Scheidsrechter

M.J.W. (Mats) Blaak

Accommodatie

Onbekend

Een door de natte weersomstandigheden zwaar en moeilijk bespeelbaar veld gecombineerd met een eveneens zware tegenstander. Zie hoe mooi de einduitslag dan is. Sowieso is het niet veel tegenstanders gegeven om in en bij Duindorp 3 punten mee te nemen. DUNO vandaag dus wel en die fraaie, nuttige en gezien de stand op de ranglijst ook noodzakelijke zege was volkomen verdiend.

DUNO won de fysiek zware wedstrijd door naast de gehele wedstrijd hard, keihard te werken, vooral ook technisch en tactisch goed te voetballen. Het is immers zo verleidelijk om mee te gaan in “het fysieke voetbal” van tegenstander Duindorp waar het juist beter is om je eigen spel te blijven spelen en met combinaties het spel van Duindorp te ontregelen. Daarin slaagde DUNO gisteren. Een verdiend compliment aan de spelers en technische staf.

DUNO, met Jeffrey van Vliet, Bennie Bor en Evert Steinvoort als uitblinkers, speelde een zeer goede wedstrijd, scoorde op belangrijke momenten uit de weinige kansen en bleef vooral rustig en geconcentreerd voetballen tegen een steeds fysiek sterker spelend Duindorp.

Duindorp

Zoals wij Duindorp kennen speelde het afgelopen zaterdag ook tegen DUNO; met weinig fantasie en creativiteit met maar ongelooflijk veel inzet, passie, strijd en slim gebruikmakend van de fysiek sterke spelers. Dit Duindorp is hierdoor een moeilijk te bespelen ploeg en staat niets voor niets stevig in de middenmoot van de 3e klasse. DUNO wist hier echter uitstekend op in te spelen en is op enkele momenten na niet in gevaar geweest.

Zwaar veld anno 2019

Tja, de tijden dat velden onder de vele regenval te lijden hadden én dat ploegen hier dus rekening mee moesten houden is met de aanleg van kunstgrasvelden voorbij. Dat was afgelopen zaterdag voor de DUNO-selectie bij Duindorp duidelijk zichtbaar. Spelers moesten wennen aan de zware grasmat, de onregelmatigheden en hobbels op de mat en snel doorschietende ballen. Niet zo verwonderlijk natuurlijk als je gewend bent om wekelijks te trainen en de wedstrijden op kunstgras te spelen. Chico Mulder maakte een sliding op de bal, gleed hierdoor enkele meters door de blubber en leek verbaasd toen hij merkte dat zijn kleding én drijfnat was én hij van top tot teen besmeurd was met bagger.
Al die elementen bij elkaar optellend is de zege een fraaie prestatie.

Ben Bor

Een fysiek sterke tegenstander en een zwaar veld lijken niet de meest geweldige omstandigheden voor een technisch begaafde speler als Bennie Bor. Een speler die het vooral moet hebben van techniek, balbezit, spelinzicht en steekpasjes. Niets was echter minder waar.
Ben Bor speelde tegen Duindorp een van zijn betere wedstrijden dit seizoen en heerste op alle fronten. In de 2e minuut had hijzelf de score kunnen openen maar beoordeelde hij een fraaie voorzet van Chico Mulder net verkeerd waardoor hij in vrije positie de bal overschoot.

Bennie Bor was altijd aanspeelbaar, hield de bal bij zich als dit nodig was en zorgde hierdoor vooral voor rust in het spel. Daarnaast was hij de aangever voor de twee doelpunten van Evert Steinvoort en Chico Mulder. Bennie Bor leek zich helemaal in zijn element te voelen, dat was in alles zichtbaar. Moegestreden en zichtbaar tevreden werd hij dan ook in de 75ste minuut gewisseld voor Jordi Gout.

Als vanouds

Ook doelman Jeffrey van Vliet en Evert Steinvoort jr. konden terugzien op een prima wedstrijd. Jeffrey van Vliet speelde na enkele mindere wedstrijden weer als vanouds; heersend in het vijf meter gebied, duidelijk coachend en voor het team belangrijk toen in hij de 5e minuut tweemaal op fraaie wijze redding moest brengen.

Duindorp speelde opportunistisch voetbal en probeerde druk op het doel van DUNO te houden door de bal veelvuldig en hoog in het doelgebied te plaatsen. Voor Jeffrey waren deze ballen met zijn lengte een ogenschijnlijk eenvoudige prooi. Niet onderschat moet worden hoe belangrijk het is om in een dergelijke wedstrijd met veel druk en fysiek voetbal een ook fysiek sterke doelman te hebben die alle hoge ballen voor zijn rekening nam. Voor de verdediging was dit gisteren een belangrijk rustpunt.

Evert Steinvoort kende eveneens een uitstekende wedstrijd waarin hij én fraai scoorde én zijn tegenstanders in verdedigend opzicht allemaal de baas was. In de 15e minuut scoorde Evert uit een hoekschop van Bennie Bor fraai met het hoofd en bracht hij zijn ploeg daarmee op een 0-1 voorsprong. Evert verdedigde zeer sterk, bleef de hele wedstrijd geconcentreerd, bleef in duels steeds naar de bal in plaats van de tegenstander kijken en was in aanvallend opzicht waar mogelijk aanspeelbaar. Evert was gisteren op geen foutje te betrappen.

Als een huis

Met bovengenoemde belangrijke ingrediënten willen wij de andere spelers natuurlijk niet tekort doen want de spelers stonden er met elkaar ‘als een huis”. De rustig spelende Nick Heikoop, de slim en fysiek stevig weerstand biedende Maikel van Wijngaarden en de onvermoeibare Jordy Navarro vormden met Evert Steinvoort de verdediging. Jordy was in de 77e minuut belangrijk voor zijn ploeg door een harde kopbal van Pieter Taal net voor de doellijn weg te koppen.

Jerry Hogenboom, Tobias Wijling en Rico Westdorp vormden het middenveld, zij hadden hun handen vol aan de overijverige Duindorpers Pieter Taal en Jamie van de Oever en hielden het vol om 90 minuten geconcentreerd te blijven spelen. In een duel meer dan uitstekend geleid door scheidsrechter Mats Blaak.

Voorin speelden Wesley Swikker, Bennie Bor en Chico Mulder een goede wedstrijd door de spaarzame kansen optimaal te benutten. Wesley Swikker werkte hard maar was met zijn individuele acties soms ongelukkig of te gehaast. Chico Mulder speelde een opzichtig nuttige en efficiënte wedstrijd. Ogenschijnlijk kwam hij (te) weinig aan de bal. Juist met zijn snelheid én techniek echter maakte hij in de 69e minuut het verschil door een fraaie steekbal van Bennie Bor fraai af te ronden. Tussen twee verdedigers glipte Chico weg en schoof hij de bal beheerst onder doelman Henk Kneteman door; 0-2. Duindorp hield steeds twee verdedigers achterin om het gevaar van de snelle Chico op te kunnen vangen. Dat gaf natuurlijk andere spelers net dat beetje ruimte.

Conclusie: een zeer verdiende overwinning, behaald door een team dat met en voor elkaar wilde werken. Dat gegeven moet dinsdag en donderdag lekker oefenen en trainen zijn.

Rob Leenheer

Opstelling: Jeffrey van Vliet, Nick Heikoop, Evert Steinvoort jr., Jody Navarro, Maikel van Wijngaarden, Jerry Hogenboom, Tobias Wijling, Rico Westdorp, Wesley Swikker, Bennie Bor (Jordi Gout) en Chico Mulder.