Wesly den Dulk (schot)

3e klasse B

20 april 2019 14:30

M.Janssen

Na het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Mark Janssen zochten de vele DUNO-supporters teleurgesteld en mopperend de schaduw op om een biertje drinken en de kater van een fikse nederlaag weg te spoelen.

Ook de nog negen overgebleven DUNO-spelers zochten de koelte van de kleedkamers op. Weg van het veld waar KMD in alle opzichten de betere tegenstander was geweest en waartegen vooral een vervelende nederlaag was geleden.

Vervelend, want met de winst van concurrenten als Naaldwijk, VDL en Duindorp moet DUNO noodgedwongen weer naar de onderste regionen kijken. Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht wordt het een spannende slotfase.

Fris en met volle energie

DUNO begon fris en met volle energie en inzet aan de wedstrijd tegen KMD. De sympathieke Wateringse vereniging presteert het al een geruime periode om een stabiele 3e klasser te zijn én te blijven. Af en toe met een schuin oog kijken naar de 2e klasse. De achterstand op verliezend koploper WV Kranenburg bedraagt na vandaag slechts één puntje. KMD telt 800 leden en kent nog steeds een sterk groeiende jeugdafdeling waar de selectie de vruchten van plukt. Ook vandaag kon trainer Martin de Mooij weer 4 tot 5 jonge jeugdspelers opstellen.

DUNO kwam in de 2e minuut al snel verrassend op voorsprong. Verrassend omdat je niet zo snel verwacht dat een vrije trap vanaf 35 meter ineens op doel wordt geschoten en ook nog eens doel treft. Bennie Bor was hiervoor verantwoordelijk. Zijn goed geplaatste schot verdween (al dan niet houdbaar voor doelman Odens van der Zwan) in het doel; 1-0.

Zoals gezegd, DUNO speelde de eerste 10 minuten met energie, met overtuiging en met wilskracht maar DUNO leidde ook veel onnodig balverlies. Het ontbrak DUNO aan de nodige precisie en nauwkeurigheid. Veel ballen werden in de haast slordig aangespeeld waardoor KMD zich goed kon herstellen en in het eigen ritme kon komen. KMD nam al snel het initiatief over en trok de wedstrijd met fris en aanvallend voetbal naar zich toe. KMD kreeg veel teveel ruimte en maakte daar dankbaar gebruik van.

Vlot lopende aanval

In de 28e minuut kwam KMD op gelijke hoogte na een vlot lopende aanval, afgerond door Sam Haghighat. Diezelfde speler was in de 40e minuut verantwoordelijk voor de 1-2. Net als bij de vorige goal was Dylan Groen de aangever.

DUNO mocht over deze achterstand nog niet eens klagen want als bij KMD het vizier op scherp had gestaan was een grotere achterstand aan de orde geweest.

Na rust met wisselingen voor Michail Toet (Jordy Gout) en de geblesseerd geraakte Bennie Bor (Foeat Stolk) pakte DUNO de draad weer op. Door de omzettingen kreeg DUNO weer grip op het spel. De in de 1e helft tegenvallende Evert Steinvoort speelde op het middenveld en kwam daar veel en veel beter uit de voeten. Tobias Wijling zakte daardoor wat meer naar achteren. Hoewel DUNO geen uitgespeelde kansen kreeg was het veldspel wel goed en kreeg KMD niet meer de ruimte die het in de eerste helft wel kreeg.

Ongelukkig

Een erg ongelukkig moment in de verdediging zorgde ervoor dat KMD ‘uit het niets’ op een 1-3 voorsprong kwam. Waarbij het leek alsof Rico Westdorp de bal gewoon zou uitverdedigen liet de anders zo solide spelende Rico zich verrassen door de uit zijn rug weggelopen Dylan Groen. Ook de communicatie met doelman Jeffrey van Vliet liet hierbij het nodige te wensen over.

Die derde treffer was breekpunt in de wedstrijd. DUNO was zichtbaar aangeslagen en gaf KMD weer diezelfde ruimte als in de 1e helft.

Die ruimte kreeg KMD op een presenteerblaadje aangeboden toen DUNO met 10 spelers verder moest. Maikel van Wijngaarden kon na zijn 2e gele kaart vroegtijdig gaan douchen. Hierna was het eigenlijk alleen nog maar wachten op een verdere oploop van de score. Via treffers van Dylan Groen, Boyd Kleij en invaller Wesley den Dulk.

Uiteindelijk moest DUNO zelfs met 9 man verder toen Chico Mulder geblesseerd moest uitvallen en we al drie keer hadden gewisseld.

Resultaat is een fikse en vervelende 1-6 nederlaag. De stand op de ranglijst onderin is ongemeen spannend. Veel meer spannend dan DUNO lief is.

Komende twee weken is er tijd om de nederlaag achter ons te laten en hierna de blik weer te richten op HBSS, Lyra en tenslotte Quick Steps.

Veel, heel veel succes gewenst!

Opstelling DUNO: Jeffrey van Vliet, Evert Steinvoort jr., Nick Heikoop, Maikel van Wijngaarden, Michail Toet (Jordy Gout),  Jody Navarro, Tobias Wijling, Rico Westdorp, Erwin van der Harst (Brian Veldboom), Bennie Bor (Foeat Stolk) en Chico Mulder.