Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

De drie punten waren vandaag meer dan welkom geweest op Haagsche Dynamiek. De zo sterk verjongde en vernieuwde ploeg van trainer Kenneth Lamens had tot vandaag weliswaar vier verdienstelijk gelijke spelen behaald, de concrete totaalscore van die gelijke spelen blijft natuurlijk mager: 4 punten uit 5 wedstrijden.

Een succes in de wedstrijd tegen Monster, een van de sterkste ploegen uit de 3e klasse B, zou de stand op de ranglijst aanmerkelijk verbeteren én het zelfvertrouwen van de ploeg versterken.

Beter en slimmer

Helaas, Monster was vandaag op veel onderdelen net wat beter dan DUNO, net wat slimmer, net wat meer ervaren, net wat meer fysiek ingesteld en net wat beter voetballend in de 16-meter. De 0-2 overwinning van Monster was dus volkomen verdiend.

Verdedigend heeft DUNO het overwegend prima voor elkaar. Het is een lust voor het oog om te zien dat er steeds weer naar voetballende oplossingen wordt gezocht. Beginnend bij doelman Ramon Dirksen die, en dat moet ook worden gezegd, soms teveel voetballende oplossingen voorstaat. Verdedigers Yilmaz Dogan, Joël van Oeveren, Olav Ruijl en Ralf Kramer lieten zien goed op elkaar ingespeeld te zijn, corrigeerden elkaar waar nodig, corrigeerden elkaar bij foutjes, blijven rustig onder druk van aanvallers en blijven gericht op voetballende oplossingen in plaats van onnodige lange ballen naar voren.

Opmerkelijk hierbij is dat Joël van Oeveren zich afgelopen jaar sterk ontwikkeld heeft, fysiek zijn mannetje staat en scherp de duels aangaat. Achterin een zekerheidje dus. Ook Olav Ruijl liet vanmiddag weer zien dat hij het afgelopen jaar een forse ontwikkeling heeft doorgemaakt. Olav is fysiek sterk, weet ook wanneer hij zijn fysieke kracht moet inzetten en geeft op een rustige en bescheiden wijze leiding aan de verdediging. Als hij zich wat minder bescheiden zou tonen dan maakt hij extra stappen bovenop die in zijn huidige ontwikkeling.

Aanvallend onmachtig

Het middenveld met Sharad Ramautar, Daniel Ramdjas, Julia Kagie en Youssef Talhaoui speelde ook een redelijk tot goede wedstrijd maar zij moesten ook constateren dat de voorhoede niet bereikt werd, integendeel zelfs. Vanmiddag werd duidelijk zichtbaar dat als de overigens hardwerkende Tim Zweden en Elyseo van de Graaf een mindere dag hebben de voorhoede vleugellam en krachteloos is. In dergelijke gevallen zijn aanvallers toch afhankelijk van die ene steekpass, die ene scherpe voorzet of die ene goed doorgespeelde bal. Helaas kwam dat er vanmiddag niet uit.

DUNO kreeg in de persoon van de goed ingevallen Talha Simsek pas 10 minuten voor tijd de enige kans van de wedstrijd. Vlak voordat Talha vrij voor de keeper leek in te schieten was er net de correctie van Keke Stam die hiermee de gelijkmaker voorkwam. Meer dan dat ene gevaarlijke moment kwam DUNO vandaag niet.

De wedstrijd

De eerste helft leken beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waarbij Monster zich wel wat volwassener toonde. Echte uitgespeelde kansen kreeg ook Monster niet op de 37e minuut na, toen Jordi van Maanen voor open doel ruimschoots faalde. Eigenlijk zijn er over die eerste 45 minuten niet veel wetenswaardige zaken te vermelden. Weinig tot geen kansen, wel verzorgd en sportief voetbal.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat meer open en drong met name Monster meer aan. Dit leidde tot enkele mogelijkheden waarbij met name Bas den Brabander in de 70e minuut de bal voor het inschieten had. Deze misser bleek echter uitstel van executie. In de 75e minuut was het Jordi van Maanen die een kleine mogelijkheid resoluut en onhoudbaar voor Ramon Dirksen afrondde: 0-1.

Na nog twee kansen gemist te hebben was het Jurgen Warbout die een voorzet van Jordi van Maanen zeer fraai binnenschoot: 0-2. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Ook de wisselspelers Donny van den Hoogenband, Soner Turgut, Sami Farahi en Talha Simsek konden daar geen verandering in aanbrengen.

Conclusie: DUNO speelde een alleszins redelijke wedstrijd, het team wordt wekelijks beter maar ziet zich na 6 wedstrijden wel op een elfde plaats op de ranglijst staan. Geen reden tot paniek, integendeel zelfs, maar wel reden om zich hiervan bewust te zijn.

Komende weken volgen tegenstanders als Duindorp, Loosduinen, Quick Steps en Schipluiden. Juist tegen deze ploegen zal eens gewonnen moeten worden. En dat kan ook. DUNO zal dan wel het verzorgde voetbal moeten koppelen aan ook fysieke kracht en de wil om alle duels te winnen.

Veel succes gewenst!!

Opstelling: Ramon Dirksen, Yilmaz Dogan (Donny van den Hoogenband), Joël van Oeveren, Olav Ruijl, Ralf Kramer, Sharad Ramautar (Soner Turgut), Daniel Ramdjas (Talha Simsek), Julia Kagie, Youssef Talhaoui, Tim Zweden (Sami Simsek) en Elyseo van de Graaf.