot op heden laten zien dat het sterk vernieuwde en verjongde team uitstekend kan voetballen, in korte tijd een hecht team lijkt te zijn worden dat bereid is voor elkaar te werken en te knokken. Aan de wedstrijdinstelling is ook niets mis. Het elftal van trainer Kenneth Lamens mist logischerwijze wel een aantal voor lijfsbehoud belangrijke elementen zoals fysieke kracht, ervaring en een beetje slimheid. Aan deze zaken zal hard gewerkt moeten worden om de eerste overwinning binnen te slepen. Wellicht moet DUNO als het echt nodig is ook eens wat meer en vaker simpele oplossingen verkiezen boven voetballende oplossingen.


Fouten maken mag.
Vandaag waren eigenlijk alle tegendoelpunten toe te schrijven aan persoonlijke fouten. Dat is jammer maar tegelijkertijd niet te voorkomen bij een zo´n jonge en onervaren ploeg. Spelers moeten wel van die fouten willen leren natuurlijk.

Voorbeelden? Een klein moment van twijfel van doelman Ramon Dirksen of uitkomen nu wel of niet verstandig is leverde de gelijkmaker op van Duindorp. Olav Ruijl liet zich wel heel makkelijk wegzetten en moest toezien hoe de lepe en fysiek ijzersterke spits Ricardo van Gorssel hier direct van profiteerde. Sami Farahi nam zonder rugdekking teveel risico waardoor vlak voor tijd Duindorp de enigszins geflatteerde 4-1 overwinning op het scorebord liet aantekenen.

Nogmaals, fouten maken hoort bij voetbal, mag zeker gebeuren bij jonge spelers maar zij moeten hier wel van leren. De gretigheid en instelling van de spelers biedt daarbij veel vertrouwen.

Het is een lust voor het oog om de spelers voor iedere meter te zien strijden. De uitstekende conditie biedt daarbij een belangrijke en stevige basis. Opmerkelijk was ook dat de jonge ploeg zich niet of nauwelijks liet intimideren door het spel van Duindorp, dat is een compliment meer dan waard.

Een speler als Darryl Schaap - u kent hem wel van zijn succesvolle periode bij DUNO, tevens staat hij bekend voor strak en professioneel stucwerk – staat garant voor inzet, fysieke kracht en een beetje provocatie. DUNO kon hier uitstekend mee overweg. Ook Julia Kagia liet zich tegen deze fysieke krachten niet het kaas van het brood eten en deed belangrijke ervaring op.

Jammer was dat zij in de 53e minuut een fraaie kans over het doel schoot. Die goal was wellicht een kentering geweest voor de wedstrijd. Vlak hierna scoorde Duindorp wel en was de wedstrijd eigenlijk al beslist.

Natuurlijk moet worden vermeld dat DUNO na een half uur op een fraaie wijze op voorsprong kwam. Youssef Talhaoui speelde zijn tegenstander fraai uit en zocht met een perfecte pass de vrijstaande Elyseo van de Graaf die zeer bekeken scoorde.

In de verdere wedstrijd was DUNO wel dreigend maar echte kansen kreeg het niet op Sami Farahi na die in de 85e minuut op de binnenkant van de paal schoot.

Volgende week een weekje rust, hierna volgen nog een aantal met Duindorp te vergelijken ploegen. DUNO is dus gewaarschuwd. Veel succes gewenst!!

Opstelling: Ramon Dirksen, Yilmaz Dogan, Joël van Oeveren, Olav Ruijl (Ilias Hazali), Ralf Kramer, Sharad Ramautar (Soner Turgut), Daniel Ramdjas (Kevin Jacobs), Julia Kagie (Talha Simsek), Youssef Talhaoui (Tim Zweden), Sami Farahi en Elyseo van de Graaf.

 

Rob Leenheer.

 WhatsApp_Image_2021-11-06_at_19.21.31.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!