Tim van Zweden bejubelde doelpuntenmaker in winst op HPSV - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Tim van Zweden bejubelde doelpuntenmaker in winst op HPSV

Tim van Zweden bejubelde doelpuntenmaker in winst op HPSV

HSV DUNO 1

7 - 1

HPSV 1

Competitie

4e klasse C

Datum

4 februari 2023 14:15

Scheidsrechter

G.R. Berkleef

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Wie wat bewaart, die heeft wat. Dit is um dus:

TimvanZweden.jpg

... de foto die voorafging aan het debuut van Tim van Zweden in de hoofdmacht van DUNO. We schrijven 11 september 2018 en in een avondwedstrijd treffen we TAC'90. Tim mag invallen en - zo lezen we terug - heeft een belangrijk aandeel in de 0-2 stand die wordt omgebogen tot 2-2, waarmee DUNO knap terugkomt in de wedstrijd.

We zijn inmiddels wat verder in de tijd, Tim is niet meer de 17-jarige jeugdspeler van destijds maar onveranderd is dat hier een jongen van de club centraal staat. Waar hij destijds debuteerde in DUNO's hoofdmacht is Tim nu een zelfverzekerde voetballer in een DUNO-elftal dat toch al vol zit met eigen kweek. Tim, die op het spelersformulier zonder "van" wordt aangeduid, had tegen HPSV een niet onaanzienlijk aandeel in het scoreverloop: de debutant van weleer tekende voor de 3-1, 4-1 en 5-1 en zorgde zo voor een sprookjesachtig verloop.

Uitstekend herpakt

DUNO herpakte zich zodoende uitstekend, nadat we toch even van de leg waren geraakt. De nederlaag tegen PGS/Vogel, in extremis, kon je nog wel als ongelukkig beschouwen, maar het verlies vorige week bij Quintus was terecht tegen een ploeg die slim en vakkundig speelde en DUNO het nakijken gaf. Zouden we dan toch gaan afzakken? Die vraag kun je natuurlijk altijd stellen, maar zeker is dat we dankzij deze zevenklapper nu liefst 30 punten hebben vergaard. dat is nu al 3x zoveel als het eindtotaal vorig seizoen.

Trainer Kenneth Lamens had zijn manschappen op scherp gekregen, want al in de eerste minuut was het raak: Kevin Jacobs kopte raak en toen moesten we de eerste volledige 60 seconden nog zien passeren. Het was een vliegende start die heerlijk voelde, wat warmte op een grijze, regenachtige dag. In deze fase was er nog geen sprake van dat DUNO HPSV zou overvleugelen, de opponent kwam beduidend beter voor de dag dan in de heenwedstrijd. In deze eerste helft leek het er geenszins op dat we opnieuw zeven keer zouden scoren, zoals op die zomerse dag aan het begin van deze competitie in het Zuiderpark.

Tegengoal

Het enige verschil zou achteraf blijken te zitten in de tegengoal die HPSV toen (0-7) niet maakte en nu wel: in de 26ste minuut was het ineens 1-1, een fase waarin DUNO ronduit zwak speelde en HPSV alle ruimte bood. Gelukkig zorgde Siwan Keles op slag van rust voor weer zonneschijn, hij was verantwoordelijk voor de 2-1. 

DUNO herpakte zich in de pauze, besloot na de doelwisseling te gaan voetballen en zo kwam een veel beter spelende ploeg de tweede helft Haagsche Dynamiek op. In nauwelijks een kwartier maakte bankzitter Tim van destijds nu drie goals en was daarmee een zeer gevierde doelpuntenmaker. Mo Simsek en Sven Brugman - nog zo eentje die van jongsafaan binnen de DUNO-lijnen staat - maakten het zevental doelpunten vol.

Alles bij elkaar een prima resultaat waarmee we op weg kunnen naar de wedstrijd bij Loosduinen, komende zaterdag. Gaan we kijken waar dit nu al mooie seizoen verder naartoe gaat.

Opstelling DUNO: Mark Jacobs, Yilmaz Dogan, Joël van Oeveren, Daniël Tonnard, Olav Ruijl, Youssef Talhaoui, Mo Simsek, Siwan Keles, Tim van Zweden, Kevin Jacobs, Joeri Haneveld. Invallers: Bas Oomens, Calvin Mulder, Thomas Kenbeek, Sven Brugman.Tim_Zweden.png
Tim van Zweden, nu.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!