Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Quick Steps leper dan manmoedig DUNO 1

Quick Steps leper dan manmoedig DUNO 1

HSV DUNO 1

0 - 1

Quick Steps 1

2'
Marco Pronk
30'
Marco Pronk
Ricardo van Ballegooijen
34'
Robbie Boere
40'
Gino Kos (schot)
55'
Marcel van der Spek
66'
Jeremy Keus
75'
Ricardo van Ballegooijen
82'
Jordi Versteeg

Competitie

3e klasse B

Datum

19 februari 2022 14:00

Scheidsrechter

M. Bongers

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Wanneer je als voorlaatste ploeg verliest van de nummer laatst (met 0-1) dan kun je moeilijk volhouden dat alles naar wens is verlopen. En toch zijn er voldoende lichtpuntjes te halen uit dit deprimerend resultaat. Al is het maar dat het mooi was om te zien hoe DUNO, anders dan bijvoorbeeld in de uitbeurt bij Duindorp SV, nu veel slimmer speelde dan destijds (al was het nog lang niet leep genoeg). Ook creëerde DUNO ditmaal een handvol echte kansen - mogelijkheden die tot stand kwamen dankzij fijn spel voorwaarts en elkaar inmiddels veel beter kunnen vinden dan toen.

Slimmer Quick Steps

Maar ja: Quick Steps was vandaag nog wat slimmer, benutte een van de kansen wel (anders dan DUNO) en maakte aanmerkelijk minder fouten bij het geven van passes. Want op dat laatste onderdeel heeft trainer en coach Kenneth Lamens nog wel wat werk te verzetten; de spelers niet in de laatste plaats. Er ging gewoon te veel mis in het onderling elkaar aanspelen; net wanneer je dacht dat DUNO een aanval ging opzetten, volgde er een onnauwkeurigheid waardoor Quick Steps er met de bal vandoor kon gaan. Met alle gevolgen vandien: DUNO'ers die verkeerde stonden, moesten omschakelen en voor je het wist was de gastploeg dan al bij het doel.

De enige goal van de wedstrijd viel in de 42ste minuut, uitgerekend gemaakt door iemand met in elk geval nog enig groen-zwart bloed in de aderen: Gino Kos. Hoewel er een niet geheel ten onrechte appel voor buitenspel aan voorafging - assistent Patrick Nutbeij zag toch echt heel goed dat een buitenspel staande speler van QS meedeed in een duel om de bal, waarna de scoringskans ontstond - werd de treffer wel goedgekeurd. Overigens: het zou de uitstekend en scherp leidende arbiter Manuel Bonger te kort doen door dit als enig bepalend moment te beschouwen; enige interpretatie ging eraan vooraf en Bongers besliste anders. Gino Kos had daar al helemaal geen boodschap aan: hij schoot de bal snoeihard onder DUNO-doelman Ramon Dirksen door: 0-1.

Niet minder

Die achterstand kwam op een moment dat DUNO heus niet minder speelde dan Quick Steps, dat we overigens van harte feliciteren met de overwinning. Eerder deed de ploeg van Eki Korte dat tegen het hooggenoteerde DWO en ook toen speelde het elftal bijzonder overtuigend en scherp, net als nu tegen DUNO. Maar zoveel minder waren wij dus niet vandaag en doelman Ramon Dirksen al helemaal niet. Opnieuw toonde deze jonge goalie (bouwjaar 2002) hoe goed hij kan keepen, al was hij tegen de harde schuiver van Kos kansloos. Onder meer in de 33ste minuut redde hij zo een vrijwel zeker tegendoelpunt en ook daarvoor, 19de minuut en 24ste minuut, was het aan Ramon te danken dat de score op 0-0 bleef staan.

DUNO liet andermaal zien dus over een goede doelman te beschikken en ook elders op het veld zagen we hoopvolle ontwikkelingen: zoals bij Joël van Oeveren, opnieuw een krachtpatser op het middenveld, hij (1999) is ook al zo jong maar toont wekelijks al vol ervaring mee te kunnen. Een echte routinier deed vandaag ook mee: na een kleine veertig minuten verving Erwin van der Harst (1989) speelster Julia Kagie en met hem na het inzicht in het team wel toe. Erwin deed deze zaterdag alles om mee te helpen een goed resultaat te bereiken, was vlak voor tijd bij een indraaiende hoekschop (die nam hij zelf) zelfs heel dichtbij een stuntje als gelijkmaker, maar moest toch ook toezien dat het de spelers van Quick Steps waren die juichend op de grond vielen.

Youngsters

Ook het aantreden van youngsters als Siwan Keles (2004), uit onze eigen DUNO-jeugd doorgeschoven, en Talha Simsek (2002) geeft wel aan dat we er heus niet slecht voor staan. Zeker gesteund door de sterke achterban bij de jeugd gloort er perspectief, alleen je moet het nu wel te gelde gaan maken. Met andere jongelingen als doelman Ramon en verdedigers Olav Ruijl (2002) en Ralf Kramer (2001) staan we er gewoon goed op. Juist daarom is het zaak daar wat ervaring en slimheid aan toe te voegen; vooral dat vroegtijd balverlies en te veel "zonde-passes" te gaan uitbannen.

DUNO begon deze zaterdag hoopvol: al na zes minuten drukte Joël van Oeveren af, maar belandde de bal net naast. Echt spannend werd het rond het half uur. Eerst scoorde DUNO een loepzuivere treffer, zo dacht iedereen, omdat spits Kevin Jacobs ogenschijnlijk meters achter zijn tegenstander vandaan kwam. Maar de vlag ging in de lucht en Bongers annuleerde de treffer, een knap ingeschoten bal buiten bereik van de QS-goalie. In de counter die erop volgde moest Ramon redding brengen en ook vier minuten later bleek dat de wedstrijd nu wel wat losgekomen: ditmaal schoot Quick Steps net naast. Op slag van rust had Kevin Jacobs opnieuw pech: waar eerder een doelpunt werd geannuleerd,  belandde de bal nu op de lat. Kort erop was het dankzij Gino Kos wel raak.

Windje mee

Met windje mee na de doelwisseling leek DUNO allerminst kansloos voor een goed vervolg. Alleen: de bal ging er maar niet in. Niet na een kopbal van Ralf Kramer en ook niet toen Elyseo van de Graaf, bekend als gevaarlijk aanvaller, voorin namens DUNO gevaar stichtte. Heel dichtbij die gelijkmaker waren we in de 62ste minuut maar een verkeerde balaanname leidde tot een verkeken kans en geen treffer. Quick Steps ging zodoende steeds meer de overtuiging krijgen dat dit wel eens goed kon gaan aflopen en speelde daar ook naar. Fel, slim en als het moest: hard. Bongers toonde deze zaterdag twee handenvol kaarten (zeker niet alleen bestemd voor QS) en dat gaf wel aan hoe scherp er als het moest werd gespeeld.

Eind van het liedje: na vijf minuten blessuretijd 0-1 en Quick Steps drie punten rijker. Die ploeg van de Nijkerklaan klimt nu op de ranglijst en DUNO draagt de rode lantaarn. Hoewel hopen altijd mag (en moet) is het niet heel waarschijnlijk dat we punt(en) bij koploper Skillz komende week gaan weghalen, maar we laten ons graag verrassen... Dat het pakken van punten bittere noodzaak is, dat hoef je niemand meer mee te geven. De lichtpuntjes van deze zaterdag geven hoop, aan staf en spelers dat toekomstperspectief ook daadwerkelijk invulling te gaan geven. Het is nog niet te laat - maar de komende weken moet het wel gebeuren.

Opstelling DUNO: Ramon Dirksen, Yilmaz Dogan, Sharad Ramautar, Olav Ruijl, Ralf Kramer, Joël van Oeveren, Daniel Ramdjas (Youssef Talhaoui), Julia Kagie (Erwin van der Harst), Kevin Jacobs (Tim van Zweden), Siwan Keles, Talha Simsek. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!