Henriette Roland Holstwg 70
2533ST
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887396

Onder een sluimerend zonnetje traden de mannen van Fred van Huijzen afgelopen zaterdag aan tegen HPSV. Ondanks de blessures van Jeroen Tomeij, Dennis Schroevers en Eric Heijdt wist de Keizer toch een prima opstelling neer te zetten. Zo was daar de entree van Antonio Goikoetchea die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde. Op een lekker echt veld was het al vrij snel duidelijk dat DUNO het vandaag niet echt zwaar zou krijgen, al was HPSV in het begin wel wat gevaarlijker door een paar keer dom balverlies van DUNO. Na een splijtende pass van gelegenheids rechtsbuiten Frans Droppert was het zijn broer Paul die met een simpele maar effectieve schijnbeweging de keeper passeerde en de bal in een leeg doel kon schuiven: 0-1. Niet veel later schoof John van de Hoogenband door vanuit achteren en deed wat hij eigenlijk veel vaker zou moeten doen: uithalen met links. De bal vloog onhoudbaar voor de keeper in de linkerbovenhoek: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft was er één van veel irritatie. Niet tussen DUNO en HPSV maar met name bij HPSV onderling. De één na de ander liep boos het veld uit om er vervolgens ook weer in te gaan. Dit tafereel werd met verbazing gadegeslagen door DUNO en de meeste goedwillende HPSV-ers inclusief scheidsrechter. Het maakte het allemaal erg rommelig. Mogelijk wilde de scheidsrechter de stemming binnen het HPSV elftal iets verbeteren en gaf hen voor niets (normaal duel) een strafschop: 1-2. DUNO kwam hierna echter geen moment in gevaar en hield haar hoofd koel. En toen gebeurde het: zoals zo vaak loerde supersub Arie Bombarie op zijn moment en met een simpele voetbeweging zette hij de 1-3 op het scorebord. Hiermee is Arie onze absolute topscorer per gespeelde minuut. Na 35 minuten in de 2e helft vond de scheidsrechter het gemopper welletjes en kon er genoten worden van een lekker flesje bier. Volgende week de bekerwedstrijd tegen Wanica Star VE1. Succes!

Opstelling: Sander Tomeij, Peter Bouwmeester, John van de Hoogenband (Jeroen van Doorn), Leen Pronk, Michael Veen, Wim van Maanen, Jeffrey van Oeveren, Antonio Del Bien Garcia (Arie Brugman), Frans Droppert, Paul Droppert, Raymond van Spronsen