Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO 11-1 verliest nipt van ADO Den Haag

DUNO 11-1 verliest nipt van ADO Den Haag

ADO Den Haag JO10-1

5 - 4

HSV DUNO JO11-1

Datum

11 december 2021 10:15

Accommodatie

Sportpark Kerkpolder
Kerkpolderweg 5
2625EB
DELFT
tel. 015-2618263

Vrijdagmiddag worden we verrast met het bericht dat onze oorspronkelijke tegenstander Scheveningen teveel spelers mist en de wedstrijd afgelast heeft. Gelukkig laten de trainers van DUNO onderling zien elkaar te helpen waar ze kunnen en binnen enkele minuten kom ik via Eric in contact met ADO Den Haag die ook onverwachts zonder wedstrijd zitten. Nu weet ik waar DUNO 11-1 toe in staat is en dus lijkt dit een mooie kans om te zien hoe er er na een half seizoen voor staan. 
 
Om 9.45 verzamelen we op "de aftrap". Ondanks dat het een oefenwedstrijd is merk je dat de spanning bij sommige toch wel aanwezig is.  Je speelt niet elke week tegen de grootste talenten uit de regio! Waarom het de aftrap heet is mij inmiddels ook duidelijk, direct nadat deze genomen is wens ik de trainer van ADO en prettige wedstrijd, draai me om en zie dat we binnen 1 minuut opnieuw mogen aftrappen. 1-0 voor ADO. Als het maar niet zo een ochtend wordt???  Gelukkig weten we de spanning van ons af te spelen en is het Olti die aan het einde van het 1e kwart opkomt op rechts en voor geeft op Toby die beheerst de gelijkmaker binnen schiet. 
Toch is het ADO die de leiding weer weet te nemen, een aanval op links wordt laag voor gegeven en beland via een DUNO been in het eigen doel. Dat de 11-1 zichzelf terug in de wedstrijd kan knokken is al vaker duidelijk geweest en ook tegen een ijzersterke tegenstander als vandaag weet dat te lukken. Het is wederom Toby die scoort, 2-2. Jerry (spelend tegen zijn oude club) maakt een mooie actie op rechts, passeert 3 man , maar loopt zichzelf uiteindelijk vast, via de kluts komt de bal toch weer voor de voeten van Toby terecht en deze scoort tegen ADO Den Haag een mooie hattrick!!! We staan hierdoor met 2-3 voor, een mooie en ruststand.
De 2e helft gaat ADO door met wat ze de hele wedstrijd al doen, spelen op zeer hoog tempo en fel maar sportief de duels aan, DUNO gaat hierin mee waardoor er een mooie wedstrijd te zien is voor alle supporters achter het hek. Aan de bal proberen we ze ook bij te houden en ook dat lukt bij vlagen, we zoeken de vrije man aan de zijkant en vallen vandaar aan. Achterin durven we op te bouwen en op het middenveld en voorin maken we onze acties. Ditmaal is het ADO die de gelijkmaker scoort om vervolgens uit te lopen naar een 5-3 voorsprong waarbij gezegd mag worden dat aan het 4e doelpunt een overtreding vooraf ging wat ook na afloop toegezegd werd door de uiterst goede begeleiding van de thuisploeg. Dat er niet gefloten werd paste echter goed bij de wedstrijd, de wedstrijdbegeleider liet beide ploegen fel maar fair spelen en als we beide zo spelen bij andere tegenstanders had er vaker gefloten geworden zoals we in het verleden vaak genoeg gemerkt hebben. Dan is het pech dat je er dit keer door op achterstand komt, maar hoe je daarmee omgaat zegt mij als trainer veel meer. 
Het laatste kwart begint en de vermoeidheid slaat toe, toch blijft iedereen alles geven! Een vrije trap van Olti spat nog uiteen op de paal. Laatste minuut, DUNO blijft alles geven, de bal valt voor de voeten van Davey en deze schiet in 2e instantie van dichtbij de 5-4 erin waarna er gelijk afgefloten wordt.
Een mooie team prestatie tegen een zeer sterkte tegenstander.
 
Deze wedstrijd heeft aangetoond dat we op hoog niveau tegen 1 van de sterkste ploegen uit de regio mee kunnen komen als we als team blijven spelen en elkaars sterke punten benutten. Als we zo blijven voetballen hoeven we van niemand te verliezen!!!
 
Als we dan de stand moeten opmaken na een half jaar kunnen we als trainers niet anders dan concluderen dat we zowel individueel als in teamverband een prachtige ontwikkeling doormaken. Elkaar steeds makkelijker gaan vinden, strijden voor elke meter en proberen de voetballende oplossing te zoeken. De inzet die getoond wordt op de training zien we terug in de wedstrijden en dus kijk ik nu al uit naar de 2e competitiehelft.
 
Langs deze weg wil ik ook tegenstander ADO bedanken voor de fijne ontvangst en leuke wedstrijd.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!