Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Van Spronsen flikt het weer!

Van Spronsen flikt het weer!

RAS 35+1

0 - 4

HSV DUNO 35+1

Competitie

2e klasse 01

Datum

14 mei 2022 13:45

Scheidsrechter

P.J. Warmehoven

Accommodatie

Sportpark Albarda
Albardastraat 15
2555XP
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3681868

Na zijn uiterst sterke optreden van vorige week was het wederom Raymond van Spronsen die zijn stempel drukte op de vruchtenbuurt veteranen derby RAS - DUNO. Met 3 doelpunten en een assist was hij bijkans alleen verantwoordelijk voor de 0-4 overwinning. Het is dan ook dat de scheidsrechter vroeg aan het bier wilde en dus wat eerder affloot want anders had Raymond er ongetwijfeld nog een paar gemaakt.

Vooraf aan deze wederopstanding ging een aantal weken geleden een opmerkelijk gesprek vooraf tussen Raymond en speler/coach Eric Heijdt. Hierin vertelde Raymond aan Eric dat hij eigenlijk linksbuiten is en geen linkshalf....dit terwijl zij inmiddels al 15 jaar samenspelen en Heijdt niet beter wist dan dat Raymond een zeer verdienstelijk middenvelder is. Dat deze oud Kranenburg vedette het vertrouwen van zijn coach op deze positie dubbel en dwars heeft terugbetaald moge duidelijk zijn. Het is ook duidelijk zijn dat het heel lastig zal zijn voor collega linksbuiten Dennis Schroevers om zich weer in de basis te spelen. Het advies aan hem is om voorlopig niet te veel spoedklusjes op zaterdag aan te nemen. 
 
Dan de wedstrijd. Op een harde knollentuin was het voor het technische DUNO lastig voetballen. Het soms wat (te) hard spelende RAS, met oud DUNO-er Ricky Pronk in de gelederen, zorgde ervoor dat DUNO niet echt lekker in het spel kwam. Het was dan ook aan doelman Jeroen Tomeij te danken dat de nul achterin gehouden kon worden: 2 keer voorkwam hij een bijna zeker doelpunt.

Na 20 minuten was het dan toch DUNO die scoorde. Op fantastisch aangeven van John Kind lobde de eerder genoemde Van Spronsen de bal met veel gevoel over de verbouwereerde RAS doelman: 0-1. Niet veel later was het wederom Van Spronsen die beheerst een mooie aanval afrondde. Ditmaal op aangeven van de solide spelende Sander Tomeij. Deze 0-2 was tevens de ruststand. 
 
Na rust kwamen Eric Heijdt, Arie Brugman en John van den Hoogenband in het veld. Deze laatstgenoemde adviseren wij om z.s.m. een afspraak bij Specsavers te maken want als je het logo van RAS verward met dat van PGS/Vogel omdat beide een Manschot in het logo hebben, dan kan zo een bezoekje geen kwaad. De verse krachten zorgden ervoor dat RAS definitief op de knieën werd gedwongen.

Zeker nadat ook nog Leen Uitschuifbeen inviel voor de moegestreden aanvoerder Wim van Maanen. De 0-3 viel dan ook snel. Na een prachtige voorzet vanaf links door Van Spronsen, kopte targetman Michael Veen de bal snoeihard in de kruising. Mooi om te zien hoe men in de voorhoede de bal aan elkaar gunde. In de 20e minuut was het vervolgens Heijdt die goed doorbrak aan de rechterkant. Met zijn befaamde fluwelen rechter legde hij de bal lasergestuurd achter de RAS verdediging en omdat deze Heijdt een "gouden pik" heeft stond daar Raymond van Spronsen weer om deze magistrale voorzet de juiste beloning te geven: 0-4. RAS vond het toen wel voldoende en verzocht de scheidsrechter af te fluiten hetgeen geschiedde. Kortom een fijne voetbaldag. Volgende zaterdag Duindorp thuis, gelukkig geen Ooievaar in het logo. 
 
Scoreverloop:
0-1 Van Spronsen (Kind)
0-2 Van Spronsen (Tomeij)
0-3 Veen (Van Spronsen)
0-4 Van Spronsen (Heijdt)
 
Opstelling: Jeroen Tomeij, John Kind, Dennis Manschot, Sander Tomeij, Fred de Jong (Eric Heijdt), Peter Bouwmeester (John van de Hoogenband), Jeffrey van Oeveren, Wim van Maanen (Leen Pronk), Raymond van Spronsen, Michael Veen, Antonio de Bien Garcia (Arie Brugman)
 
Een neutrale toeschouwer
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!