DUNO houdt buurman RAS van zich af en pakt tweede plek op ranglijst - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO houdt buurman RAS van zich af en pakt tweede plek op ranglijst

DUNO houdt buurman RAS van zich af en pakt tweede plek op ranglijst

HSV DUNO 1

3 - 1

RAS 1

6'
Evert Steinvoort (kopbal)

Competitie

4e klasse C

Datum

19 november 2022 14:15

Scheidsrechter

D. Meijvogel

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

De beste man van het veld bij DUNO-RAS speelde niet bij een van de deelnemende ploegen. Dit betrof scheidsrechter Dirk Meijvogel, leidsman normaliter in tweede en derde klasse, maar ditmaal uitgeleend om de derby van de Vruchtenbuurt te fluiten. Hij kroonde zich tot de opvallendste man van de middag, ook al gebeurde dat zoals een arbiter dat behoort te doen: op de achtergrond, door nauwelijks op te vallen. Niet voor niets doet deze jonge scheidsrechter mee aan het KNVB-talententraject. Hij leidde DUNO-RAS subliem, moest in de slotfase driemaal geel tonen, maar daarmee bleef alles uitstekend onder controle. Chapeau!

Aan DUNO-zijde waren er vandaag op z'n minst twee opvallende spelers. Allereerst was dat Joël van Oeveren, de verdediger die we wekelijks roemen en die ook ditmaal van het Grote Opruimen hield: niets of niemand kwam hem voorbij, Joël bleek voor RAS andermaal een niet te nemen hindernis.Andere opvallende naam in groen-zwart: Yilmaz Dogan, de verdediger die zeker niet wekelijks wordt genoemd - misschien wel ten onrechte - maar die hier vandaag wel mag worden genoemd als de Grote Architect van onze hoofdmacht. Yilmaz regelt veel, zo niet alles, binnen en buiten het veld. Hij staat z'n mannetje zonder meer, maar is ook slim en verstandig wanneer de wedstrijd wat pittiger wordt en maant medespelers tot rust.

Zesde overwinning

Met een prima leidsman en twee opvallende DUNO-namen behaalde DUNO 1 opnieuw een overwinning, de zesde alweer in deze competitie, waardoor we na 8 duels op 18 punten staan, goed voor een tweede plek achter lijstaanvoerder PGS/Vogel die de eerste twee punten verspeelde. DUNO is de koploper nu tot vier punten genaderd en heeft vier ploegen onder zich met twee punten minder. Spanning alom dus, met uitzicht op nog meer!

Anders dan vorige week was het niet leuk om DUNO voor de doelwisseling te zien spelen. RAS begon beduidend scherper aan de Vruchtenbuurtderby en het was niet heel gek dat de gastploeg als eerste scoorde. Uitgerekend ex-DUNO'er Evert Steinvoort kopte de bal achter DUNO-doelman Mark Jacobs, nadat RAS een hoekschop kort had genomen en zorgvuldig verlengde. DUNO stond erbij, keek ernaar en deed niks: 0-1 dus. Evert vierde dat uitbundig, misschien zelfs een tikje te uitbundig, maar was ook dezelfde Evert die DUNO na afloop feliciteerde, tot in de bestuurskamer aan toe. Dat was dan wel weer een mooie geste.

RAS kon groeien

DUNO speelde echt stukken minder goed dan tegen BMT, was rusteloos, dekte op 2, 3 meter afstand en gaf RAS zo alle gelegenheid in de wedstrijd te groeien. Op twee kansjes na in de 13de minuut, tweemaal uit een hoekschop, moesten we tot de 24ste minuut wachten voordat groen-zwart zich meldde. Toen was het ook wel gelijk 1-1. Mo Simsek was de bejubelde DUNO'er, hij schoot de bal via een RAS-verdediger achter doelman Daan van Velzen. Het was een opsteker in een foeilelijke eerste helft, vol blessurebehandelingen in een sportief duel, waarvan de fans zich alleen de koude zullen herinneren; en dan die goede scheidsrechter alsmede wat DUNO-lichtpuntjes.

Het verschil in stand op de ranglijst was allerminst waarneembaar. RAS heeft een jonge ploeg, met vandaag wat routiniers erin, die heus nog wedstrijden gaat winnen en die het DUNO aanvankelijk dus lastig maakte. Na de doelwisseling begon DUNO veel sterker, konden we RAS direct vastzetten en was het wachten op een voorsprong. Spits Sven Brugman had plaatsgemaakt voor Jimmy Kipp en we hadden dus nog alle kans die vale eerste helft (met nog twee uitstekende reddingen van Mark op slag van rust) nadien van een andere kleur te gaan voorzien. Zulks gebeurde, met Youssef Talhaoui die uit een voorzet van Mo de 2-1 van dichtbij kon binnenlopen. We schrijven de 51ste minuut.

Vleugels, verversen

Dat gaf DUNO vleugels en was ook het sein de voorhoede verder te verversen. Kevin Jacobs kwam voor Tim Zweden en niet lang daarna, we hebben het dan over de 76ste minuut, was het invaller Jimmy Kip die knap doorzette en die actie beloond zag met de 3-1. Niks meer aan het handje, zou je zeggen, maar we kwamen goed weg toen in de 80ste minuut de 3-2 werd geannuleerd wegens buitenspel, assistent Jeroen van Doorn zag dat scherp en de scheidsrechter nam dat advies volkomen terecht over.

Daarmee belandde de burenkraker redelijk kalmpjes in de slotfase, waarbij we konden vaststellen dat DUNO niet groots hoefde te presteren om vandaag te winnen - hoe veelbelovend RAS ook speelde. De les: gemakzucht komt voor de val, want niet altijd kom je na zo'n matige eerste helft met de schrik vrij. Zaterdag opnieuw derbydag: dan ODB uit!

Opstellng DUNO: Mark Jacobs, Daniël Tonnard, Yilmaz Dogan, Joël van Oeveren, Sander Janssen, Olav Ruijl, Mo Simsek, Bas Oomens, Tim Zweden (Kevin Jacobs), Youssef Talhaoui Sven Brugman (Jimmy Kip).
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!