Madesteinweg 10
2553EC
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3978769

Wie terugkijkt op GDA-DUNO (1-0) - formeel te schrijven als DUNO-GDA 0-1 - ziet iets geks: in de tweede helft speelde de ploeg van trainer Kenneth Lamens veel gretiger en sterker dan voor de doelwisseling, maar uitgerekend in dit tweede bedrijf scoorde GDA de winnende goal. Dat was wel jammer te noemen, want met iets meer fortuin en een laatste extra stap was het allicht toch gelukt: na de winst op Loosduinen andermaal drie punten meenemen vanaf Madestein.

Dat het zover niet kwam, waardoor GDA riant zicht houdt op de tweede periodetitel, was te voorkomen geweest, maar helemaal onverdiend ook weer niet. Soms krijg je iets te veel, soms - zoals vandaag - iets te weinig. Maar de felicitaties gaan van harte en vol overtuiging naar GDA, dat alles bij elkaar net iets alerter voor de dag kwam.

Samenvatting leuk

GDA-DUNO was geen wedstrijd die je nog eens helemaal gaat zitten terugkijken. De samenvatting zou best wel eens leuk kunnen zijn. Met voor de pauze absoluut een oppermachtig GDA dat drie claims om een strafschop zag weggewuifd door de kordaat en sterk leidende arbiter Coenraads en na de rust een veel sterker DUNO. Dat alles onder wat koude, regenachtige omstandigheden en bovenal in grote sportiviteit gespeeld. Met die sportiviteit zat het de hele wedstrijd goed en dat mag benoemd.

Het duurde tot in de 38ste minuut voordat DUNO voor de eerste maal in de gelegenheid werd gesteld op doel te schieten. Dat was ook nog eens te danken aan een slippertje achterin bij GDA, waardoor Tim van Zweden kon uithalen. De bal miste precisie waardoor we met 0-0 de rust haalden. Met recht: haalden, want GDA had los van de penalty-claims veel meer laten zien. In de 12de en 15de minuut (paal) kwam DUNO bij inzetten bijvoorbeeld maar net goed weg.

Drie sterkhouders gemist

Het gebeurde in een eerste bedrijf waarin GDA dus veel overtuigender voor de dag kwam dan DUNO, dat allicht moest wennen aan het missen van drie sterkhouders (Oomens, Ruijl, Haneveld). Dit trio was er door uiteenlopende redenen niet bij, en hoezeer de elf die er stonden het ook probeerden: voor rust was het: een lange bal naar voren, waar de spitsen in grote ruimten liepen met te veel verdedigers van GDA om zich heen. Veel balverlies aan groen-zwarte zijde hielp ook al niet. Met 0-0 halverwege mochten we niet mopperen.

Trainer Lamens stuurde een veel scherper DUNO nadien het veld op. Ineens werd elke GDA'er niet door een maar door wel drie DUNO'ers opgewacht en speelden we voorin op het scherp van de snede. Geholpen door sterke passes van doelman Mark Jacobs en Daniël Tonnard moest GDA achteruit en dacht je ineens dat DUNO vandaag ook wel eens kon gaan winnen. DUNO kwam veelvuldig voor de Loosduinse sluitpost, miste alleen net het laatste passje of juiste tikje tegen de bal.

Vlotte aanval over rechts

GDA worstelde zich boven de DUNO overmacht van na rust uit en scoorde wel: in minuut 76 werd een vlotte aanval over rechts beloond met een strak schot van dichtbij. Waar Mark al veel redding had gebracht was hij nu kansloos: 1-0 voor GDA. Ondanks aanvallende wissels en 'de beuk erin' lukte het daarna toch niet meer te scoren aan DUNO-zijde; GDA had bijna de 2-0 nog binnengeschoten, maar ook hier stak Mark een stokje voor.

De complimenten aan GDA voor het spel voor de rust en de wijze waarop ze toch de overwinning uit het vuur sleepten. Zuur voor DUNO, maar geen man overboord. Komende week opnieuw "uit", en weer een topper: dan tegen Vredenburch, dat zich zal willen revancheren voor de nederlaag deze zaterdag bij Loosduinen. Als we om de bovenste plekken willen blijven meedoen, is winst een noodzaak. Met het optimisme dat we halen uit de tweede helft bij GDA is er alle reden daar vol voor te gaan.

Opstelling DUNO: Mark Jacobs, Yilmaz Dogan, Joël van Oeveren, Daniël Tonnard, Sander Jansen, Jeffrey Wassenaar, Youssef Talhaoui, Jimmy Kipp, Mo Simsek, Siwan Keles, Tim van Zweden. Invallers: Thomas Kenbeek, Sven Brugman.