-

HSV DUNO JO8-1

1e klasse 5

23 maart 2019 8:30

In een maand waarin Ajax wint bij Real Madrid, Nederland een goede eerste stap zet tegen Wit Rusland en ook DUNO 1 zijn punten bij elkaar sprokkelt. is er toch een wedstrijd die er bovenuit steekt. Soms, heel soms, valt alles in het voetbal namelijk op zijn plek, komt elke pass aan, is elk schot binnen de palen, elke tackle goed en wil de bal maar niet in je eigen doel belanden. Tussen 8.30 en 8.50 was dit een helft het geval bij DUNO JO8-1.

Vanaf de aftrap werd meteen duidelijk dat DUNO wilde voetballen. Helaas zonder Keoni, want die kon niet vandaag. Een terugspeelbal op Olti, die passeert 2 man en speelt de bal op rechts naar Taylan, die vindt Quinten voor het doel welke helaas de score nog niet opent. Westlandia heeft tot dat moment de bal alleen nog maar gezien. De 9 minuten die volgen veranderen niet veel aan dat spelbeeld. DUNO spelt de bal rond alsof ze nooit anders gedaan hebben, Westlandia staat erbij en kijkt ernaar. Davey is weg op rechts, voorzet op Quinten, 0-1. Taylan speelt zichzelf goed vrij of wordt gevonden door zijn teamgenoten, maar helaas staat de doelman van de tegenstander in de weg.

Eerste rustpauze, DUNO gaat verder waarmee het begonnen was en speelt de bal keurig rond. Als Westlandia de bal al heeft wordt er direct scherp en kort op gezeten en de bal keer op keer weer veroverd. Quinten krijgt de bal, van 20m afstand haalt hij uit! De keeper doet er alles aan om de bal te stoppen maar laat hem los, Saiffedine reageert alert en plaatst de bal in de hoek, 2-0. Rust, de limonade staat al klaar. De KNVB heeft de dopingcontrole al gevraagd dit drinken te controleren, want de derde helft lijkt het alsof er spierverslappers in het drinken zat.

Taylan en Saiffedine hadden de pech net iets meer gedronken te hebben dan de rest en moesten dus helaas wel stil blijven staan voorin, waar zij voor rust nog zo goed mee verdedigden! Gelukkig loopt dan Davey op het middenveld nog alle gaten dicht en is daar dan altijd nog Siem achterin, die de gehele wedstrijd geen duel verloor en samen met Olti de opbouw goed verzorgde. En als de tegenstander dan toch de kans had de achterhoede te passeren dan was daar Tony. Als een kat redde hij de ene na de ander bal, wat extra knap is als je bedenkt dat hij de 1e 20 minuten weinig te doen had behalve goed meevoetballen. Helaas wist Westlandia dan toch de1-2 te maken.

De laatste 10 minuten gaan van start, de spierverslappers zijn gelukkig uitgewerkt. Taylan en Saiffedine werken weer keihard met de rest van het team mee om de voorsprong te verdedigen. Tony pakt alles! Alhoewel dat niet vaak nodig is, want Olti, Siem en Quinten laten bijna niemand door. Elk duel werd weer gewonnen. Davey vloog de duels in, beet waar nodig van zich af en veroverde vele ballen op het middenveld. Olti schiet nog een paar mooie afstandsschoten af op doel. Taylan weet de ruimte goed te benutten en kiest positie voor het doel, waar hij door voorzetten van Davey en Quinten nog gevonden wordt, maar helaas wordt de voorsprong niet uitgebreid!

Als de wedstrijdbegeleider en trainer van de tegenstander na de wedstrijd komen vragen waarom we "slechts" in de eerste klasse spelen geeft dat wel aan dat er goed werd gevoetbald. Al met al een mooie zaterdagochtend, waarvan ik zelf sta te kijken hoeveel er over de wedstrijd geschreven kon worden. Als dit niveau en beleving de rest van het seizoen volgehouden kan worden hoeft DUNO JO8-1 voor niemand bang te zijn!