Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Na een halve week in spanning te hebben gezeten over of de competitie zou doorgaan voor het eerste damesteam van DUNO, was woensdagavond de kogel door de kerk. Geen training, wel competitie. Vol energie stonden de dames – met deze week slechts een wissel - aan de start van de wedstrijd.

Vanaf het begin ging DUNO er vol tegenaan, ballen werden onderschept, er werd goed gecombineerd en bovenal voor elkaar gestreden. Dit weerhield de tegenstander er echter niet van om een aantal keer gevaarlijk door te breken, maar aan beide kanten bleven de kansen de eerste 20 minuten onbenut. Totdat superspits Mer het veld inkwam. Na een ingooi en voorzet van Rach schoof Mer de bal – 10 seconden nadat ze het veld betrad – het doel in. Dit is misschien wel het snelste doelpunt OOIT van een wissel in de 98-jarige clubgeschiedenis van DUNO. Kan bijna niet anders 😉. Lang konden de dames echter niet van hun voorsprong genieten. Na een corner kreeg de tegenstander te lang de tijd om uit de halen en werd onze Daan – die een fantastische wedstrijd keepte – verschalkt door een bal in de rechterkruising.

DUNO VR1 gaf niet op en bleef gefocust, dit resulteerde nog voor rust in een 2-1 voorsprong nadat wederom Mer de tegenstander voorbij dribbelde en secuur binnenschoot. Tot de 70e minuut wisten de dames de voorsprong te verdedigen, helaas viel toen de gelijkmaker uit een – wederom – niet goed weggewerkte corner. Tot de laatste minuut zat er spanning in de wedstrijd, de vermoeidheid sloeg toe maar de vechtlust bleef. Al met al speelden de dames van DUNO een sterke wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Hoewel trainer Danny het “af en toe wel benauwd had langs de kant”, blikt ook hij positief terug op de wedstrijd: “we hebben ons niet gek laten maken, ons eigen spel gespeeld en voor elke bal als team geknokt. Wij zijn trots op jullie. Laten we deze mentaliteit en inzet vast houden”. En dat gaan we doen, volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen Ariston’83 VR3 uit DELFT.