Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Het zag er halverwege niet naar uit, maar ook op deze zonnige zaterdagmiddag kon het vijfde met opgeheven hoofd het strijdperk van veld 2 verlaten. De uitwedstrijd tegen de ondertussen ook alweer 32-jarige combinatieclub hadden we nipt met 2-1 verloren en, het moet gezegd, ook in de openingsfase hadden de gasten over het algemeen het beste van het spel.

Technisch vaardig en vlot combinerend vertoefde men grotendeels op de
DUNO-helft, zonder daarbij overigens echt grote kansen te creëren. DUNO was eigenlijk nog het dichtst bij een doelpunt toen een laag schot van Duncan maar enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal zoefde. De gasten dachten via een lob over de keeper op voorsprong te komen, maar de grens (…) lette op en zag dat dit vanuit een duidelijke buitenspelpositie gebeurde.

Net toen we dachten doelpuntloos de rust in te gaan sloeg het noodlot alsnog toe.  De linkerspits haalde de achterlijn, legde terug en de inkomende spits liep onberispelijk binnen. De aftrap hoefde niet meer genomen te worden en de wereld zag er met een 0-1 achterstand toch iets anders uit dan we als DUNO eigenlijk gewild hadden.

In de tweede helft was het spelbeeld iets meer in evenwicht. Of we ons daardoor een beetje in slaap hadden laten sussen blijft ongewis, maar bij een kort genomen hoekschop van rechts waren we even niet alert genoeg. Ook nu kon de bal zonder veel tegenstand terug gelegd worden en de 0-2 plofte zomaar binnen.

Met wat kleine omzettingen bleek er bij ons thuisteam ineens nog lucht en veerkracht genoeg in de ploeg te zitten om de tegenstander met de rug tegen de muur te zetten. Irritatie sloop er bij hen in met veel onderling gemopper en appelleren naar de scheids. Die laatste bleef echter onverstoorbaar en legde de bal na een handsbal van een TAC-verdediger zelfs op de stip.

Ook Dwight bleef ijskoud en benutte het buitenkansje, hoewel de prima keeper er nog angstig dichtbij zat. Het kantelpunt in de wedstrijd, want DUNO ging nu op jacht naar de op dat moment zeker verdiende gelijkmaker. Die kwam er dan ook, een snoeiharde kopbal van Duncan uit alweer een hoekschop was de TAC-sluitpost te machtig.

Het kon in de slotfase nog alle kanten op. Beide ploegen gingen volle bak voor de winst; DUNO liep in het heetst van de strijd nog tegen een gele kaart aan. Met tien man moesten we de opportunistische aanvallen nu weerstaan, waarbij Jakob ons er met een paar ultieme reddingen doorheen sleepte. En in de allerlaatste minuten kwam er zelfs nog een reuzenkans voor DUNO; Donny zocht het doel in vrije schietpositie helaas net iets te hoog, anders was het feest helemaal compleet geweest.

Maar, de neutrale toeschouwer, die zich vanmiddag volop bij dit duel waar alles inzat kon vermaken, zal kunnen beamen dat dat al met al wellicht een beetje teveel van het goede geweest zou zijn. Met het enige behaalde DUNO-seniorenpuntje van dit weekend konden we ook goed leven!