DUNO 5 wint overtuigend van Remo 4 - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO 5 wint overtuigend van Remo 4

DUNO 5 wint overtuigend van Remo 4

HSV DUNO 5

5 - 1

REMO 4

Competitie

5e klasse 08

Datum

16 april 2022 14:30

Scheidsrechter

P. Pop

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Vandaag stond de wedstrijd tegen Remo 4 op het programma. Ons O23-vriendenteam, vorig week nog met 3-1 succesvol oefenend tegen de leeftijdsgenoten van WIK en wilde vandaag de goede lijn voortzetten en dat deden ze met verve. Tegen Remo (met kleine letters, want de club is vernoemd naar het Braziliaanse Clube do Remo, dus geen afkorting) werd het vanmiddag een ruime 5-1, een zege waarop niets was af te dingen. Over Braziliaanse sferen gesproken: de 1-0 uit een vrije trap van aanvoerder Joaquin deed de  oudere toeschouwer terugdenken aan glorietijden van coryfeeën als Rivelino en Roberto Carlos. Van 25 meter schuin rechts voor het doel strak in de korte hoek, onhoudbaar.

Dat was tegelijk ook het enige daadwerkelijke wapenfeit uit een verder grotendeels gelijk opgaande eerste helft. DUNO had een licht veldoverwicht,  Remo bleef echter dreigend, vooral via hun snelle en behendige vleugelspitsen. Billenknijpen werd het zelfs nog even toen een verdwaald schot uit de tweede lijn op het aluminium naast onze DUNO-sluitpost uiteen spatte.  Maar verder ongeschonden gingen we met een nipte voorsprong aan de limonade.

Waar de doelpunten in de eerste helft schaars waren, lieten we er na het beginsignaal van scheidsrechter Piet Pop voor het tweede bedrijf bepaald geen gras over groeien. In een ouderwetse scrimmage in de zestien kreeg de defensie van de gasten de bal niet goed weg en kon Maarten met een hard schot de 2-0 aantekenen.

Deze tussenstand kort na rust gaf de burger moed om de tweede helft met vertrouwen in te gaan. Deze opluchting bleek echter van korte duur toen een van die snelle spitsen er bij een uitval in slaagde aan de binnenkant van de DUNO-back te komen. Met een lage, diagonale schuiver vond hij de verre hoek en was de aansluitingstreffer daar en daarmee de spanning weer volledig terug in de wedstrijd.

Het was opnieuw Maarten die twee minuten later de marge weer op twee bracht en dat bleek later toch het definitieve breekpunt in het duel. Nadat de mee opgekomen centrale verdediger David vrij voor de keeper het doel nog net iets te hoog zocht kon DUNO verder rustig achterover leunen en de bal in eigen gelederen rond laten gaan. Na wat spelerswissels konden we in de counter via Dwight de score uiteindelijk nog naar 4-1 en vervolgens zelfs een afgetekende 5-1 tillen.

Lekker voor het doelsaldo, zeker nu na het eerder terugtrekken van HDV de 6-0 van voor de winterstop niet meer meetelt. De derde helft op een zonovergoten DUNO-terras werd er daarmee vanmiddag zodoende niet minder gezellig op.

Sjaak

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!