Ruime overwinning voor de DUNO Veteranen

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Na de teleurstellende wedstrijd van vorige week konden de DUNO Veteranen zich zaterdag revancheren tegen het op papier minder geachte Wanica Star. Helaas waren er wederom een paar last minute afmeldingen vanwege uiteenlopende redenen. Gelukkig beschikt VE1 dit jaar over een brede selectie waardoor er toch weer 15 man op het wedstrijdformulier stond.

DUNO begon voortvarend en al snel stond de 1-0 op het scorebord door de Koen Kanon van het elftal: Ricky Pronk. De 2-0 volgde al snel: een prachtige lob van de herstelde Jubert die de keeper iets te ver voor zijn goal zag staan. Helaas moest de sterk spelende rechtsback Eric Heijdt zich na 10 minuten al laten wisselen. Eén van zijn befaamde rushes resulteerde in een lichte hamstring verrekking. Het is te hopen dat deze belangrijke steunpilaar weer snel fit is. Ondanks het uitvallen van deze gigant, ging DUNO verder op zoek naar nog meer goals. Uit een prachtige pass van John Kind wist Wesley de keeper behendig te omspelen: 3-0. De 4-0 kwam op naam van Nick, die het best aardig deed als alternatieve rechtsback. Na een kleine misstap wist Wanica iets terug te doen: 4-1. Uit een ingestudeerde corner van Don scoorde Jubert zijn 2e goal, ditmaal het het hoofd: 5-1. De ruststand van 6-1 werd bereikt door Nick, op goed aangeven van Wesley.

De 2e helft was er één van de gemiste kansen. Zo deed de actieve Wesley een "Wim Kieftje" door de bal vanaf 1 meter over het doel te lepelen en werden 2 knappe kopballen van dezelfde Wesley van de lijn gehaald. Ricky Pronk raakte de lat maar bepaalde  later de eindstand van 7-1 door heel slim een vrije trap ineens op de goal te schieten. Ondanks dat er in de 2e helft dus maar 1 goal viel, was het goed om te zien dat DUNO bleef voetballen en elkaar de bal gunde. Kortom: een leuke en sportieve pot. Volgende week Die Haghe uit om 12.30 uur. Hopelijk kunnen wij deze positieve vibe vasthouden.

Een neutrale toeschouwer

Opstelling: Jeroen Tomeij, Eric Heijdt (Antonio del Bien Garcia), John vd Hoogenband (Wim van Maanen), Sander Tomeij (Dennis Manschot), John Kind, Rick Pronk, Jeffrey van Oeveren, Don Snellenberg, Nick Honders, Wesley vd Linden, Jubert van Ham (Arie Brugman)